Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pro malé děti jsou ATB většinou v sirupu. Viděla bych to na Zinnat nebo Sumetrolim. Úleva nastává ve většině případů za 48 hodin. U IMC bývají horečky vysoké, kdž má „jen“ 38°C můžete být rády, nejsou neobvyklé 40-41 °C K ATB kupte i probiotika, probiotika dávejte v co největším odstuu od ATB, aby neměla průjem.
Edit: překlepy
My měli na zánět ledvin Amoksiklav v sirupu. Měla po něm bolení bříška, takže jsme dávali ještě hylak a ten hned zabral.
Dcera měla v 5 měsících
Brala Sumetrolim v sirupu, zabral velmi rychle. Už druhý den jí bylo lépe. Ale dodnes si pamatuji, jak jí to začalo, vysoké horečky přes 39°C a febrilní křeče ![]()
@Twixinka Docela mi přijde škoda čakat do zítra, jednak zánět močových cest je dost nepřijemný a jednak čím déle se s léčbou otálí, tak hrozí vzestup infekce do ledvin. Nešlo by ta antibiotika vyřešit nějak s pohotovostí?
@ivašot. já si to v hlavě právě taky omílám, že je přece mohla klidně napsat sestřička, stejně ty recepty podepisuje za doktorku ona a já bych to nikomu neřekla
blbý je, že bydlíme na vesnici a v prvním větším městě dětská pohotovost není, to bych musela jet hodinu a půl autem a malá mi v autě strašně řve poslední dobou + tam nemají ty výsledky, takže by jí těmi odběry trápily znovu ![]()
@Twixinka Dítěti vyšel šílený nález v moči (výsledky v pátek) a kvůli tomu dělali nové odběry, které byly hotové až další středu. Do té doby bylo bez léčby, jen jsme dostali papír s popisem, kdyby se zhoršilo a museli jsme na pohotovost.
Sestra a recept, nechávám bez komentáře. Mně ani nedaly sestry v nemocnici na pohotovosti injekci na bolest, ač jsem to měla napsané v papírech a musela jsem několik hodin čekat na doktora.
@-Evka- no pěkný
my už naštěstí máme antibiotika, ale zjistilo se, že to nebylo jen zánětem ta její plačtivost a nespavost, ale i tím, že se jí okolo náušničky udělal boule a byla plná hnisu
ta boule se udělala až dneska, takže jsem neměla šanci to zjistit dřív, ale prý to tam mohla mít klidně měsíc .. doktorka jí to vymáčkla vyčistila a říkala, že i kdyby neměla malá ten zánět močových cest, tak jí stejně dá antibiotika na to ouško ![]()
Maminky,
Jelikož tam už nebyla naše doktorka, tak jsem mluvila pouze se sestřičkou a ta řekla, že se máme stavit zítra ráno a malá dostane antibiotika. Na jednu stranu jsem ráda, že to není úplně akutní a nemusíme třeba do nemocnice, ale chci se zeptat na dvě věci:
prosím o zkušenosti. Mám dcerku, které bude devět měsíců a dneska nám z moči vyšlo, že má zánět močových cest
Je mi jí strašně líto, je uplakaná, občas jí vystřelí teplota přes 38