Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
uvažuji o tom, že bych si nechala udělat gelové nehty. Mám 9měs.mimi a nevím jestli je to dobrý nápad. Před porodem jsem je měla asi rok a půl a byla jsem s nimi maximálně spokojená. Pak jsem se rozhodla, že je radši kvůli mimi dám pryč. Ale teď když je malýmu skoro rok o nich znovu uvažuji. Mám, ale obavy abych malýmu neublížila. Díky za názory.
Jana
Ahojka, já tedy gelové ani umělé nechty nemám (mám hodně silné svoje, takže by mi to vadilo), ale kamarádka si je nechává dělat už leta a měla je (i má) i od naroznení svého syna a zvládá to normálně. Řekla bych, že pokud jsi v nich stejně šikovná jako bez nich, tak to Tobě ani mimču vadit nebude. Já osobně si s dlouhýma nechtama připadám dost levá, takže bych do toho nešla.
Petra
Ahoj Jani,
gelové nehty jsem kdysi taky měla a oproti pravým byly dost tupé, takže toho bych se nebála. Spíš bych se bála toho, že když se ten gel trochu odchlípne, může se tam u:,–(it nějaká nečistota. Je třeba je udržovat v perfektním stavu.
Když jsem změnila profesi, nechala jsem si gel odrůst a moje nehty se nějak vzmátořily a od té doby je mám perfektní, takže jsem ráda. Po porodu jsem je měla pěkně narostlé a některé osoby to nemohly rozdýchat. Miminku jsem nikdy neublížila. Naopak když je stále zkracuji jsou ostřejší než když je mám odrostlé a otupělé. Takže to zkus a uvidíš. Já si už nějak život s úplně krátkými nedokážu představit.
Ale ne abyste si představovaly, že mám nehty 2 cm.
To ne, jsou střízlivé.
![]()
Ahojky, já mám 6 měsíční mimi a gelové nehty jsem si nechala udělat před třemí měsíci. Žádný problém s nima nemám. Nechala jsem si je udělat kratší. Jediná nevýhoda je to doplňování, musím vždy sehnat hlídání.