Studium střední školy ve třiceti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
20.4.12 10:05

Od některých předmětů můžeš být osvobozena. U nás byl kluk, co dělal dálkově, jen hlavní předměty, např. tělocvik a pod nemusel. Jednou za měsíc přišel do školy, udělal zkoušky a bylo. Mohl být i na výuce, ale záleželo to jen na něm. Měl takhle dohodnutý studijní plán s vedením a vycházeli mu max vstříct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1509
20.4.12 10:14

Kamrádka otěhotněla ve třeťáku, měla rok odklad a pak si 4roč. dodělávala indi. Na tělák nechodila, jen odborné předměty, jazyk, matika a ČJ. Vedení školy bylo schovívavé a u dálkařů ledacos přehlédlo. Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
20.4.12 10:56

Anonymní zakladatelko, na zdravce v Ostravě otevírají dálkové studium zdravotního asistenta.Škola je asi co 14 dní v pátek a v sobotu. Obecně ale platí, že první kolo přihlášek je už podané a ted už jsou přijímačky. Tak nezbývá než kouknout, které školy budou vypisovat druhá a další kola a pak se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.4.12 17:41

Ahoj,
je mi 29 let, mám 7letou dceru a zaměstnání. Letos jsem si podala přihlášku na gymnázium (Educanet Praha), konzultace pa, so a ne 1 krát za měsíc. Mám z toho také dost strach. Hledala jsem nějaké ohlasy na tuto školu i tento druh studia a nic, tak snad bude dobrá :lol: Příspěvky na těchto diskuzí i dost podpoří, tak když váhám zda do toho či ne, tak si přečtu pár příspěvků a hned mám lepší pocit že v tom nejsem sama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macetka
21.5.12 12:55

ahoj,,jsem ve stejné situaci,,je mi už 33let,dvě děti,,malá půjde po prázdninách do školy a kluk jde do školky,takže ten nějaký čas budu mít,ale nevím kam a na koho se obrátit.bydlím na vesnicia vlastně kromě partnera,který je celý den v práci nikoho nemám na hlídání.školu jsem sice absolvovala 5let,ale k maturitě jsem bohužel nedošla..co s tím dělat nevím…pora´dte někdo:)

• Citovat
  • Upravit
macetka
21.5.12 12:57

ahoj,,jsem ve stejné situaci,,je mi už 33let,dvě děti,,malá půjde po prázdninách do školy a kluk jde do školky,takže ten nějaký čas budu mít,ale nevím kam a na koho se obrátit.bydlím na vesnicia vlastně kromě partnera,který je celý den v práci nikoho nemám na hlídání.školu jsem sice absolvovala 5let,ale k maturitě jsem bohužel nedošla..co s tím dělat nevím…pora´dte někdo:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.12 13:03

Prosim o radu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si mohu dodělat maturitu dalkové studium, když mám výuční list s oboru - práce v socialním a zdravotnickým zařízení obor byl jen na 2 roky :( , a když se dívám na internetu na nějaké SŠ zakončené maturitou, mají požadavek libovolní výuční list s oboru 3 roky, chtěla bych jít na SZŠ a pak pokračovat dál FZS ( ZČU Záchranář Bc. Prosím kdo mi poradí, jestli mě mohou přijmout i s výučním listem který měl obor na 2 roky, kdo s tím má zkušenosti, děkuji za vaše odpovědi. ;)

• Citovat
  • Upravit
960
23.5.12 13:49

Anonymní, na SZŠ Tě vezmou, ale ne na nástavbu. Musela bys normálně na 5 leté dálkové studium ukončené maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
19.1.17 10:56

@Lucieus Kdyz to nezkusis, tak to nezjistis. Jdi do toho. Ja si VS dodelavala temer ve 40 a slo to i s predskolnim ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
19.1.17 11:15

