Prosím o radu ohledně nošení v šátku

1901
24.6.23 00:04

Prosím o radu ohledně nošení

Ahoj,
mám skoro dvouletou dceru, která nesnese kočárek, ale taky se chce nosit. Od kamarádky jsem párkrát venku vyzkoušela nosítko Manduca a dcerka spokojená.
Akorát já bych ráda něco, co dám do batohu nebo kabelky a použiju v případě nouze. Typ nosítka jako je Manduca je pro mě nepraktický, protože ho nemám kam dát a přijde mi takový těžkopádný.
Prosila bych o radu, kdo se vyzná, protože na trhu je toho hodně moc a nerada bych sáhla jako laik po něčem nevhodném. Přemýšlela jsem například nad nějakým polovázacím šátkem, jestli existuje i pro starší děti a nebo třeba ring sling?
Dcera má asi 11,5 - 12 kg odhadem a kolem 85 cm.
Děkuju předem za jakékoli rady a hlavně tipy na konkrétní modely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68941
24.6.23 01:34

Můžeš mrknout po nosítku typu onbuhimo - je bez bederního pásu, tedy mnohem skladnější. Samozřejmě za cenu toho, že všecko táhnou ramena, takže to není na dvouhodinové nošení. V tomhle věku už určitě nosit na zádech, pro tebe je to výrazně pohodnější.
Ring sling jsem jako poponášedlo na chodce měla moc ráda, nosila jsem hozené přes rameno a bylo to hop nahoru, hop dolů, rychlovka. Akorát je to jednostranná zátěž a tu ne každý snese, taky to není na extra dlouhodobé nošení. Pokud máš možnost, radši vyzkoušej.
S oběma typy jsem na hranici svých sil dala maximálně hodinu, ale já byla trénovaná.
Na dlouhé nošení prostě nenajdeš nic lepšího než nosítko s pořádným bederákem (objemné), ovšem už to nebude Manduca, ale něco pořádného batolecího. Nebo vázací šátek, ten můžeš mít v krátké verzi hodně skladný, ale pořád je to dost motání a není to na takového toho polochodce nahoru-dolů.

Jinak já dítko částečně nosila na zádech do nějakých 3,5 let, samozřejmě ne pořád a ke konci už dost minimálně, ale umožnilo nám to podnikat delší a zajímavější výlety bez kočáru, když dítko bolely nožičky, tak se občasně poponeslo. Asi nejradši jsem měla ten krátký šátek na dno batohu, ale já byla zvyklá motat od mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
24.6.23 01:39

Ještě mě napadlo, že by tě mohlo zaujmout něco takového. Takový hybrid mezi nosítkem s bederákem a onbuhimem - tady je místo bederáku jenom popruh, který částečně tu váhu na bedra přenese, a přitom to pořád nezabere moc místa. Tuším, že jsem to někde zahlédla i od jiné firmy, ale už si nevybavuji od koho.
 https://blog.vhadru.cz/…-horizontal/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko