Co s akné

325
3.10.17 07:48

prosím o radu kvůli akné

Prosím o radu kvůli akné,16letá dcera má akné, byly jsme na kožním, měla antibiotika a nechala si napsat antiko.Ale ted se jí to opět zhoršilo. Nemáte tip na nějaký dobrý krém, který je dobrý a ne moc drahý. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1015
3.10.17 08:06

Ono se jí to zhoršilo i přes to, že nadále užívá antikoncepci? Co bere? Že své zkušenosti můžu doporučit Diane 35.
Avšak ne každý vám to napíše. Doktoři ji moc neuznávají.
Krémy opravdu nepomáhají. I já jsem trpěla akné plno let, docházela ke všem certum s tím a pomohla mi až Diane 35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
3.10.17 08:11

Ahoj, doporučuju volně prodejný Akneroxid 5 (či 10, ale ten už je zbytečně silný a dráždivý). Ať to dává jen na noc, a pokud by jí to dráždilo pleť, ať si dá třeba za hodinku ještě nějaký hydratační krém na to. Má pleť snáší tento krém výborně a proti akné je velice účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
3.10.17 08:14

Ještě dodatek - po antikoncepci jsem měla zdravotní problémy já i tři z mých čtyř nejbližších kamarádek (problémy se dostavily po několika letech braní antikoncepce). Vím, že je to na jednu stranu spolehlivá ochrana před otěhotněním, ale rozhodně nechci, aby ji kdy má dcera brala, rozhodně ne kvůli pleti, jestli jde jen o toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
3.10.17 08:17

@mimoušel já jsem tedy proti antikoncepci (mam z ni problémy do ted přeci je to jen chemie) to ze má akné v 16 je způsobeno hormony a je to naprosto přirozené, vůbec bych do sebe necpala zadne prášky, ať si myje klasicky obličej ráno večer, k tomu zdravá strava a třeba nějaký čaj na akné mají ho ve zdrave výživě nebo bylinkářství a ať na to nemysli, akné by melo po pubertě zmizet, pokud na to bude patlat vse možný muže si způsobit perorální dermatitidu a to opravdu není sranda.

• Citovat
  • Upravit
Kalbe
3.10.17 08:20

@mimoušel ještě co mužů doporučit je šetrna kosmetika (detske mydlo) a na pupínky si lokálne aplikovat vychlazené pytlíčky černého čaje několikrát denne

• Citovat
  • Upravit
441
3.10.17 08:26

Za me obycejna alpa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
3.10.17 08:37

Poptejte se v lékárně na Solutio Jarisch ( Jarisuv roztok). Ať si v něm omývá obličej každý den. Je dobrý i na opruzeniny u dětí nebo třeba pooperační jizvy nebo i strie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
3.10.17 09:04

@sanyaa můžu se zeptat, ó jaké problémy jde? Po antikoncepci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
3.10.17 09:08

Těžko radit. Mě po porodu, když se mi udělalo pár pupínků, pomáhalo nanést na ty pupínky Sudocrem, dceři to naopak vůbec nepomáhalo. Nejvíc jí asi pomáhá klid bez stresu a pravidelná strava s dostatkem zeleniny, pobyt na čerstvém vzduchu a nedotýkat se během dne obličeje - prostě přes léto se to vždy výrazně zlepší( to má pleť úplně čistou ), nástupem do školy zase zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
3.10.17 09:19

Ja měla krému, masticek, všechno mě akorát pálilo na obličeji.
Je to v krvi, jsou to hormony. To fakt mastička nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.10.17 09:21

Zajít na alergologii nechat si vyloučit potravinové intolerance. A případně patřičné potraviny vyloučit z jídelníčku.

Vyloučit slazené limonády, průmyslově vyráběné sladkosti, uzeniny, fast food a chipsy a podobné odpadky, co se tváří jako jídlo.

Zároveň užívat něco na pleť s obsahem zinku a vitamínů ze skupiny B.

Zároveň si tedy potřebuje hlídat jednak aby pořádně pila - litr a půl vody denně navíc k běžnému režimu. Tj- větší sklenici na snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. A tady alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny denně. Jeda porce je cca 100g - jedno větší jablko, svazek ředkviček, miska salátu, velká mrkev a podobně.

Na obličej toho patlat co nejméně, nemýt obličej mýdlem, nějakým jemnějším gelem s kyselý PH a pak dočistit nějakou čistítcí pleťovou vodou - s obsahem zinku a případně teatree.
A potom nějaký hydratační krém - pokud možno spíš přírodní, bez silikonů a podobných zánětlivých radostí. Opěť - měl by obsahovat nějaké kyselé složky a případně i ten zinek.

Určitě nepoužívat přípravky s alkoholem - sice akutně vysuší, jenže zároveň to dráždí a nutí pleť produkovat více mazu a tedy větší šanci na zanícení.

Na už propuknuté pupínky mazat něco z lékárny, třeba skinoren. A především nevymačkávat.

Pokud se líčí, tak pravidelně a důkladně čistit štětce a především nenechávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
3.10.17 09:33

No tak děkuji moc všem za radu, antiko ji doporučila kožařka, já se tomu bránila ale chodí s klukem, takže tak. @Ou 16leté holce těžko vymluvíte nemačkat si bílý pupínek, když má jít do školy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
3.10.17 09:49

@MaminkaLucka Já osobně jsem měla opakovaně nezhoubné nádory v prsu - dvakrát se objevil nádor vždy pár měsíců po začátku braní antikoncepce (i když v informacích v příbalovém letáku stálo naopak to, že před nimi antikoncepce chrání), u kamarádek bohužel už nevím úplně konkrétně, všechny jsme přestaly antikoncepci brát krátce po dvacítce a teď už nám táhne na čtyřicet, takže už se nepamatuji úplně přesně, každopádně jedna měla žilní problémy a problémy s krví, další se sympatikem a parasympatikem a u té třetí už si fakt nevzpomínám, tam toho bylo víc, ale všechny jsme musely antikoncepci hned vysadit a říkaly jsme si pak, jak jsme byly hloupé, že jsme ji vůbec začínaly brát, a jak je hrozné, co to vlastně s tělem provádí. Nechci tím říct, že všechny ty problémy antikoncepce vyvolala, ale rozhodně přinejmenším výrazně zhoršila to, k čemu jsme asi měly sklony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.10.17 09:51

Ahoj, já měla opravdu velké problémy i v dospělosti. Pomohl mi B-komplex forte od Zentiva. Nejíst čokoládu, kyselé věci. Dále každý den důkladně vyčistit pleť. Francovku opravdu nedoporučuji, vysouší pleť a tím pádem bude ještě mastnější. Používat místo make-upu aknecolor, seženete v lékárně. Držím palečky, vím jak to umí potrápit a zamávat s psychikou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí