Prosím o radu s krmením
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prosím o radu z krmením
Ahoj Maminky
vím že na tohle téma už je tu hodně příspěvku ale mám 6 týdenního chlapečka porodní váhu měl 4440 od porodnice jsme na UM nutrilon 1 Jen jak to napsat…
v porodnici nám ze začátku dávali 20 ml budil se každou hodinu takže po hodině jsem ho přikládala k prsu po 3 hodinách jsem si chodila pro těch 20 ml UM..pak když jsem dětské doktorce říkal že Adámek se nechce už přiložit že 10 min brečí než se přisaje tak ale to už bylo u konce pobytu v porodnici tak mi už dali 40 ml UM po jídle mi usnul na těch 3 hodinky pak mi doktorka že mám po 10 ml každý den přidávat tak jsem tak dělala. 28.12 měl 50 ml UM 29.12 60 ml to mě v pohodě spinkal klidně 5 hodinek pak se probudil napapal a zase usnul na 4-5 hodinek..pak když u nás byla doktorka tak mi řekla že Adámkovi klidně můžu dát 80-90 ml že je velký klučina tak jsem tak udělala..na silvestra jsem mu dala kapky vigantol a jako kdyby se něco stalo Adámek celý den pro brečel uklidnil se až o pul 23:30 a usnul tak jsem volala po silvestru doktorce že se tohle stalo jestli to nemůže být po těch kapkách tak jsme je vysadili na týden ale nic se nezlepšilo zeptala jsem se jí jestli mu už mám dát víc UM řekla mi že ano ať mu dám už klidně 120 ml to mi vypije jak nic ale nic se nezlepšilo.. dávám pořád 120 ml Um podle tabulky na krabici pak jsme měli problém s kakáním nemohl se vykakat tak mu doktorka dělala a ji kristír ale mám furt takoví pocit že tlačí ale nic nevytlačí a jak mu to nejde tak se stlačení změní na pláč tak jsme změnili UM tet dávám Hami pro citliví bříška. mám pocit že je to furt stejný jak kdybych nu dávala ten nutrilon…v poslední době si říkám jestli nemá třeba hlad že celý den brečí dejme tomu že v 8 mu dám mlíčko někdy je 2 hodiny v klidu že sem tam zamrčí ale jak se blíží hodina do dalšího jídla tak dostane takový hysterický pláč.. někdy probrečí a ji ty tři hodiny vkuse už nevím co mám dělat cumle si a ji ručičky když si ho vezmu do náruče aby se trochu uklidnil a nadechl aby tolik neřval tak má tendenci otáčet a otvýrat pusinku k prsu… už z toho pomalu šílím když jdeme ven tak v kočárku usne a spinká klidně 4 hodiny ale jenom v kočárku venku. v noci se ho snažím dávat tak kolem té 8 spát usne a z budí se taky tak po těch 4 hodinách jenom přes den prostě nespí a jenom brečí podle tabulek na krabici má podle věku vypít 120 ml a podle váhy 150 ml nevím podle čeho se teda mám řídit nechci ho moc přecpávat je to moje první dítě prosím o radu… jinak tet 6 týdnech vážíme 5770 a měříme 57 cm..budu ráda za každou radu co tu napíšete děkuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dokonce když ho chci pohladit po tvářičce tak otvírá pusinku a otáčí se za prstem nebo se mám zeptat doktorky??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V první řadě kašli na tabulky na krabici. a dej, kolik chce(pokud to není na jeho věk nějak extrémně moc). každé dítě je originál. a pláč je u malých miminek normální..buď ráda že ti spí aspo=ň v noci..a ve dne ho holt chovej, a buď trplivá..ve 3 měsících většina miminek začne plakat mnohem míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobřina píše:
Dokonce když ho chci pohladit po tvářičce tak otvírá pusinku a otáčí se za prstem nebo se mám zeptat doktorky??
