Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky, tak já jsem nedávno koupila ty kalhotky Aitu, o kterých jsem tu psala, že o nich uvažuju, a jsem teda maximálně spokojená. Mám tyto: http://www.aitu.cz/…PUL-oranzova. Poměr cena:výkon je bezkonkurenční. Vyhovuje mi, že jsou stahovací, takže šup dolů a děcko na nočník, žádné zdržování
. Mají vlastně podobný střih jak vlňáčky, ale já nějak pořád nemám odvahu vlňáčky vyzkoušet, mám strach, že mi protečou
.
@opinka nebyla by fotka? (myslím oblečené na prckovi) A ještě - z čeho jsou ty lemy?
Jinak vlňáků se neboj, mně překvapilo, jak spolehlivé jsou i ty doma pletené ![]()
@Brokianaa no, to je zvláštní, já mám skoro stejně starýho prcka a když mu natáhnu místo svrchňáků flízový tepláčky, tak je to v pohodě - on ani nemůže při sezení nic protlačit -tedy né že by toho moc naseděl
- protože je mokrej vždycky jen zepředu, takže flíz i vlna naprosto v pohodě, uvidím jak pak s holčičkou ![]()
Jako zepředu to má Eda taky nejvíc mokré, ale nejčastěji mu to protýká v oblasti třísel a tady to není v této oblasti nijak chráněné ![]()
@analoja Zkusím zítra vyfotit. Mám asi 8 kg dítě, koupila jsem velikost M a sedí perfektně.
@Brokianaa Je fakt, že naše holčička dost málo pije, takže nemůžu potvrdit, že by to vydrželo nějaké velké proudy moči, s tím zkušenost nemám. Ale zdá se mi, že gaťky drží vlhkost pěkně. Dávám je i na noc (malá spí celou noc a to v noci i celkem čurá), mírně provlhlé ráno jsou, ale oblečení i spací pytel zůstanou suché.
@analoja Tady je foto na naší malé. Já ti nevím, z čeho jsou ty lemy, ale jsou hrozně příjemné na omak a pružné, ten v pase je pěkně široký, vyhovuje mi. Na fotce má v gaťkách smotanou čtvercovou plínu, takže to vypadá asi trochu neforemně.
@opinka dík
asi je taky zkusím, chci pro mladýho něco, když lítá na zahrádce, a pulky si myslím, že by zlikvidoval a vlna by se hůř pere, a on je pokaždý jak prase, tak vlnu si nechám na doma
Teď jsem zrovna na ně koukala. Švagrová vzala od konkurence na zkoušku, tak je můj tester:D Ale dost mě u těch flísáčku vadí ten bavlněný lem..přece musí provlhnout..holky-zkušenosti… ![]()
Ahoj, jsem naprostý látkovací laik
a chtěla jsem se, možná blbě, zeptat -
podědila jsme v rámci rodinné putovní výbavičky i dvoje froté natahovací kalhotky, velikost odhaduju tak od půl roku výš, v pase guma, jedny mají i gumu kolem nožiček, druhé jen pružící lemování
dovtípila jsem se, že jsou to svchňáky na plíny ![]()
můžu pod ně použít klasickou čtvrecovou? nebo jde o x let starý typ, kam se musí ještě vložit pruh igelitu? nebo jsou pouze na papírové plíny? ![]()
poradíte, co s nimi? nerada bych je použila jen proto, že je tu mám a pak třeba prala pos… všechno až na matraci ![]()
@IvčaIva No,proteče to..takže to bude dobré na přidržení čtverce, ale je potřeba na to něco dát proti protečení..doma to tak ale zase nevadí..přebalí se častěji a zase ta prcka bude větrat:)Pokud dítě neleze, může být na přebalovací podložce a nic se nezašpiní
Ahoj holky, prosim o radu- chci koupit nove PUL svrchnacky, potrebuju nejake poradne drzaky, nejlepe s chlopnemi na nozkach a aby byli hezke..vybrala jsem si blueberry- opicky..Myslite, ze budou vhodne na kalhotkove Anavy??? myslim velikostne- chlapecek ma 7mes. 7kg, 70cm je to tenky dlouhan a cura hodne, Imse vimse org. po ranu casto provlhle.. Chtela bych, aby mu vydrzeli az do konce. Jaky vyznam ma ta kapsa- nevim jestli capri nebo coveralls? Jeste jsem zvazovala thirsties anebo Grovia, ty nevim jestli maji ty chlopnicky na nozkach…Nejsou uplne levne, tak at mu sedi poradne, dekuji za rady
@mmrk Ahoj, mam Blueberry Coveralls a mela jsem i Thirsties a oboji doporucuji, jsou velmi kvalitni. Thirsties pokud vim ale nejsou jednovelikostni (alespon ten typ, co jsem mela ja - Duowrap). Byly pouze do 8 kg a pak by se musely koupit vetsi, ty uz by ale mely vydrzet az do konce (tusim do 18 kg). Perfektne sedely, „chlopne“ na nozickach tez maji. Coveralls jsou jednovelikostni a na malem miminku vypadaly dost objemne, ale nemelo to zadny vliv na funkci.
Nevim jak vypadaji Capri, ale pokud maji kapsu, tipla bych si, ze je to na zastrceni poskladane ctvercovky nebo vicevrstevne pleny. Pokud je chces pouzivat na kalhotkove Anavy, pak je to uplne jedno ktere vyberes.