Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Proč se nechráníte, pokud nechceš být těhotná? riziko je VŽDY, je to ale málo pravděpodobné. Spermie dokáži přežít v těle až 5 dní, takže pokud bys měla brzkou ovulaci po skončení ms tak šance na otěhotnění samozřejmě je. Zkus si udělat ovulační test, a pokud by byl pozitivní, tak bych asi plašila. Jen jsem trochu zmatená, ovulace při menstruaci, takže ti ms ještě neskončila? pokud to tak je tak je šance velmi malá.
Tak je to velmi málo pravděpodobné, ale jsou ženy které takto otěhotněly, ale jsou je to ojedinělé, pokud máš pravidelný cyklus a víš zhruba kdy máš ovulaci
@miamia142 Děkuji za odpověď.
@miamia142 Děkuji za odpověď, ono by se nic nestalo, jen nejsem připravena na další dítě, ale i kdyby to přišlo, konec světa by to nebyl. Jen zbytečně plasim a moc přemýšlím 😃 🫣 Ovulační test si udělám, při menstruaci jsem četla, že lze udělat.
Prosím o radu. Nechráněný sex dvakrát po sobě. Druhý den po, menstruace. Mam si pro jistotu koupit pilulku po nebo neplašit? Popřípadě zjistím, zda mám ovulaci i při menstruaci jinak než odečtením dní od prvního dne menstruace? Děkuji za vlídné odpovědi