Kombinované studium a úřad práce

1507
16.4.12 15:02

Kombinované studium a úřad práce

Ahojte
Tento semestr jsem přešla z prezenčního na kombinované studium. Jsem těhotná a termín mám v srpnu, tak by mě zajímalo, zda musím být vedena na ÚP než nastoupím na mateřskou?
Díky moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
16.4.12 15:23

Kdo za tebe plati socialni a zdravotni? Za denaky stat jmenem skoly, ale dalkari uz jsou sami za sebe, ne? Pokud nejsi zamestnana, pak bych sla na UP hned, abych nemela dluh na pojisteni… Ale mozna se pletu :-)

• Citovat
  • Upravit
1507
16.4.12 15:24

Právě, že jsem stále vedena jako studentka, tak právě nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
16.4.12 15:34

Pokud studujes kombinovane, tak jsi student jen pro skolu. Zavolej na studijni, tam ti reknou vic. Ja byla taky dalkar a vse jsem musela platit sama.

• Citovat
  • Upravit
614
16.4.12 15:44

Ahojky, studentem pořád jsi ale už nemáš statut studenta, tj. není za tebe hrazené zdravotní pojištění. Nejlépe uděláš, když se zaregistruješ na ÚP, tam bude za tebe vše hrazené a půjdeš na rodičovský příspěvek dnem porodu. Tak držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
16.4.12 15:53

Moc Vám holky děkuji, pro jistotu si tam zajdu, ať z toho pak nejsou problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
16.4.12 18:07

zalezi na jake jsi skole. Nektere skoly, pokud je ti mené jak 26 let tak mas na kombinovaném studiu Statut student a zdravotní za tebe platí stát, ja na jednu takovou školu chodim kombinovane a mam status student,ale musis se informovat na té skole jak to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Londo
17.4.12 16:15

V zákoně je jasně definované, že do 26 let student kombinované firmy studia status studenta MÁ a zdravotní a sociální pojištění za něj platí stát. Takže tu někteří přestaňte psát své dojmy a přečtěte si zákon.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze