Olomoucké maminky - byl by zájem o půjčovnu kojeneckých potřeb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2044
5.9.13 21:00

Prosím o názor Olomoucké maminky

Ahoj,
ráda bych se vás zeptala na názor.
Moje kamarádka dostala nápad otevřít si v Olomouci půjčovnu kojeneckých potřeb a hraček. Poprosila mě ať vám napíšu jestli by byl o tuto službu zájem, popř. jaké zboží by jste uvítaly. Je to vlastně takový malý průzkum trhu.
Moc vám děkuji a vážím si každého názoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.9.13 21:07

Neuvítala bych. Hraček, kojeneckým potřeb a jiných krámů mám tolik, že žádné další doma nechci.

• Citovat
  • Upravit
3347

Ahoj, nejsem Olomoucka, ale o jake veci konkretne by melo jit? Jako takove veci ktere pouzivam denne kocar lehatko nema cenu si pujcovat a hracky?? Jinak odsavacky, sterilizatory apod. bych si nepujcila z hyg. duvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017

Ahoj, já teď zrovna sháním, kdo by mi půjčil chůvičku :-)
Hodně si maminy půjčují monitory dechu. Možná cestovní postýlku, manducu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
5.9.13 21:17

Příspěvek upraven 04.01.15 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
5.9.13 21:19

Ahoj, já bydlím v okolí, ale přímo v OL ne.
Uvítala bych, kdybych si pro dítě mohla půjčit kvalitní hračky Lamaze, Fisher Price apod., které stojí majland, dítě baví chvilku a jsou určené pro úzkou věkovou skupinu - dítě z nich za chvíli „vyroste“ nebo ho potom nebaví.
Dále bych uvítala, kdybych si pro starší děti mohla vypůjčit kvalitní didaktické hračky, hry a skládačky, puzzle, provlékačky, motanice hračky a hry rozvíjející motoriku a logické myšlení nebo stolní hry - taky to stojí majland a je to většinou na chvíli - jak dítě pochopí princip, už ho to nebaví, protože to „zná“.

Patří to ale do řady „utopie“, protože jsem nikde žádnou půjčovnu nenašla, maximálně tyto hračky a hry kupuju použité v pěkném stavu a za rozumnou cenu.

Nepůjčila bych si věci typu odsávačky - z hyg. důvodů a nepratelné plyšové hračky.

Ano, já bych to uvítala, už dávno jsem přemýšlela, proč něco takového není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
5.9.13 21:21

Ahoj, my jsme z pujcovny brali plinkovej monitor dechu na zkousku, uvitala bych i odsavacku, manducu a jina nositka, satek, cestovni postylku, autosedacku, tehotensky pas do auta, chuvicky, detskou vahu, ohrivacku lahvi :) takovy ty drazsi veci, co si clovek chce nejdriv zkusit, nez si je koupi, nebo je potrebuje jen na chvilku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.9.13 21:21
@Jáňour píše:
Ahoj, já teď zrovna sháním, kdo by mi půjčil chůvičku :-)
Hodně si maminy půjčují monitory dechu. Možná cestovní postýlku, manducu…

souhlasim. Klidne bych si toto pujcila na vyzkouseni. Klidne i satky. Lehatka, houpacky. Proste cokoli.Jsem z PV, takze kousek. Takto jsem vyhodila penez za veci, ktere holky nechtely a stoji mi doma, nebo ve sklepe, protoze jsem je chtela vyzkouset a znamenalo to koupit.Jen by to chtelo slusnou cenu. Kolikrat pujcovna na 2 tydny vyjde draz, nez koupe z druhe ruky.Jo a par kamaradek nemaji auta, takze ani autosedacky, ty bych taky brala, pak se neda je nekam vzit. Monitor dechu zapujci i v nemocnici, tak nevim, opet by musela byt nizka cena, aby byla poptavka.No nevim, jestli se na trhu uzivi. Musela by se drzet trendu a kvality. A to je velky naklad :think:.Ja bych do toho na jejim miste nesla.Ale pokud pujde, rada nejakou jeji sluzbu vyuziji :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4559
5.9.13 21:22

