Olomoucké maminky - byl by zájem o půjčovnu kojeneckých potřeb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
5.9.13 21:32

@wildcherry Ok, uvědomila jsem si, že Lamaze jsou plyšové nebo látkové, já je peru, ale jednou za čas :mrgreen: Nedovedu si představit, kdyby se to mělo prát často :nevim:
Ale myslela jsem tím hlavně to, že bych si ráda zapůjčila tyto kvalitní hračky, jen tak se nerozbijí, u nás je má už třetí dítě. Třeba aktivní chodítko FP, to je záležitostí pár týdnů, potom už to dítě nebaví, ani ten hrací panel. Nové bych to nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.9.13 21:37

Hračky - nevím… Napadá mě rozšíření sortimentu o šátky a nosítka vedle těch monitorů a chůviček. Ovšem jako živnost bych to neviděla, spíš přivýdělek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
5.9.13 21:38

Já nevím, asi bych to neuvítala.
Co se týče hraček tak by jsme určitě něco ztratili, myslím nějakou část/dílek, takže bych nakonec bych platila hračku celou.
Co se týče třeba monitoru dechu, tak ten bych si nepůjčila z bezpečnostních důvodů, a kdyby ho majitelka půjčovny měla po každém nechat kontrolovat tak se nedoplatí, když jsem monitor prodávala tak jsem za zkontrolování platila 300 korun :roll:
Odsávačka je hygienická věc takže ne.
Chůvička? když si vezmu že ji průměrný člověk potřebuje cca 2 roky, tak se vyplatí ji koupit. MOžná ten kdo ji nepoužívá a potřebuje ji třeba na týden na chatu :nevim:

Myslím že to není byznys na výdělek a uživení se.

• Citovat
  • Upravit
7631
5.9.13 21:40

Taky bych se obávala nezodpovědných zákazníků. To by řešila jak? Formou záloh? Já bych do takového podnikání rozhodně nešla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
5.9.13 21:48

Pripomnela jsi mi Toy Library z Anglie. Sluzba provozovana Centrem pro rodice a deti, ale teda pouze za vstupni poplatek 2 libry. Mohli jsme si vzdycky na 3 tydny pujcit hracky. Meli vse pro deti od nekolika mesicu az po skolaky. Ale jak rikam, bylo to zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
5.9.13 21:55

Všechno, co bude půjčovat, musíte čistit a dezinfikovat. Třeba ty odsávačky jsou asi dobrý nápad, jen nevím, jestli by to prošlo u hygieny. V nemocnici sice odsávačky maminkám půjčují, ale mezi tím je sterilizují (v přístroji, který má atesty a je pravidelně kontrolován). Ty hračky by si půjčil málokdo, navíc když je budete po každém půjčení prát (a prát budou třeba i maminky doma), tak jak dlouho budou ty hračky hezké?
Jinak cestovní postýlky, šátky, manduky by úspěch mohly mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
5.9.13 22:08

Hlavní by byli určitě spíš kojenecké potřeby např manduca, lehátka, monitor dechu chůvičky, krosny, autosedačky, cest. postýlky. U odsávaček se taky bojíme hygieny. A kdyby se jednalo o hračky tak určitě né plyšové. Spíš právě takové ty co jsou určeny pro daný věk a za pár týdnů nebaví.
Jinak by byla určitě nutná vratná kauce a po určitých výpůjčkách bez chyb, členství a pak další výpůjčky bez zálohy

Všechno to jsou jen plány, proto vám ještě jednou děkuji za vaše názory.
Je počítáno s tím, že by to nebylo na velký výdělek. Spíš jen něco navíc k mateřské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.9.13 22:09

My jsme si pujcovali z Brna z www.rajspani.cz, vzdy se platila vratna zaloha, ceny maji nastaveny rozumne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
6.9.13 12:33

@m.veru děkuji mrknu na to a nechám se inspirovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.3.16 09:27

@Jára81
Můžu se zeptat jak to dopadlo? Rozjeli jste půjčovnu?
zhruba v tu dobu jsme otevřeli naši půjčovnu nových kočárků (v Brodku u Přerova). Nijak jsme to nepropagovali a i přesto objednávky chodily. Půjčovali jsme pouze nové kočárky a po vrácení jsme udělali repasi a prodali je jako bazar. Ovšem lidé co měli zboží půjčené ho dokázali naprosto zlikvidovat. Tyto stejné kočárky i prodáváme a máme tak deset reklamací do roka (na 3000kočárků) u půjčovny byly stále vytrhané druky, rozbité zipy, zadřená nenamazaná ložiska… prostě furt něco a dle zákoníku můžeme půjčovat pouze bezvadné zboží, takže spousta nákladů.
Nakonec jsme to zabalili a nabízíme svým zákazníkům výkup našich kočárků, ale toho využívají pouze místní. Kočárek přivezou zhodnotíme ho a vyplatíme. Poštou to nikdo neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
25.3.16 09:57

Ocenuji nápad, ale také se přidávám k těm, které si myslí, že na užvení asi né. Když se tak nad tím zamyslím, hračky pro mimi většinou dostanu od známých po narození. Chuvičku jsem nikdy nepotřebovala ditě jsem měla hned vedle postele. Monitor dechu je duležitý, ale upřednostnuji nový, přece jen je to duležitá věc. Kočár jsem koupila 3kombinační za super cenu 4500- nový ( nejsem náročná a z 90% cestuju autem)..cestovní postýlku jsem nikdy nepotřebovala dítě spalo se mnou v posteli. Nosítko jsem si koupila z druhé ruky.. :think: nedávno jsem dělala rekfalifikaci na nehtovou modeláž a jak jsem zjistila jaká uskalí a co vše je potřeba k legalnimu podnikání…co vše nejen hygiena, ale ostatní uřady kontrolují a požadují :zed::zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.3.16 11:32

@MiaRimonta ono ani tak nejde o to ce všechno chtějí, blbé je to že ti nikdo neřekne co všechno po tobě chtějí, pouze ti řeknou co děláš špatně a potom pokutují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
25.3.16 13:48

@jakanas Bohužel si to musí každý podnikatel zjistit než začne s podnikáním, taky jsem 8o, jak jsem podlouchala čím musí projít v dnešní době nehtařka-manikerka jaké požadavky mají na provozovnu, hygienu..doklady, kontrolu elektrických spotřebiču, hasičáku, popřípadě sterilizátoru :mrgreen:.. :cert: čert aby se v tom vyznal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
25.3.16 16:17

No bohužel některé věci zjistit nejdou. Např. před****nákupemv eshopu musí být zákazník prokazatelněseznámen s obchodními podmínkami. A nestačí pouze zakliknout že je četl.
Takže jediná možnost jak toto splnit je poslat mu před nákupem doporučený dopis s dodejkou. Při dotazu na čoi mi napsali že jak to udělám je můj problém, že oni to jen zkontrolují jestli to děláme dobře.
Pokud jsou jednoznačné předpisy které je potřeba splnit tak to není až tak strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
25.3.16 18:56

@jakanas poslat zákazníkovy eshopu PŘED nákupem dopis? :lol:. Je tohle možné? :D :D :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová