Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn 6m pet dni neklidný, tri dny teplota 37-37,4, tri dny mu rudnou tvare strida se to na intenzite, nejdriv jsem myslela, ze to ma z toho jak se plazi na dece, ale ted nevim nevim
Jinde na tele to ale nema. Jinak mudra mu jeste nasla streptokoka v nose, ale pry je to ten normalni bez kmenu a staci prokapavat sterimarem s medi, kdyz jsme byli u ni ty tvare jeste nemel, ma starsiho brachu, ale posledni mesic kvuli korone chodime jen do lesa a koukat na konecnou na saliny, tak nevim kde by to lapl ![]()
Spis ne, ta teplota byla nizka a syn mel u pate nemoci spis takove mokvave pupinky. Nema spis na neco alergii?
@Kriss Tina Nic jsem nezmenila jen kojim
A davam tri vyzkousene prikrmy
Nic noveho jsem nejedla peru porad ve stejnem prasku ![]()
Netrapi ho zoubky treba? Syn cervenal take hodne. Mel i vysoke horecky, ale pata ani sesta se z toho nikdy nevyklubala, jen hur nesl rust zubu.
@Emma9697 taky to muze byt k rustu zubu, to byva jak teplota, tak ty červené tvare. Koukni jestli se nejaky neklube.
@krispyna @Kriss Tina To me taky napadlo tece mu i trochu z nosu to znam prave od prvniho syna, ale proste tam nic nevidim nic co by nasvedcevalo tomu, ze by to zuby meli byt i mudra se orave divala a rikala, ze zuby si mysli, ze to nejsou 🤷♀️Kazdopadne ho neco fakt hodne trapi vubec ho takhle neznam v noci i pres den strasne place, tak bolestive jinak je to pohodove dite o kterem vubec nevim, kdyz to porovnavam s prvnim ![]()
A ty fleky má jen na tvářích? Pokud by je měl i jinde po těle tak by to i mohla být 5. nemoc. Teploty u ní nemusí být vysoké. Vysoké horečky jsou u 6. nemoci, ale ta má jinou vyrážku a objevuje se až po poklesu teplot.
@Lucka1111 zatim praveze ne, ale kdovi na tech tvarich se mi to taky nejdriv vubec nezdalo ![]()
@Lucka1111 sestou praveze znam od prcniho syna to jsem hned vyloucila, hlavne on ty tvare ma proste jak kdyby mu nekdo nafackoval ![]()
@Emma9697 píše:
Syn 6m pet dni neklidný, tri dny teplota 37-37,4, tri dny mu rudnou tvare strida se to na intenzite, nejdriv jsem myslela, ze to ma z toho jak se plazi na dece, ale ted nevim nevimJinde na tele to ale nema. Jinak mudra mu jeste nasla streptokoka v nose, ale pry je to ten normalni bez kmenu a staci prokapavat sterimarem s medi, kdyz jsme byli u ni ty tvare jeste nemel, ma starsiho brachu, ale posledni mesic kvuli korone chodime jen do lesa a koukat na konecnou na saliny, tak nevim kde by to lapl
No je to neobvyklé protože 5 nemoc běžně bývá až u starších dětí, ale můj syn to dostal také v půl roce právě kvůli infekci od staršího sourozence. Červené tváře mírná teplota jinak nic. Starší jen červené tváře jinak bez příznaků…