Ahoj, jsme z Olomouce a určitě si myslím, že je to dobrý nápad… jak už bylo psáno, monitor dechu, chůvičky…ale i věci na cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
5.9.13 21:22

@Jáňour Jo, tak přesně takovéto věci by byly k půjčování dobré. Ale hračky, ty bych si určitě nepůjčovala. Je totiž velká pravděpodobnost, že bych je vrátila poškozené. A jelikož mám dětí víc, věci po sobě vzájemně dědí, takže já bych tuto službu nevyužila. Ale možná, že by se zákaznice našly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
5.9.13 21:26
@Jana206 píše:
Uvítala bych, kdybych si pro dítě mohla půjčit kvalitní hračky Lamaze, Fisher Price apod., které stojí majland, dítě baví chvilku a jsou určené pro úzkou věkovou skupinu - dítě z nich za chvíli „vyroste“ nebo ho potom nebaví.
Dále bych uvítala, kdybych si pro starší děti mohla vypůjčit kvalitní didaktické hračky, hry a skládačky, puzzle, provlékačky, motanice hračky a hry rozvíjející motoriku a logické myšlení nebo stolní hry - taky to stojí majland a je to většinou na chvíli - jak dítě pochopí princip, už ho to nebaví, protože to „zná“.

Patří to ale do řady „utopie“, protože jsem nikde žádnou půjčovnu nenašla, maximálně tyto hračky a hry kupuju použité v pěkném stavu a za rozumnou cenu.

Nepůjčila bych si věci typu odsávačky - z hyg. důvodů a nepratelné plyšové hračky.

Ano, já bych to uvítala, už dávno jsem přemýšlela, proč něco takového není :mrgreen:

Naprosto přesně jsi vystihla ten podnikatelský záměr :mrgreen:
Taky jsme s kamarádkou hledaly a nic takového neobjevily. I proto vznikl nápad něco takového rozjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.9.13 21:26
@Jana206 píše:

Ano, já bych to uvítala, už dávno jsem přemýšlela, proč něco takového není :mrgreen:

lamaze jsou stejne jako plys. hracky nehygienicke. Proste se to musi vyprat a dez.To uz bych vice uvitala spesl odsavacky, ktere se vyvari a projdou dez. Stoji mnohem vice nez hracka a dite je nerozbije. Hracky jsou spotrebka. I v porodce maji odsavacky na x mamin. Opravdu podle prijmu rodicky nekupuji novou.To ani skalpel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.9.13 21:27
@sao píše:
@Jáňour Jo, tak přesně takovéto věci by byly k půjčování dobré. Ale hračky, ty bych si určitě nepůjčovala. Je totiž velká pravděpodobnost, že bych je vrátila poškozené. A jelikož mám dětí víc, věci po sobě vzájemně dědí, takže já bych tuto službu nevyužila. Ale možná, že by se zákaznice našly.

Mam stejny nazor, hracky ne. Zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
5.9.13 21:30

@Jára81 Já mám sice 3 děti, takže to všechno už máme a jsem ráda, že se to vše jakž takž ještě využije, protože s ohranými a pochopenými hrami si u nás už hrají leda tak děti návštěv, pokud zrovna toto nemají nebo to neznají. My si půjčujeme hry mezi kamarádkami(hračky pro mimina ani tak ne, ale hry pro starší děti). Musíme dávat pozor, abychom něco neztratili - třeba figurky nebo rozstříhané kousky, tvary, puzzle pečlivě počítám, jestli jsou všechny.
Protože už jsem si vypůjčila a sama jsem půjčila, vím, že je to náročné a v rámci půjčovny si to nedokážu představit - pro provozovatele, třeba počítat vrácené puzzle, jestli je tam všechno.

Myslím, že kdyby to byl lukrativní byznys, už by to tu dávno bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
5.9.13 21:31

Děkuji za vaše názory. :palec: Investice je to určitě velká. Sortiment by se rozrůstal úměrně poptávce. Zatím je to ve fázy nápadu a rozhodování se jestli do toho jít. :think: Je v plánu samozřejmně i možnost objednávky přes net a my to osobně doručit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová