Extrémní akné na zádech, co by mohlo pomoct? (foto)

Anonymní
3.5.25 23:04

Prosím, co by mohlo pomoct?

Dobrý den. Omlouvám se jestli to sem nepatří, ale potřebovala bych poradit.
Dnes jsem u mého bráchy (15) let zjistila, že ho trápí docela extrémní akné na zádech. Chudák už to má cca rok, nerad chodí do plavek s kamarády, protože se za to stydí, nevíte prosím co by mu mohlo pomoct? Děkuji předem za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
459
3.5.25 23:14

Zajit na kozni. Na tohle jsou babsky rady kratky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
3.5.25 23:17

Tohle doma nevyřešíte, je to na kožní. Kluk v rodině měl v pubertě to samé. Dostal mastičku a ta dost zabrala. Hodně se to zlepšilo, ale úplně to zmizelo až po pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
4.5.25 00:22

Kozni.
Pokud už jsou jizvy, možná budou chtít nasadit celkovou léčbu. Jinak napíšou mast. Každopádně jsou moznosti léčby, jen na to nesmi rodiče kaslat.

• Citovat
  • Upravit
16189
4.5.25 00:27
@Anonymní píše: Více

V takovém rozsahu jedině dermatolog. :hug:
Ale, tam se to mělo řešit už dávno a nemuselo to dojít až tak daleko. Protože, čím dřív se to všechno začne řešit, tím to má lepší výsledek a platí to úplně ve všech životních oblastech… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
4.5.25 05:33

Co nejdřív na kožní a zahájit léčbu curacne. Nevím, na co ještě rodiče čekali, chudák brácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16975
4.5.25 06:03

Ahoj,

tady bych radila kožní. A do te doby, než ho vezme, tak vyřadit cukry - ty často spouští takovéto reakce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
4.5.25 06:13

Přesně tak, na kožní. Dneska už jsou léky, které umí ovlivnit činnost mazových žláz. A pak teda i kosmetičku, která s tím umí pracovat. Asi nemá problémy s kůží jen na zádech. Fakt tam jděte, není důvod aby se kluk v 15 musel trápit s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
4.5.25 08:00

Kožní, a pro začátek hlídat stravu a vychytat po čem je to horší, mě se akné zhoršuje po smaženém, sladkostech, mléku. A taky mi hodně pomohlo třeba konopné mýdlo. Plus když je to takhle na zádech, tak nosit bavlněné oblečení, at to dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.25 08:13

@Svetluska55 Zije s tátou, ten o tom nevěděl, brácha to ukázal mě, takže já se o to postarám, jen sem chtěla vědět jestli nějaké přípravky nemůžou pomoc, ale je to fakt asi na kožní. Určitě zajdeme, i tak děkuju všem:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.25 08:14

@Kriss Tina dobře děkuju, on jezdí na kole dost a běhá, tak i ten pot určitě není dobrý

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.25 08:14

@Magical-eyes určitě zajdeme nebojte, já jen v tu chvíli nevěděla co s tím, fakt to vidím poprvé ale budeme to řešit, aby v létě mohl jít s klukama normálně k vodě a nemusel se stydět

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
4.5.25 10:08

To, ze je to táta, není omluva, zdravotni stav svého ditete by měl prece znat.
Pokud na koznim budou nasazovat curacne (velkova lecba), budou potřebovat popisu zakonneho zastupce.

• Citovat
  • Upravit
65312
4.5.25 10:11
@Svetluska55 píše: Více

tak pokud neleze synovi do koupelny, syn chodí doma v tričku, nic mu neřekne, tak jak to má vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.25 10:57

@Svetluska55 ale je to puberťák, on není zrovna typ co by se tátovi svěřoval, i mě to neřekl, až včera, že se za to stydí, nerad byl i když jsem na to koukala, a táta mu přece nebude kontrolovat tělo, aby zjistil jestli ho něco netrápí, každopádně na kožní už s ním zajdu já nebo táta, to už je jasné

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex