Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Nejčastěji používám flísáky anavy, sice jsou trochu objemnější jak pulky, ale jsou rozhodně prodyšnější. Používám od narození, s plínama na rovno, když se dítě prokadilo na svrchňáky, tak je zkrátka osprchnu, nikde mi nezlstávají žádné fleky (na půlkách mi občas flek zůstal), po vyprání rychle uschnou, můžu je na rozdíl od pulek či vlňáků dát uschnout na topení ![]()
ze začátku jsem na čtverce měla pulky imse vimse, protože jsem nedávala snapku. Teď dávám snapku a doma většinou běhá jenom v plínce bez svrchňáků, nebo má flísáky anavy a vlňáky disana. PULky už nepoužívám vůbec…
Pro tebe bych asi nejvíc doporučila ty flísáky, je s nimi snadná manipulace, po praní rychle uschnou a jsou prodyšnější než pulky
gladys - to se mi flísové anavy taky líbí (prodyšné, hned suché..), ale synáčkovi se tak vysoko zadek už nelíbí
tak na ně přijde řada až později, teď jen když ostatní jsou špinavé či mokré
Zaklaadtelko ano,ty bambusové jsou čtverce. http://www.kikko.cz/…s/21757.html
Ceny se nelekej ony za to fakt stojí. Tak 9 ks je vcelku ideál mít doma.
mati píše:
gladys - to se mi flísové anavy taky líbí (prodyšné, hned suché..), ale synáčkovi se tak vysoko zadek už nelíbítak na ně přijde řada až později, teď jen když ostatní jsou špinavé či mokré
taky záleží, co do nich dáš, pokud víc jak jeden čtverec, tak bude hodně nabalený, na zvýšení savosti jsem přidávala bambusovou krátkou vkládačku od babyidea, sice dražší, ale využila jsem až do konce látkovacího období u staršího. Jsou tenounké a opravdu hodně poberou
berry4 píše:
Ceny se nelekej ony za to fakt stojí. Tak 9 ks je vcelku ideál mít doma.
kikko bambusky jsou fajn, ale šíleně se mi srazili
Mám z toho takové obdelníkykratší strana má maximálně 30cm ![]()
Gladys píše:berry4 píše:kikko bambusky jsou fajn, ale šíleně se mi srazili
Ceny se nelekej ony za to fakt stojí. Tak 9 ks je vcelku ideál mít doma.Mám z toho takové obdelníkykratší strana má maximálně 30cm
Já z prá kousku taky, co jsem prala hned na 60st. Pak jsem jednu dobu prala kikko bambusky zvlášť na 40st (ty počůrané, pokaděné furt na 60st) a ty se tolik nesrazily. První půl rok používání jsem je točila na 40, teď už na 60 a jsou to kupodivu stále čtverce, oproti těm co jsem hned točila na 60. ![]()
Tak jsem zvědavá,jak si poradím..chtěla bych na ně najet hned nějak z porodnice-i kvůli kyčlíkům je to dobré..tak uvidíme..pamatuju si,že u první dcerky jsem dávala bavlněnou plínku normálně na papírovou-jako široké balení..hlavně chci,aby to nebylo nějak extra objemné,kamarádka si svrchnáky šila sama a bylo to v pohodě,mělo to akorát tu nevýhodu,že jí to děti po stranách pročurali..tomu bych se chtěla vyhnout..abych byla upřímná-chci látkovat hlavně prot,abych ušetřila,takže se budu snažit vyhnout zbytečným investicím..ale ted:které jsou u látkování zbytečné,že?
jinak,kdybych měla podporu ze strany partnera,tak bych asi na látkování taky ujížděla,nejvíc sympatické mi jsou t yplenky,které jsou už hotové a maminka je vyměnuje stejně jak ty paírové..no,ale to bych se nedoplatila..děkuji všem za rady.. ![]()
Já dávám čtvercovky klasicky na rovno (náš malý už kadí natuho) a na ty mi nejvíce vyhovují kalhotky BambinoMio.
Gladys to pak jo, ale já tak dalece nejsem, začínám a zatím zkouším směsku typů a značek
a popravdě taky v látkovkách nechci utopit moc peněz …i když další balík plínek mám zas na cestě ![]()
kukynka tak na cestování a tak pár plenek vše v jednom není na škodu, místo pár balíků jednorázovek
to si říkám já, ale u mě důvod látkování není o tom ušetřit, jen vítané plus, pokud to tak bude
už mám na jednorázovky skoro stejnou alergii jak na „always“
alviola píše:
Já dávám čtvercovky klasicky na rovno (náš malý už kadí natuho) a na ty mi nejvíce vyhovují kalhotky BambinoMio.
Střihově jsou super, ale bohužel, na to, jak jsou popisované výrobcem jako děsný držáky, tak realita poněkud jiná, po pár měsících praní na 60, sušičkou jsem je nikdy neprohnala, to začlo provlhat ![]()
Plus je trochu blbý ten tuhý sucháč, ten když se na bříšku otočí, tak nic moc
alviola píše:oni se dají plenky skládat i jinak????slyšela jsem něco o ,,dráčku"nebo jak,ale to asi nebude jednoduché tak skládat?vidím,že mám ještě velké mezery..
Dá se skládat ještě na novorozenecký sklad a na draka, obojí je jednoduché, ale nejčastěji stejně používám plíny narovno.
Dobry vecer, prosim pekne o radu a nevim do jake skupiny se optat. Koupila jsem krasne Anavy fleecove svrchni kalhotky na 3,5 mesicniho klucika a strasne mu slusi, jen mam problem ze muý provlhaji. Jen jsem je klasicky vyprala v pracce. Nevim jestli je mam nejak upravit nebo tak casto prebalovat. Moc dekuji o rady jak na ne- mrzelo by me se jich zbavt- jsou krasne. Dik moc ![]()