Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobry den maminky z Prahy a okoli. Mela bych na Vas prosbu. Neni tady nahodou maminka, ktera vlastni autosedacku Römer Baby-Safe Sleeper 2015? Nebo hlubokou korbu, ktera dle zakona muze jezdit jako autosedacka? Mam miminko a chceme jet za rodinou na Slovensko (13.8.-20.8.) v nasi autosedacce to ma mala podle me nepohodlne… samozrejme na penezni zalohu nebo se nejak domluvime… dekuji, Nikola
@hihi22 Tuto autosedacku nemame, ale zvaz, zda neni v tomto pripade pred pohodlim bezpecnost. Popremyslej, jak je rozlozen nazar v protismerne autosedacce a v podelne korbicce. Osobne bych s podelnou korbickou jela do blizkého OC nakoupit, ale na dalnici na X00 km cestu bych s ni nevyjela.
@Tunrida Ted jsem se koukala jeste jednou na typ 2015, zda se nejak nezlepsil, ale opravdu si neumim predstavit s touto korbickou jen hodne zprudka pribrzdit.
@Cuddy ona třeba ta Baby safe sleeper patří k jedněm z nejbezpečnějších, a je navržena specielně pro nedonošené děti, protože poloha bokem je pro nedonošené děti ta nejbezpečnější
ale jinak jen pravda že většina těch ostatních korbiček za moc nestojí a v testech neobstály
@steeve Aha, tak mne pocitove prijde ze kdyz se zabrzdi, je tak nejak drzen trup a ta velka detska hlava minimalne, ze to tedy bezpecne moc nebude. Ale je to jen pocit, verim, ze vy mluvite na zaklade ADAC testu.
Dcera jela v 11ti mes do Chorvatska ve vajicku a spokojene spala temer celou noc… Takze mimco ve vejci v pohode vydrzi ![]()
Jiste, ze bezpecnost je na prvnim miste… jen mi prijde, ze ikdyz mame v sedacce novorozeneckou vlozku, tak ji hlavicka pada porad dopredu a ma ji na hrudi… mate nejakou radu?
Jezdíme s dětmi na SK od miminka, cca ve třech měsících jedou poprvé, je to 700km. A vždy ve vajíčku, později větších sedačkách a nikdy nebyl žádný problém. Myslím, že si ho vytváříš sama, ale mimčo problém mít nebude. Tak zastavujte, ať se protáhne, Mějte případně kočárek po ruce, ať si na 20minut při zastávce poleží…Ale nám to vždycky vyšlo na jednu, max. dvě zastávky na přebalení a miminka chrněla v autě jako zabitá.
@hihi22 Asi prihlouply dotaz, ale mate ji v protismeru, ze ano? Pokud ano, tak bez obav jedte, jsou jedny z nejbezpecnejsich. Pripadne mate tam jeste tu novorozeneckou vlozku s tou oporou hlavy?
@Cuddy To ani jinak dát nejde ![]()
@hihi22 Tak to fakt buď v klidu, je to jen Tvůj nepříjemný pocit, ale miminko je v pohodě. Maxi Cosi jsou fajn sedačky, na obě děti jsem pořizovala Cabriofix, a teď na třetí budu zase. A cestuje se s tím dobře (y)
@Cuddy Tak na to jsem tu ještě nenarazila
Ale mám chuť jít zkusit vajíčko přidělat po směru jízdy ![]()