Studium střední školy ve třiceti

Anonymní
20.4.12 09:05

Prosím o radu-studium

Prosím o radu. Doufám,že se někdo najde a zkusí mi poradit. V ,,mládí" jsem studovala SZŠ, ale v druhém ročníku jsem otěhotněla a tak jsem dále nepokračovala. Studium jsem měla odložené o dva roky,ale bohužel z organizačních důvodů jsem nemohla nastoupit. Nyní mi bude skoro 30 let a jsem bez školy. Navíc jsem na mateřské dovolené a manžela mám stále na cestách. Ale ráda bych si nějakou školu udělala. Přesto když se snažím něco najít se jedná buď o denní studium nebo o sice dálkové,ale musím doložit maturitní vysvědčení,nebo výuční list. Což já bohužel nemám. Příští rok nastupuji zpět do zaměstnání a tak na denní, navíc při mém věku by to nešlo. :,( A proto se obracím na vás s prosbou. Je vůbec nějaká cesta??? Procházím stránky středních škol v blízkosti ,bohužel někam dál nemůžu kvůli dětem a zatím jsem na nic nenarazila.Díky za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1793
20.4.12 09:09

Ahojky, zrovna tohle taky řeším… Když už školy - na dálkové studium jsou - jsou hrozně daleko… a já s prckama - bych to nezvládla.. taky nevím co s tím, hodně lidí mi doporučilo - udělej si různé kurzy - co tě baví - kosmetika, kadeřnictví - mani, pedikúra atd. atd.. a jdi do toho, na to školu nepotřebuješ - když budeš mít papír.. Ale mě toto vůbec neláká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.12 09:10

Ahoj, i střední se dá dodělat dálkově na indivindi programu. Pokud nemáš výuční nebo maturitu, není až takový problém si jí dodělat.. např. http://www.dakol-karvina.cz/…um-ukonceno/, ale dálkové studium poskytuje většina škol. Jak budeš mít maturitu, můžeš pokračovat. A dokonce se dá, pokud jsi Sš navštěvovala, tak udělat rozdílové zkoušky a pokračovat tam, kde jsi skončila. Záleží, odkud jsi, ale určitě nebude problém nějakou školu sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
20.4.12 09:11

tak asi hodně záleží na tom, kde žiješ; podle mě nějaké nabídky na dálkové studium jsou a také záleží, jestli chceš pokračovat ve zdrávce? Nejlíp se hledá na seznamu.cz pod sekcí školy

• Citovat
  • Upravit
5164
20.4.12 09:13

Ono záleží kde bydlíš, švagrová teď dělá dálkově maturitu za zdravce. Musí tam jezdit každé pondělí, kdy mají celý den vyučování a zbytek samostudium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
20.4.12 09:15

Taky záleží na tom, do jaké míry jsi schopná se s tím poprat sama nějakým samostudiem. Existují totiž i distanční školy, kam se jezdí jen jednou za pololetí na zkoušky a jinak se vzděláváš doma a po internetu…ale většinou jsou to soukromé školy a osobní zkušenost se žádnou z nich nemám, takže víc neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
20.4.12 09:19

Zakladatelko, a odkud jsi, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
20.4.12 09:20

doporučuju si vybrat konkrétní školu (nejlíp víc) a kontaktovat je s vysvětlením situace. z nejrůznějších důvodů můžou školy povolit individuální studium, tak zkus pohledat nějakou, co ti vyjde vstříc a budeš to mít jak na VŠ - samostudium a jednou za čas zkoušky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.12 09:28