a pohlazení po tvářičce vyvolá u kojence hledací reflex..to je naprosto normální, naopak by nebylo normální, kdyby to nedělal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybys kojila jak naměříš kolik vypil proboha? jestli mu to nestačí tak dej víc, moje holka nikdy nepila sunar dle tabulek, ani váhových ani tabulkových. pila kolik chtěla, plus mínus to bylo tak že večer vypila o hodně víc a pak ráno ale zase spala celou noc tj. přeskočila jedno dvě krmení, přes den pila zhruba dle normy jak uváděla krabice. přecpaný nebude, ty tu hlídáš mililitry a co matky co mají děcko u prsa co hodinu a neřeší kolik vypije. moje holka z toho že dostávala víc sunaru postižení nemá, je hubená jak lunt teď ve 4 letech:))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě mojeholka měla v 6 týdnech 6 kg a 60 cm:-)) nejdřív trhalarekordy v poradně a pak se zastavila na váze že za rok přibrala třeba jen půl kila ale vyrostla o mnoho cm
nekojený děcka budou vždycky větší puclíci než kojené i když i tu jsouyjímky, kdybys viděla malého od kámošky, ta ho kojí ale vypadá hrozně, fakt tak tlusté dítě jsem asi naživo neviděla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
a pohlazení po tvářičce vyvolá u kojence hledací reflex..to je naprosto normální, naopak by nebylo normální, kdyby to nedělal
právě od kamarádky dcera to až tak nedělá dá jí pusinku pohladí ji a ona kouká a usmívá se je pravda že je starší od nás už má 3 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
Kdybys kojila jak naměříš kolik vypil proboha? jestli mu to nestačí tak dej víc, moje holka nikdy nepila sunar dle tabulek, ani váhových ani tabulkových. pila kolik chtěla, plus mínus to bylo tak že večer vypila o hodně víc a pak ráno ale zase spala celou noc tj. přeskočila jedno dvě krmení, přes den pila zhruba dle normy jak uváděla krabice. přecpaný nebude, ty tu hlídáš mililitry a co matky co mají děcko u prsa co hodinu a neřeší kolik vypije. moje holka z toho že dostávala víc sunaru postižení nemá, je hubená jak lunt teď ve 4 letech:))
Ja jsem divna ale u maleho ty tabulky fungovali.Doted.Ted pije min
.Ale kdyby mel hlad tak se ozve driv to je pravda
.
Jinak koupila bych kapicky espumisan. My se bez nich neobejdem.
Jak jsem zjistila par dni bez kapicek a krmeni bylo horor kroutil se poradne mu neslo se najist no hruza. Takze zpet ke kapkam a je klid a je zase vysmate mimco. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobřina Dala bych mu 150ml a nechala ho vypít tolik, kolik chce… a pokud za dve hodiny pláče a je neutišitelný, tak bych mu klidně udělala další mlíko… on si sám řekne, kolik potřebuje pít
Třeba bude prá dní pít více - díky růstovému spurtu… a pak se zse uklidní a bude pít méně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka proč divná, prostě to stačilo, některé děcka pijí méně někdo více. třeba dle tabulky měla vypít 120 ale večer mi vypila i 200 no tak to dostala, bolení z toho neměla, ještě nato vypila trošku čajíku a pak zalehla a spala 13hodin bez krmení takže vyhladověla pořádně a tak ráno mohla vypít zase 160-200 ale pak už pila přes den buď dle tabulky nebo méně. tohle jsem fakt neřešila, pila kolik chtěla, měla svou normu asi protože se mi nikdy nepozvracela z přesycení. časem se to nějak upravilo ale ty začátky jak děcka začínají v porodnici na 40 ml atd. no moje pila 100 hnedka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Ja jsem divna ale u maleho ty tabulky fungovali.Doted.Ted pije min.Ale kdyby mel hlad tak se ozve driv to je pravda
.
Jinak koupila bych kapicky espumisan. My se bez nich neobejdem.
Jak jsem zjistila par dni bez kapicek a krmeni bylo horor kroutil se poradne mu neslo se najist no hruza. Takze zpet ke kapkam a je klid a je zase vysmate mimco.
Dávala jsem ale nepomáhali tak jsem je přestala dávat a dneska jsem mu dala nový babycalm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobřina píše:JAk dlouho na to si musi zvyknout to nepusobi hned
Dávala jsem ale nepomáhali tak jsem je přestala dávat a dneska jsem mu dala nový babycalm
@martulkasloník píše:
@kattkka proč divná, prostě to stačilo, některé děcka pijí méně někdo více. třeba dle tabulky měla vypít 120 ale večer mi vypila i 200 no tak to dostala, bolení z toho neměla, ještě nato vypila trošku čajíku a pak zalehla a spala 13hodin bez krmení takže vyhladověla pořádně a tak ráno mohla vypít zase 160-200 ale pak už pila přes den buď dle tabulky nebo méně. tohle jsem fakt neřešila, pila kolik chtěla, měla svou normu asi protože se mi nikdy nepozvracela z přesycení. časem se to nějak upravilo ale ty začátky jak děcka začínají v porodnici na 40 ml atd. no moje pila 100 hnedka
. Dcera mela taky radsi vetsi davku. Jenomze ublinkavala klidne i dvce hodky po krmeni ale ona vyzadovala vice…
Malej mi fakt pije min a neublinkava…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ale male si myslim ze jsem roztahlka zaludek kojeni plus dokrm.Nez to u maleho jsem to doma jka jsme zacli s um delala na preskacku. Akorat chvilku jak jsme dosli z porodnice.Pak jsme jenom kojili chvilku a pak uz zase Um ale napreskacku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
![]()
. Dcera mela taky radsi vetsi davku. Jenomze ublinkavala klidne i dvce hodky po krmeni ale ona vyzadovala vice…
Malej mi fakt pije min a neublinkava…
cca 3týdny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobřina píše:
babycalmje dobrý… dávej ho u každého krmení a uvidíš, že pomůže, třeba nemá hlad, třeba ji fakt jen bolí bříško ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit