Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky prosim poradte nam.Vsimla jsem a nevim jestli je normalni.Nikolce je 14 t a jeden den nemela stolici.Musi kazdy den kadit?Akorat porad cura.Tak jsem ji cvicila nohy aby kadila a ono nejde.pri cviceni nohy smala
.
Zdenna a Nikolka 14t
Zdenno,
miminko nemusí mít každý den stolici, zvlášť pokud je kojené, to ji nemusí mít i více dnů. a je to úplně normální. ![]()
Ahoj Zdenno,
pokud je tvoje Nikolka kojená, tak je to úplně normální-kojené děti můžou kakat několikrát denně i jednou za týden. Obě možnosti jsou normální, pokud jí nebolí bříško.
Jana+Kačenka 1 rok
Ahoj Zdeni,
malé mimi nemusí denně kadit. Nemusí mít stolici i deset dnů. Znamená to, že veškeré mléko zužitkuje a momentálně více roste. Neboj, je to normální, pouze v případě že by ji neměla více jak těch deset dnů, tak běžte k doktorce a ona vám pak na to něco dá.
pa Andrea
Ahoj maminky moc dekuji a jsem rada ze je normalni.Bala jsem trosku a divila jsem.Byla jsem vzdycky zvykla ze mala kadi porad a pak koukam co,myslela jsem ze ma nekde uspany ve streve.Jinak dobry.je kojena.
neboli ji brisko a ji netrapi prdiky
Jen prdi vzduch kdyz nekadila ![]()
Mej se hezky a diky
Zdenna Nikolka 14t
Ahoj, mimi nemusi kazdy den kadit. Mi kamaradky kojene mimi nekadilo pres 20dnu a vse bylo ok, proste vse jidlo spotrebovalo. Sany.
Já bych doplnila, že ono záleží, jestli mimi z toho pak bolí bříško. Pokud je spokojené a nic mu nechybí, není to žádný problém. Zhruba v tento věk jsme to měly také. Ale pokud moc pláče, kroutí se a trápí ho to, tak mu pomoz (trubička, teploměr).
Jinak to skutečně není problém, když mimi je OK.
Ahoj, když jsem holky jenom kojila, tak kakaly tak málo, že jsem si musela psát do kalendáře, kdy která. Vím, že rekord byl 13 dní. Pokud nemá miminko tvrdé bříško a nebrečí, tak bych to nechala, protože všechno zužitkuje, jak už tu psaly ostatní. M.
Ahojky,
určitě se nic neděje, když pár dní vynechá kakání, ale je důležité, aby prďánkovala. Tím se pozná, že střevíčka fungujou správně a vynechání kakání je jen ku prospěchu. Dítě pak lépe přibývá na váze, protože všechno mlíčko zužitkuje.
Ahoj
je to normální. Miminko nemusí kakat každý den, může kakat třeba jednou za čtyři dny…
Oluška a Martínek
Já jsem taky pořád počítala dny, jednou nekadila asi 12 dní. Byla jsem z toho celá pryč, pořád jsem jí čučela do plíny a z každého hovínka jsem se radovala. Malá byla spokojená, prděla o 106 a viditelně jí to nijak nevadilo. Ale když to přišlo, měla to až za ušima
. A nejlíp jí to šlo v atosedačce.