Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tohle doma nevyřešíte, je to na kožní. Kluk v rodině měl v pubertě to samé. Dostal mastičku a ta dost zabrala. Hodně se to zlepšilo, ale úplně to zmizelo až po pubertě.
Kozni.
Pokud už jsou jizvy, možná budou chtít nasadit celkovou léčbu. Jinak napíšou mast. Každopádně jsou moznosti léčby, jen na to nesmi rodiče kaslat.
@Anonymní píše: Více
V takovém rozsahu jedině dermatolog. ![]()
Ale, tam se to mělo řešit už dávno a nemuselo to dojít až tak daleko. Protože, čím dřív se to všechno začne řešit, tím to má lepší výsledek a platí to úplně ve všech životních oblastech… ![]()
Co nejdřív na kožní a zahájit léčbu curacne. Nevím, na co ještě rodiče čekali, chudák brácha.
Ahoj,
tady bych radila kožní. A do te doby, než ho vezme, tak vyřadit cukry - ty často spouští takovéto reakce. ![]()
Přesně tak, na kožní. Dneska už jsou léky, které umí ovlivnit činnost mazových žláz. A pak teda i kosmetičku, která s tím umí pracovat. Asi nemá problémy s kůží jen na zádech. Fakt tam jděte, není důvod aby se kluk v 15 musel trápit s tímhle.
Kožní, a pro začátek hlídat stravu a vychytat po čem je to horší, mě se akné zhoršuje po smaženém, sladkostech, mléku. A taky mi hodně pomohlo třeba konopné mýdlo. Plus když je to takhle na zádech, tak nosit bavlněné oblečení, at to dýchá.
@Svetluska55 Zije s tátou, ten o tom nevěděl, brácha to ukázal mě, takže já se o to postarám, jen sem chtěla vědět jestli nějaké přípravky nemůžou pomoc, ale je to fakt asi na kožní. Určitě zajdeme, i tak děkuju všem:)
@Kriss Tina dobře děkuju, on jezdí na kole dost a běhá, tak i ten pot určitě není dobrý
@Magical-eyes určitě zajdeme nebojte, já jen v tu chvíli nevěděla co s tím, fakt to vidím poprvé ale budeme to řešit, aby v létě mohl jít s klukama normálně k vodě a nemusel se stydět
To, ze je to táta, není omluva, zdravotni stav svého ditete by měl prece znat.
Pokud na koznim budou nasazovat curacne (velkova lecba), budou potřebovat popisu zakonneho zastupce.
@Svetluska55 píše: Více
tak pokud neleze synovi do koupelny, syn chodí doma v tričku, nic mu neřekne, tak jak to má vědět.
@Svetluska55 ale je to puberťák, on není zrovna typ co by se tátovi svěřoval, i mě to neřekl, až včera, že se za to stydí, nerad byl i když jsem na to koukala, a táta mu přece nebude kontrolovat tělo, aby zjistil jestli ho něco netrápí, každopádně na kožní už s ním zajdu já nebo táta, to už je jasné
Dobrý den. Omlouvám se jestli to sem nepatří, ale potřebovala bych poradit.
Dnes jsem u mého bráchy (15) let zjistila, že ho trápí docela extrémní akné na zádech. Chudák už to má cca rok, nerad chodí do plavek s kamarády, protože se za to stydí, nevíte prosím co by mu mohlo pomoct? Děkuji předem za rady.