No já právě tu maturu ani výuční list nemám . Zatím :,( .
Ty rozdílové zkoušky ,alespoň tehdy šly.Ale teď? Přeci je to už skoro 13 let.Navíc s přibívajícím věkem si nejsem jista,že bych tuto školu ještě zvládla. Myslím po psychické stránce.Nejsem tak otrlá a pohled na určité věci mi nedělají nejlépe.
Jinak co se týče kurzů. To mi taky spousta lidí říkalo,jenže ! Na co mi bude kurz kadeřnice a kosmetičky kvůli papíru, zahradnice, masáže, kuchař-číšník,když se k nim pak třeba ani nedostanu. Je to už pár roků co jsem se na to na úřadu práce ptala a i tam si můžete zažádat,ale také byla podmínka dosažené vzdělání. Nevím jak je to teď. Navíc známá má tyto kurzy tři a na lepším zaměstnání ji to tedy vůbec nepomohlo . Také má základku + nedokončené studium. Pak tři kurzy a dokonce ji k tomu vystavili jakoby výuční list 8o pak si chtěla udělat nádstavbu na nějaké škole. Musela předložit výuč. list. Ten ale bohužel neplatí a tak ji nevzali. Proto mi příjde lepší najít si školu,pokud to půjde a nestrácet čas kurzy. Ale neříkám,že to není špatná věc. Spíše pro mě je teď přednější ta škola. To brzy,co ? :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.12 09:30
Z okresu Nový Jičín
@tterka píše:
Zakladatelko, a odkud jsi, jestli se můžu zeptat?
  • Citovat
  • Upravit
13473
20.4.12 09:45

Mohu ti doporučit soukromou střední školu Danaé. Já tam maturovala před lety - dělala jsem při tom dvě zaměstnání a škola je poctivá. Měla jsem spoustu spolužáků s dětmi. Dá se to zvládnout a není drahá. Mají dálkové obory, jezdí se tam jednou týdně. Nyní už studuji na státní VŠ…zase při zaměstnání, což je sice „mazec“, ale opravdu se to dá…Tak se podívej na stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
20.4.12 09:48

Bohužel ta škola je v Praze, ale třeba by se dala dohodnout jen nějaká minimální účast…nějaká docházka tam být musí. A jinak - rozdílové zkoušky se tam dělat daly /tehdy/ jsem nastupovala do druhého ročníku z jiné školy. Dělala jsem je ze dvou předmětů, abych nemusela opakovat prvák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.4.12 10:02
@Anonymní píše:
Z okresu Nový Jičín

Tak v tom případě by to neměl být problém. Jukni sem http://www.stredniskoly.cz/…/novy-jicin/?…[]=2&. Jinak rozdílové zkoušky se dají dělat kdykoliv, pokud máš doklady o ukončení ročníku, tak Ti to uznají, důležité jsou ty rozdílovky. V Nj sice není přímo tvůj obor, ale s maturitou můžeš pak na nástavbové nebo Vošku a hlavně budeš mít buď maturu nebo výuční list.

Příspěvek upraven 20.04.12 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.12 10:03

Dík já se podívám.
Taky bych teda mohla zkusit se domluvit jak tu někdo psal na indiviuálním studiu. Ale já bych právě raději abych ten výklad slyšela.Než jen doma samostudium. Dívala jesem se i tady kousek od nás na studium Předškolní a mimoškolní pedagogiky,ale tam mají mimo jiné také hudební a výtvarné schopnosti a přijímačky i pro dálkově studující zahrnují i tělesnou schopností jako kotouly,hvězdy … :? A to bych teda já asi nedala. Kreslení mi i jde a jiné ruční práce,ale hudební výchova by byla složitější a taky si nějak nedovedu představit ve 30 TV. :? A vypadalo to tak nadějně. Je to dálkově na 3 roky zakočené maturitou a práce s dětmi by mě byvila. Navíc v okolí je spousta škol ,družin a školek,DDM. Psala jsem jim a i přes to,že je pozdě mi psali,že si mám dodatečně vyplnit přihlášku a zaslat,že mají volná místa. Přijímačky mají v květnu. jenže opět maturitní vysvědčení :,( tak leda tam zkusit zavolat a optat se na individuálním studiu.
Holky díky za odpovědi :lol: :hug:

• Citovat
  • Upravit
72725
20.4.12 10:05

Od některých předmětů můžeš být osvobozena. U nás byl kluk, co dělal dálkově, jen hlavní předměty, např. tělocvik a pod nemusel. Jednou za měsíc přišel do školy, udělal zkoušky a bylo. Mohl být i na výuce, ale záleželo to jen na něm. Měl takhle dohodnutý studijní plán s vedením a vycházeli mu max vstříct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze