Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nestovice to podle me nejsou. Mala je ted ma a vypada to jinak a min. Nemel horecky dva tri dny pred tim ?? To by pak ukazovalo na sestou nemoc (vyrazka vetsinou zacina na brise a zadech). A spalnicky ty nevim jak vypadaji
Teplotu vubec neměl. Ta začala až dnes s tou vyrazkou. Na nohou má sem tam puchýřek, tak mi to připadá jako neštovice ale na těle mi to zase neštovice vyvrací..
Ma vyrazku i na dlanich? Jeste me napadlo ze by to mohlo byt ruka-noha-usta
@kashaa jako je pravda, ze teplotou muzou nestovice zacina, ale tech pupinku je proste moooooooooooc. Ty puchyrky se objevuji nekolik dni.....
Za mě pátá nebo šestá nemoc, nebo ruka noha pusa. Neštovice a spalničky, si myslím, ne.
Všem děkuji za rady. Teď jsme byli na pohotovosti a doktorka mi řekla, že vůbec neví co to je a od čeho to je. Prý mu máme dávat jen něco na teploty a tím byla hotová. Takže vůbec nejsem moudřejší…
![]()
Spalnicky to určitě nebudou, za prvé je očkovaný a za druhé k nim nesedí klinicky obraz co píše zakladatelka. První jsou chřipkové příznaky, tt rýma, konjuktivitida a vlastně na konci nemoci 4-6 den se osype… Takže, že by to byly spalnicky je šance minimální.
Dej vědět jak to pokračuje.