Prosím, (hlavně) maminky postižených dětí, o názor

Anonymní
26.10.13 10:02

Prosím, (hlavně) maminky postižených dětí, o názor

Zdravím.
Mám šestiletého syna s LMR, vývojovou dysfázii, porucha řeči, ADHD.
Bylo nám doporučeno od neurologa- vyšetření (hlavně psychologické) při hospitalizaci na psychiatricke klinice v Praze. Kvůli nasazení léků na synovu hyperaktivitu, podpoření mozečku apod. Dělali by se mu odběry krve, nějaké speciální EEG, magnetická rezonance, plus teda by byl celý den pod dohledem odborníka (psychologa, psychiatra, logopeda apod).
Jenže… Syn je strašně přecitlivělý, vím, že po celou dobu ( i když tam budu s ním) bude plakat, při vyšetřeních řvát, tak, že se některá stejně nezdaří. :( Nedávno jsme byli u naší psycholožky, normální EEG má ted čerstvě natočené, na logopedii dochazíme, syn chodí do speciální MŠ a chodíme do SPC.
Dnes ráno jsem se vzbudila rozhodlá, že na hospitalizaci nenastoupíme, syn to nezvládne, bude mít ještě větší drama z doktorů. Sotva ho dostanu do ordinace k logopedce, musí mi sedět na klíně, pokáždé zapomene, že se mu na logopedii nic nestane, takže je to pokaždé boj, přitom logopedka je v civilu ( nemá plášt), hraje si s ním.
Máme kontakt na dva dobré dětské psychiatry v Praze, tak snad bude mít jeden ještě volno a bude stačit k nim zajít a chodit jen ambulantně.
Prosím o váš názor. Podstoupili by jste takové drama v nemocnici, co na dítěti zanechá další následky nebo by jste zvolily drhou variantu na kterou se chystám ( ambulantní psychiatrie). Syn je mentálně na úrovni čtyrletého dítěte. Děkuji za pochopení a anonymitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.10.13 10:08

Podobná situace čekala sestru se synovcem (autismus, ADHD) a hospitalizaci odřekla, věděla, že to bude silně traumatizující pro ně oba. Sama je zdravotní sestra, takže nechápala, proč to nelze udělat ambulantně :zed: Podle ní to jde, dojít na každé vyšetření, jen pro systém nemocnice, je jaksi jednoduší pacienta vykázat a nechat ho tam ležet :cert:

Fandím ti, nedej se, zatlač na ně, ať ti dovolí ambulantní vyšetření :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
26.10.13 10:12

Mám zkušenosti s dětmi s LMR z praxe a hospitalizaci bych určitě nedoporučila.. Pokud můžete docházet ambulantně, bude to mnohem méně zátěžové pro vás pro oba.

• Citovat
  • Upravit
13755
26.10.13 10:21

Taky bych odmitla, zkusenosti sice vubec nemam, ale podle toho co pises, se mi to zda jasne. Urcite existuje alternativa hospitalizace. Nedej se a bojuj ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.10.13 10:48

Nenech ho tam vzít, alespoň ne teď. Na dětské psychiatrii pracuju, i když ne jako zdravotník. Kolikrát si s kolegy říkáme, že děti, které okolnímu světu nerozumí tak, jako ty zdravé nebo jako dospělí, z té hospitalzace musejí mít kolikrát trauma. Nikdo ti nemůže nic nařizovat, ty jsi maminka, dělej věci, tak jak je cítíš. Ty jsi synova jistota a podle mě by nebylo dobré ji teď zrazovat. :kytka: U nás na oddělení bývá dost dětí, které tam jejich rodiče „odloží“ a - mírně řečeno - některé fakt nejsou šťasné (některé zase jsou… pokud zjistí, že u nás je líp než doma… což je hrozné, ale stává se to).
Hodně štěstí tobě i synovi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
26.10.13 11:37

Ty jsi matka a ty znas sve dite nejlepe, takze ver sama sobe :hug: bohuzel co vim z vypraveni, tak v CR se casto ani odbornici neumeji k temto detem chovat, takze bych si sama vybrala lekare, kteremu muzu verit a vim, ze ma i cit

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
26.10.13 11:44

Také jsem už jeden pobyt v nemocnici odmítla, tedy alespon pro zatím. Měli jsme jít na týden do nemocnice na dětskou neurologii na pozorování+ nějaká vyšetření, ale bylo to v době, kdy jsme měli doma úmrtí milovaného člověka, dcerka to špatně nesla, já také, takže jsme se slékařem domluvili, že to zkusíme až časem. Zatím se tomu docela vyhýbáme, ale vím, že to jednou příde a asi to nebude nic příjemného pro nás pro oba.Sama z toho mám strach a nevím, jak bude dcerka reagovat. Díky své nemoci už prošla hodně vyšetřeníma, takže se lékařů dost bojí.
Držím palce, at je to v pořádku. :hug:

• Citovat
  • Upravit
22042
26.10.13 21:56
@Anonymní píše:
Prosím o váš názor. Podstoupili by jste takové drama v nemocnici, co na dítěti zanechá další následky nebo by jste zvolily drhou variantu na kterou se chystám ( ambulantní psychiatrie). Syn je mentálně na úrovni čtyrletého dítěte. Děkuji za pochopení a anonymitu.

Nejsem sice v této situaci, ale myslím, že v tuto chvíli to není důležité.

Pro mne by nebylo tolik podstatné to, že hospitalizace bude náročná pro dítě i pro mne, ale především to, jaký efekt má dítěti přinést. Tj. zda skutečně to všechno, čeho by se mělo při hospitalizaci dosáhnout, mu někdo dokáže zajistit také ambulantně.

Pokud ano, podstoupila bych s ním potřebná vyšetření ambulantně a do nemocnice bych s ním nešla.

Pokud ne, nechala bych se s ním hospitalizovat bez ohledu na problémy, které to přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí