Prosím o radu, více prací na RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
356
31.8.15 21:48

Prosím o radu,více prací na RD

Ahoj dámy, potřebuju poradit… jsem na RD do listopadu 2016, od prosince 2014 roznáším letáky na dohodu, která je ale psaná na mou babičku, a tento rok od minulého měsíce dělám mysteryshopping, a počínaje zítřkem pracuji v chovu drůbeže. Mystery i drůbež mám na dohodu o provedení práce. Potřebuji vedět, jestli to mám někde hlásit, a celkově jestli jsem omezená výdělkem. Jo a jestli správně chápu tak pokud můj výdělek přesáhne danou částku co je jako podmínka u vyplacení daní tak manžel za mě daně nedostane, tuším že je to kolem 60tisic za rok. Jo a ještě s tím souvisí jedna věc, pokud bych teď otěhotněla a chtěla si zvýšit rodičovský příspěvek aby mi nepropadly peníze než porodím, co musím dokládat a zvednou mi ho vůbec? Teď beru 7600. Děkuji a prosím piště k tématu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
31.8.15 22:05

RD ti zvednou pokud jsi mela moznost zvolit 2 letou RD tusim ze to tak je, to spis zjisti na socialce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
31.8.15 22:05

@tlucis Odpovím jen na něco. Přivýdělek k RP nijak omezený není, aby na Tebe dostal manžel slevu na dani, tak si můžeš max. vydělat 68 tis. za rok.

• Citovat
  • Upravit
2292
31.8.15 22:07
@Meha píše:
@tlucis Odpovím jen na něco. Přivýdělek k RP nijak omezený není, aby na Tebe dostal manžel slevu na dani, tak si můžeš max. vydělat 68 tis. za rok.

Ale pokud castka prasahne 10000 tak ti z toho strhou zdravotni a socialni-coz ti pak vrati v danich, ja to takhle mela-ale jen na jednu dohodu nevim jak je to kdyz jich mas vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
31.8.15 22:10
@katule9 píše:
Ale pokud castka prasahne 10000 tak ti z toho strhou zdravotni a socialni-coz ti pak vrati v danich, ja to takhle mela-ale jen na jednu dohodu nevim jak je to kdyz jich mas vic

Sociální a zdravotní ti rozhodně v daních nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
31.8.15 22:11

@tlucis Dohod můžeš mít kolik chceš, ale pozor na to, že to růžové prohlášení poplatníka můžeš podepsat pouze u jednoho zaměstnavatele a tedy u dalšího (dalších) se ti bude výdělek danit. Plus by sis příští rok měla podat daňové přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
31.8.15 22:14

@j.a.n.i1 to sem nikdy nedelala :-( co to obnasi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
31.8.15 22:15
@j.a.n.i1 píše:
Sociální a zdravotní ti rozhodně v daních nevrátí.

ne ne me to opravdu vratily, behem RD to za tebe odvadi stat..me to odvedl navic i zamestnavatel tudiz to meli dvakrat a skutecne mi tu castku vratily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
31.8.15 22:24
@katule9 píše:
ne ne me to opravdu vratily, behem RD to za tebe odvadi stat..me to odvedl navic i zamestnavatel tudiz to meli dvakrat a skutecne mi tu castku vratily

Nevrátili, to je blbost… pokud pracuješ, tak sociální a zdravotní platíš i na RD a rozhodně to nemají 2× protože v tu chvíli za tebe stát nic neplatí nebo jen doplatek do minima.

Příspěvek upraven 31.08.15 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
31.8.15 22:25
@tlucis píše:
@j.a.n.i1 to sem nikdy nedelala :-( co to obnasi?

Vyplnit jeden cca 4 stránkový formulář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
31.8.15 22:29
@j.a.n.i1 píše:
Nevrátili, to je blbost… pokud pracuješ, tak sociální a zdravotní platíš i na RD a rozhodně to nemají 2× protože v tu chvíli za tebe stát nic neplatí nebo jen doplatek do minima.Příspěvek upraven 31.08.15 v 22:25

tak to jsem asi blazen ale vratily samozrejme jsem podavala danove priznani..nevim ted zda celou castku ale neco urcite jo..vim to na stoprocent protoze jsem si to zjistovala na vice mistech,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
31.8.15 22:31

@katule9 Tak to ti ale vrátili nějaké zaplacené zálohy na daních a nikoliv sociální a zdravotní, to se v DP uvádí jen proto, aby bylo možné vypočítat superhrubou mzdu, jinak se s těmito položkami vůbec nepracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
31.8.15 22:35

@j.a.n.i1 tak to uplne presne nevim ja se v tom nevyznam, dane mi delala ucetni, jen vim ze me take ujistovala ze o to neprijdu..ale zda to byla opravdu cela castka nevim.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
1.9.15 04:01

@tlucis já mám kámošku, co mi s tím za čokošku pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
1.9.15 07:46

@katule9 socko a zdravko se určitě nevrací! A už vůbec ne přes daňové přiznání. Max. ti vrátili zaplacené zálohy na dani, @j.a.n.i1 má pravdu. @tlucis přiznání není taková hrůza, klidně pošli na začátku roku SZ, pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat