Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
tak začínám se zajímat o látkování a ráda bych nějakou levnou variantu a vzhledem k tomu, že doma jsou ještě plenky klasické. Napadla mne koupit nějaké svrchní plus asi nějaké ty vše v jednom jako doplněk. Kolik budu podle vás těch svrchních potřebovat?
@sevilla Mam to uplne stejne. Latkovky po nas. Kalhotky pouzivam Bamboolik a MajaB. Obcas dostaneme nejakou vkladacku(je to vdecny darek), takze to pak kombinuju se ctvercovkama. Mala je dost ucurana dopoledne. Zatim mame ctvery svrchnaky a je to v pohode, ale stale pouzivame obcas i jednorazovky. Pocitam, ze jeste svrchnaky dokoupim, max do deseti kousku celkem.
Příspěvek upraven 15.10.14 v 17:15
@sevilla svrchní kalhotky by měly stačit tak troje (a záleží jaké chcete, jestli PUL, nebo vlňáčky nebo flísové, já mám jen PUL), ale záleží jak budete mít ukakané mimčo, protože občas se uššpiní i svrchní kalhotky a pak je třeba prát. Jinak se čtverci si vystačíte, jen je asi lepší do toho dokoupit nějaké savé vkladačky (ať nemám mimčo obrovský balík), event. i separačky (buď viskozové, nebo flísové - s těmi nemám zkušenosti, ale u druhého je chci zkusit) no a aby mimču plínka držela, tak určitě snappi sponku. Co se týká plínky všše v jednom, mám značku pop-in, je to jedna z dražších plínek a za mě ji mohu doporučit, malý má rok a půl a pořád je používáme. Levnější AIO bych nekupovala, protože si na ně dost maminek stěžuje. Dost chválená je česká značka Bamboolik, pro druhé mimčo chci jednu či dvě koupit
Pokud máte Facebook, je tam Poradna pro látkovačky a tam se toho dozvíte fakt hodně, možná až moc ![]()
Ta Poradna už není o látkování, bohužel je tam spoustu OT, takže se v tom ztrácím
Mám v plánu pořídit troje PUL. snad to bude stačit i na noc. Uvidíme ![]()
@michee Asi delam neco spatne, kdyz mam takovou spotrebu svrchnaku ![]()
@rainucha píše:
Ta Poradna už není o látkování, bohužel je tam spoustu OT, takže se v tom ztrácímMám v plánu pořídit troje PUL. snad to bude stačit i na noc. Uvidíme
To je pravda, je tam hodně blbostí kolem, jsou i jiné skupinky třeba Používáme látkové pleny nebo Čtvercovky.
@MBrno ono záleží jak je mimčo malé/velké, jak je dobře utažená plínka, jestli doléhá na nožky, já jsem na čtverce přešla až teď v roce a půl (do té doby jen AIO a sem tam jen na doma čtverec, ale určitě ne na noc nebo ven, malý byl moc hubený a protekl mi vždy) a svrchní kalhotky mám prakticky pořád čisté (on do plíny nekadí a čůrání jak kdy, často je má suché), mám troje a příjde mi, že jich mám moc. Ony naštěstí hodně rychle schnou, takže se třemi, čtvermi se dá určitě vystačit. Ale chápu, když jich má někdo víc, protože některé jsou tak hezké. Teď jsem malému koupila parádní svrchňáky s opičkami a doufám, že se jen tak brzo neodplenkuje ![]()
Mám 4 svrchnáky, nám to stačí 10 kusu mi přijde zbytečně moc.
používám taky hlavně čtverce ale i kalhotovky, vv.
Naopak AIO pleny mě moc nenadchly.
Já jsem začínala s dvěma PUL od Bambooliku a stačilo mi to. Od synových tří měsíců jsem přešla na vlňáčky, ty mám troje plus používám jedny jednovelikostní PUL od Bambooliku, třeba když jedeme delší dobu v autě a vlňáky by provlhly nebo když vlňáky lanolinuju, tak abych měla nějaké rezervní. Stačí mi to bohatě. Jinak co se týká plenkovacích potřeb souhlasím s @michee. Já má teda jen čtvercovky, nic víc a je to dostačující, i když nějaké moderní plínky určitě zvýší přebalovací komfort. Ještě bych jako dobrý plenkový doplněk poradila pytel na plíny (máme velký a střední od Bambooliku), je to dobrá věc na cestování nebo když přebaluješ někde ´mimo domov. S flísovýma separačkama zkušenosti mám, nohužes le mi v nich syn opruzoval, takže nám nevyhovovaly. Z těch jednorázových, co jsem vyzkoušela, byly určitě nejlepší Popolini (oba druhy), počurané šly hodněkrát vyprat a použít znova.
Ještě bych doplnila, pokud se rozhodneš pro vlňáčky, tak jsou super, ale nedoporučovala bych Skapi. Mě se moc líbily, že jsou zapínací, jako normální plenkové kalhotky a ne natahovací, ale jsou obrovské, i 10měsíční syn je zapíná na maximální utažení, novorozeně by tím propadlo. Jinak s funkcí jsem spokojená moc, vlňáčky jako takové bych určitě doporučila, jen to provedení u Skapi mě nakonec dost zklamalo.
@MBrno píše:
@michee Asi delam neco spatne, kdyz mam takovou spotrebu svrchnaku
No to mě taky udivilo, tolik svrchňáků. To vám tolik protékají hovínka, nebo jak to, že jich máte tolik? To není rýpavá otázka, jen mě to zajímá, protože můj syn byl třeba extra posránek, kadil furt, dokud byl plně kojený, ale tolik bych jich určitě nevyužila.
Díky za rady… a kupovali byste novorozenecké svrchní a nebo jednovelikostní? Ono kdyby dítko mělo hned skoro 4 kila tak si říkám, že by ty novorozenecké býti nemuseli.
Já jednovelikostní ale začala jsem látkovat až ve třech měsících
@sevilla Ty dvoje PUL Bambooliky, co jsem měla na začátek, jsem měla novorozenecké. Vydržely mi do těch třech měsíců, syn měl při narození 3,7kg. Ale myslím, že by šly i ty jednovelikostní, ony se dají pomocí patentek dost zmenšit a když si koupíš ty se suchým zipem kolem pasu, tak se dají v pase i dost utáhnout, Jen to na prťavém miminku bude trochu nakrabacené.
Ahoj, prosím o radu. Malýmu bude rok, látkuji od narození, mám vše od Petit Lulu a jsem moc spokojená. Svrchnáčky točím troje (PUL) no a ted k jádru… Od tý doby, co jsem přestala kojit, malej mnohem víc pije (hlavně v noci) a svrchnáčky začaly docela provlhat - hlavně okolo flísových nohaviček a malý má pak mokré oblečení. Tak se začínám poohlížet po nových svrchnácích. Myslela jsem nějaké s těma dvojitýma gumkama? Thirties? Ella's house? Co mi doporučíte a co naopak nikoliv? Děkuji!