Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
Prosím o vaši radu, názory či vlastní zkušenost. Jsem trošku hysterická těhule, protože jsem těhotná po třetí a první dvě těhotenství dopadly špatně takže ted se vseho hrozně moc bojim.
Mam dotaz zda jsem mohla miminku nejak ublizit. V sobotu jsem si namerila teplotu skoro 38 takze jsem si vzala paralen o kterém vím, že se v těhu muze, teplota byla i v nedeli a tak jsem za nedeli snedla tech paralenu 5, protoze vzdy po tech 4 hodinych mi teplota zacala stoupat k tem 38 stupnum, v pondeli jsem sla k lekarce, která mi rekla, že paralen muzu, ale max 3-4 denne. Myslíte, že tech pet mohlo nejak uskodit??
Jinak v pondeli uz jsem mela jen paraleny 3. V nedeli i v pondeli jsem si namerila nejvic 38,2 a to vzdy jen jedenkrat za den. Od vcera jsem jiz bez teploty takze jiz nic neuzivam.
Doufam, ze to dava smysl, jen jsem se chtela zeptat zda tech pet paralenu mohlo ublizit.
Díky za odpovedi
Kikina
Urcite ne,bud v klidu
..a teplota se ma srazet az nad 38 stupnu,do 38 se ma telo nechat,aby se s tim vyporadalo samo ![]()
Kiki, pokud jsi těch 5 paralenů vzala jen jeden den, tak neboj, všechno bude v pořádku ![]()
ano,říká se že teplota je až od 38 stupňů.Aspon mě to říkala dr.
Holky diky, mam proste ze vseho strach no
Jinak jsem zapomnela napsat ze jsem v 11tt.
Jinak lezim to je jasny, ale vcera jsem mela max 37,4 takze bez paralenu jen v posteli a dneska jsem nervni, ze mam jen 36,5
protoze co jsem tehu tak mam kolem tech 37, ale mozna je to tim ze jsem se merila rano v posteli a az se ted trochu proberu tak to treba zase stoupne.
No doufam, ze bude vse ok
me prave doktor rikal, ze teplota se neresi do 37,5 a pak najednou tech 38 tak jsem se bala, zvlaste proto, že ja na takove teploty netrpim
Neboj, nic se ti stat nemuze, ja jsem ted taky mela chripku, tak jsem si vzala tri prasky.. Ale tak jestli tri nebo pet, to uz zas takovej extremni rozdil neni.. A hlavne jsem na netu cetla, ze tehule muze v prumeru 5-6tablet paralenu denne.. takze v klidu ![]()
Lehni si do postele, zachumlej se, dej si teplej(ne horkej, ale teplej) caj, a koukej se potit… ![]()
kikina11 píše:
jo verim, ze to bude ok. V pondeli jdu na gyndu tak uvidime
musíš aspon 3-4 dny nejlépe pořád v klidu ležet a moc pít.Na okolí se vyprdni,určitě ti bude mít kdo pomoct né?Já když jsem naposledy ležela před Silvestrem 3 dny,měla jsem nějakou virozu,tak tos měla vidět pak tu bombu u nás ale až jsem mohla tak se uklidila.No a co.
manžel semtam umyl nádobí,ale opravdu jenom semtam
protože chodil do práce,ještě že mám 10 letého kluka,ten se o malou docela pěkně staral
,když jsem nemohla pomalu ani chodit.Tak se pěkně poť pa ![]()
jo jo lezim a nic nedelam. Jeste jsem asi skripla nerv v krizi tak me boli zada jak blazen ![]()
No jinak se opravdu valim a nepodcenuju to pro bobanka chci jen to nej aby u me vydrzel
kikina11 píše:
jo jo lezim a nic nedelam. Jeste jsem asi skripla nerv v krizi tak me boli zada jak blazenNo jinak se opravdu valim a nepodcenuju to pro bobanka chci jen to nej aby u me vydrzel
Eemii píše:
Urcite ne,bud v klidu..a teplota se ma srazet az nad 38 stupnu,do 38 se ma telo nechat,aby se s tim vyporadalo samo
Presne tak ![]()
Ahojky,
uz je mi lip, ale trapi me skoro celodenni nevolnosti je to des, hlavne moc nejim a nepiju je to des ![]()
Jinak porad smrkam, je to des, ale virosa uz snad odchazi akorad ji ted dostal manza ![]()
ja na zacatku tehu mela t ake teplotu .. ale neco malo pres 38 takze zadna horecka .. cetla jsem letak od paralenu , a jen po konzultaci s lekarem … no vecer v patek nevim kde bych ho hledala a proste jsem si ho vzala … mela jsem teda pak vycitky svedomi, ale vse dobry, jsem se vypotila a byla jsem jak rybicka.
pak jsem mela dva mesice rymu … to uz jsem nevydrzela a sla lekarny tam mi dala sprej do nosa s morske vody, super vecicka, nasledne v kuse opary .. napsti pomohli take ![]()
je to blbe ze temer nic nemuzeme, ale je to pro dobro miminka ![]()