Já tady studovala střední (i vysokou) dálkově, a dva cizí jazyky byl u mě problém. První jazyk (angličtina) jsem dávala celkem v pohodě, stačily mi znalosti co jsem měla, ale jiný jazyk jsem se vůbec neučila, takže jsem musela od začátku. Měli jsme na výběr němčinu a ruštinu, tak jsem si zvolila němčinu. Ve škole nám řekli jen minimum (měli jsme asi 2× čtyřhodinovku za půlrok), doma jsem tu gramatiku sama vůbec nedávala, takže jsem si musela zaplatit soukromý kurz a němčinu zkoušku odložit až do druháku, kdy jsem to jenom díky těm soukromým hodinám naštěstí dala, ale tak tak. Ve starším věku se už učí mnohem hůře :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
19.1.17 12:51

Děvčata, jdete mi do rány :lol: Já v září nastupuji na dálkovou střední, udělám si druhou maturitu. Chci sociální obor. Lezu na druhou maturitu z důvodů, že ze té první si už nic nepamatuji a bojím se, že vejšku bych nedala. Potřebuji osvěžit znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
19.1.17 13:19

@chipsa

jestli jdeš na střední proto, že chceš na vejšku, nebylo by lepší jít do nultého ročníku přímo na tu vejšku? Teda většina VŠ to tak má, že mají buď přípravné kurzy a nebo nultý ročník…

@Lucieus

no bude to bolet, já když nastoupila na vejšku, tak to bolelo hodně. Hlavně matika. Ty pocity, když to nechápeš a i přes to se ten předmět musíš hodně učit a pochopit to… ale dá se to. A je to znát i v běžné komunikaci, že už nemám mozek samou zeleninu, ale že je sem tam i nějaký závit. Na té RD mozek strašně zlenivý, když jsi s prckem furt doma, zajímá tě přebalování, krmení, prdíky a zoubky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
19.1.17 13:23
@Modesta píše:
@chipsa

jestli jdeš na střední proto, že chceš na vejšku, nebylo by lepší jít do nultého ročníku přímo na tu vejšku? Teda většina VŠ to tak má, že mají buď přípravné kurzy a nebo nultý ročník…

@Lucieus

no bude to bolet, já když nastoupila na vejšku, tak to bolelo hodně. Hlavně matika. Ty pocity, když to nechápeš a i přes to se ten předmět musíš hodně učit a pochopit to… ale dá se to. A je to znát i v běžné komunikaci, že už nemám mozek samou zeleninu, ale že je sem tam i nějaký závit. Na té RD mozek strašně zlenivý, když jsi s prckem furt doma, zajímá tě přebalování, krmení, prdíky a zoubky…

No já bych radši na Vejšku s tím nultým ročníkem, ale po Brně jsem žádné takové možnosti nenašla :think: Chci sociální obor a vybrala jsem si školu, kam se chodí jenom o sobotách. Zaměstnavatel nic takového nepovoluje a nedělám si iluze, že by mě pouštěl každý týden do školy. Tohle už jsem zkoušela a nefunguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6041
19.1.17 13:34

@chipsa

aha, tak to máš blbé. No snad tě ta střední dostatečně připraví. Já měla výhodu ve směnách, jednou za 14 dnů jsem vypadla v pátek ve 12 z práce a šla na 6 hodin do školy (další přednáška byla hned v sobotu od 8 od rána). Teď už jsem v posledním ročníku, čeká mě 5 posledních zkoušek a pak státnice. A bude to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
19.1.17 13:36
@Modesta píše:
@chipsaaha, tak to máš blbé. No snad tě ta střední dostatečně připraví. Já měla výhodu ve směnách, jednou za 14 dnů jsem vypadla v pátek ve 12 z práce a šla na 6 hodin do školy (další přednáška byla hned v sobotu od 8 od rána). Teď už jsem v posledním ročníku, čeká mě 5 posledních zkoušek a pak státnice. A bude to.

No jo no, začarovaný kruh je u zaměstnavatele. A je to na hodně let. Takže když se setkáš s pochopením, jde to. Když ne, musíš hledat dostupnější varianty. Jinak ten výraz, že místo mozku zbyla zelenina je trefný :potlesk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze