Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
sklenka ti neublíží.
Navíc, je spousta lidí, co šampus nepije, jen symbolicky smočí rty při přípitku a pak skleničku odkládá.
Výmluvu na antibiotika raději nepoužívej, všichni ví, co to znamená, když holka nechce pít alkohol kvůli „antibiotikům na močák“ ![]()
Jestli obecně nijak zvlášť nepiješ, tak prostě řekni, že nechceš chlastat, protože si chceš maturák užít a pamatovat, nebo řekni, že tě ze stresu (očekávání, aby maturák prošel v pohodě) dostala migrénu a si tak nadopovaná brufenem, že si alkoholem nechceš odpálit játra) ![]()
@truelly píše:holka trošku naivní…naprostá většina takto mladých rodičů spolu nevydrží a to bys jistě nechtěla. Zakladatelka ani netuší,.jaké problémy ji čekají s hledáním práce bez praxe a už s dítětem. To vše ještě super, za předpokladu, že zvládne maturitu udělat hned na poprvé. Protože podzimní termín už nejspíš nestihne…
ježiš no a co? I kdyby jim to nevyšlo, tak nebude první samotná matka s dítětem. A třeba jim to vyjde a budou spolu, naše babičky se taky vdávaly a rodily mladé a vydrželo jim to. A práci nějakou vždycky sežene, to bych se nebála.
Ucucni trochu sampusu a skleničku někde odloz, koho bude zajimat kolik si vypila..
@truelly píše:holka trošku naivní…naprostá většina takto mladých rodičů spolu nevydrží a to bys jistě nechtěla. Zakladatelka ani netuší,.jaké problémy ji čekají s hledáním práce bez praxe a už s dítětem. To vše ještě super, za předpokladu, že zvládne maturitu udělat hned na poprvé. Protože podzimní termín už nejspíš nestihne…
tak ne každou ženu bez praxe čekají problémy při hledání práce. A to, že jsou mladí, nemusí nutně znamenat, že spolu nevydrží. Vždyť se rozchází páry, které měly děti v různém věku.
Bohužel mám jiné zkušenosti. V mém okolí nevydržel spolu jediný pár, který měl děti takhle brzy, neplánovaně a před svatbou. Vždy se po pár letech rozešli, občas ještě před narozením dítěte. A zdejší diskuze to jen potvrzují. Už jsem zde dlouho, není to zdaleka můj první nick…takže o tomto tématu něco vím ![]()
@truelly píše:
Bohužel mám jiné zkušenosti. V mém okolí nevydržel spolu jediný pár, který měl děti takhle brzy, neplánovaně a před svatbou. Vždy se po pár letech rozešli, občas ještě před narozením dítěte. A zdejší diskuze to jen potvrzují. Už jsem zde dlouho, není to zdaleka můj první nick…takže o tomto tématu něco vím
No vidíš..a já mám kolem sebe bohatou skvadru lidí, kteří se brali po třicítce, děti mají po třicítce a hádají se a rozvádějí.
Proto, aby ženy mohly rodit kolem čtyřiceti musejí mít opravdu dobrý zdravotní stav a kondici. V tomhle věku už mnohem víc hrozí nějaké zdravotní problémy u dítěte i rodičky.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 19, jsem ve 4.ročníku SŠ, minulý týden jsem zjisitla, že mi selhala antikoncepce a jsem těhotná. Přítel má hroznou radost, já vlastně taky, miminko jsme plánovali sice asi až za rok třeba, ale když se to stalo tak to tak bude. Můj dotaz ale souvisí s tím, že příští týden mám maturitní ples..jako přípitek máme šampus, já obecně alkoholu moc neholduju a ted uz vubec, ale o tom že jsem v tom vi jen rodina a třídní učitelka(kvůli individuálu) protože je mi každý ráno zle. Nechci aby to spolužačky věděli nebo řešili.. mohu vypít šampus na přípitek bez výčitek? aby nikdo nic nepoznal a pak samozřejmě jen nealko.. jsem 7tt.
Myslím, že troška šampusu nic neudělá, ale třeba já, když jsem byla těhotná, tak mi okamžitě začal vadit alkohol a bylo mi z něj na
, takže já bych to nemohla… ![]()
Ahoj, v první řadě gratuluji a přeji, at ti mimi dobře roste je zdravé a vy jste spokojeni rodiče. Je super byt mladou maminkou, drzim palce.
Co si pamatuji z maturaku ja… Vsichni holdovali o to, si to co nejvic uzit a vubec jsme nemeli cas resit kdo a jak pije, kde nechal sklenicku a jestli neni tehotny, to nikoho nenapadne, pokud nemaji podezření. Takže se neboj, spis bych jen ucucla a sklenku nekde zapomněla, je to jen sklenicka pro fotku ![]()
uzij si to!
@truelly ono nevadí bez praxe. Já měla praxi ze školy a já jsem po vyucnim listu nastoupila v cca říjnu do KFC a po zkušební době jsem byla těhotná. Jestli měla nějakou praxi od školy někde zakladatelka příklad : týden školy, týden praxe v hotelu. Tak ji mateřskou dají, protože já to tak měla a počítali mi odpracovaný 1 rok v hotelu od školy + pár měsíců v KFC a mateřskou jse dostala. Musela jsem doložit vysvědčení, nevím zda měla zakladatelka nějakou práci od školy a zda dostala nějakou mateřskou a rodičovskou. A přítel mohl jít pracovat, proč by jim nemělo vyjít( myslím vztah)? Otec by vydělával na jídlo, oblečení a nájem a maminka by něco od státu dostala a zvládli by to. Vše se dá zvládnout. Já jsem naštěstí měla zapocítanou praxi od školy + jsem byla na HPP v KFC. A to mě je 25 a chlapovi 55 my máme velký rozdíl 2 děti a vydrželo nám to 8 let a stále vztah funguje a ještě bude fungovat. Nevím proč by jim to nemohlo fungovat. A jestli to rodičům y miminkem nevadí tak jim můžou pomáhat. My to štěstí neměli. Mého muže má rodina nesnáší a nevědí o druhém dítěti a nic je nezajímá. A dítě zakladatelky teď už vlastně bude ve školce
. Tak at vás tak nezlobí jako nás ty dva doma ![]()
Můžeš vypít i dvě skleničky šampusu
. Ale na přípitek si stejně jen trochu usrkneš a nehodíš to do sebe na ex a pak si nikdo nevšimne jestli jsi to dopila nebo odložila na stůl ![]()
Já se vdávala v 4 měsíci a měla jsem přípitek na vlastní svatbě dovolený od lékaře, vypila jsem celou skleničku a měla boty bílé na podpatku. Pak už jsem pila nealko na svatbě a samozřejmě jsem pila občas pivo v těhotenství. A na vánoce a ba silvestra jse si taky připila a vypila celou sklenku a obě děti jsou v pořádku.
@Nickjmeno píše:
Můžeš vypít i dvě skleničky šampusu. Ale na přípitek si stejně jen trochu usrkneš a nehodíš to do sebe na ex a pak si nikdo nevšimne jestli jsi to dopila nebo odložila na stůl
@Nickjmeno přesně, stačí si přípit a pak to položit a říct, o pár minut nebo hodin, že už to pít nebudeš. Ale jinak to v některých případech nevadí. Doporučuje se sklenka červeného vína večer v některých případech.