Vztek ve školce - prosím o názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
767
24.10.17 13:22

Prosím o váš názor - vztek ve školce

Prosím vás o váš názor. Syn je od malinka hodně vztekací a výbušné dítě. Je také dost tvrdohlavý. Poslední dobou má problém i s jídlem. Např. jeho oblíbené jídlo, když si „tucne“ nejí. atd. Dnes měli ve školce špagety. Prý ho paní učitělka upozornila ať jí lžící, párkrát špagety strčil lžící do pusy, ale pak pokračovat a špagety do pusy strkal zase rukou, když ho napomenula nekolikrát, začal se vztekat. Tak mu jídlo sebrala a posadila ho na „tuc“ židličku. Kydž jsem přišla a ona mi to říkala, v zadu jsem u stolu viděla holčičku, která klidně seděla a jedla si špagety rukou, lžíci absolutně nezapojovala. Tak jsem jí to řekla, jestli vidí co dělá holčička, a můj syn sedí kvuli tomu na „tuc“ židličce. A ona na to, že si holčička dá občas i lžící do pusy. Což jsem neviděla za tu celou dobu. A učitelka na to jen řekla holčičce: vždyť jsme si říkal, abys jedla lžící. Můj nazor na to je, že je holčička klidná a neupoutává na sebe pozornost, jako můj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
elot
24.10.17 13:24

@Mata132 neomlouvej syna a začni ho vychovávat.

• Citovat
  • Upravit
carsa
24.10.17 13:28

Špagety jíst lžící bych teda taky nezvládla. Ty se snad odjakživa jí vidličkou. Co je to učí?

• Citovat
  • Upravit
5215
24.10.17 13:28

Chování učitelky je pro mne absolutne nepřípustné, sebrat jídlo a vyhnat od stolu malé dítě ve skolce jen proto že nejí přiborem špagety?! Špagety se přiborem ji špatně i mnohem starším dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
24.10.17 13:30

Nechápu, co je předmětem stížnosti - chování syna nebo učitelky?
Mmch. dávat dětem ve školce špagety a nechat je to jíst lžící je na pěst učitelkám :zed:
Tříleté děti se vztékají, snad všechny, moje příšerně. Ale to by měly učitelky zvládnout.
Kluka je potřeba srovnat a s učitelkou si v klidu promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.10.17 13:32

Mě by se nelíbila koncepce „truc židličky“. Dítě si má nést zodpovědnost a důsledky svého chování, ale nemělo by být ostrakizováno si ponižováno posíláním na hambu a podobně. Nicméně prostě stolování má svá pravidla a pokud je dítě nerespektuje (což může být jeho volba), tak ať nejí. Doma to provozuji stejně, pokud mají děti jiný názor na společenské konvence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.10.17 13:35

Myslím, ze základ je to slovo klidně. Pokud tvůj syn vyvadel jak divy, tak se nediv. Mamka taky učí ve školce a někdy je to fakt o nervy. Navíc jeden vztekloun dokáže strhnout šest jinak hodných dětí, pokud ho neoddelis včas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.10.17 13:45

Ano -holčička umí ve školce fungovat tak, že nemá konflikty- Je tedy zcela zbytečné se s ní zabývat.

to co potřebujete řešit je že jste nepomohli svému synovy, aby se naučil zvládat svůj termperament a už s tím narážíte a budete narážet dál, zejména pokud vás bude zajímat všechno okolo a čí je to vina, než výchova vlastních dětí.

Teď se to ještě dá zvládnout vcelku dobře, ačkoliv ideální by bylo, aby se naučil se svými emocemi, pravidly a hranicemi pracovat před nástupem do školky.

Čím déle ho v tom necháte plácat, protože je to přece dítě a přece je takový a co já s tím nadělám, tím horší problémy z toho bude mít, tím zafixovanější ty vzorce chování bude mít a tím náročněnjší bude případná změna, až konečně naznáte, že takhle to fakt dál nejde.

Proto je rozhodně jednodušší začít co nejdřív.

Pro začátek

https://blog.linkabezpeci.cz/…jeho-rodicu/
https://blog.linkabezpeci.cz/…ekle-batole/
https://blog.linkabezpeci.cz/…u-potrebuje/

šikovná je i knížka
http://www.knihcentrum.cz/…van/d-96688/?…

v případě, že by jen doplnění interakcí nestačilo na to, abyste zvládli proměnit nefunční výchovné vzroce v nějaké efektivní, tak na to je pak výborný vieotréning interakcí
 http://www.spin-vti.cz/…-vti-trenera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
24.10.17 13:56

Když to čtu a představím si dceru jak jí špagety lžící asi by také jedla rukama. To bych neuměla ani já. A měřit dvojím metrem? Myslím, že učitelka je na pěst. Jen tak se dětí nezastávám, ale tohle mi přijde přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
24.10.17 14:01

Jejda…a mamince jsou take tri roky, ze situaci resila ukazovanim prstikem a „ale ona to taky dela“? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.10.17 14:01

Jinak mě tak napadá, že ve škole nám špagety lámali, takže se to nedalo vůbec namotávat vidličkou, ale pouze jíst lžící.
Nicméně bych se zaměřila na hledání řšešení než obvińování a hledání viníků, případně které dítě bylo v dané situaci horší. Takže pokud to dítěti nešlo jíst lžící, proč není vedeno říct si o vidličku nebo o nějakou pomoc (např nakrájet dlouhé špagety, aby se tou lžící jíst daly)? Jedení rukama prostě vhodné není a chápu, že pí. učitelka s tím nesouhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.10.17 14:08
@nelamh píše:
Jejda…a mamince jsou take tri roky, ze situaci resila ukazovanim prstikem a „ale ona to taky dela“? :lol:
:mrgreen: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
7974
24.10.17 14:10

Pokud u toho dostal následně histerák, tak prostě šel tam, kde u jídla neruší a případně neohrožuje ostatní. Ale zvládnutí pomocí „tuc“ židle a dvojitý přístup by se mi teda nelíbily. A to mám dítě, co občas musí ze třídy komplet.

@carsa Protože je tam spousta dětí, co umí jíst jen tou lžící a dneska kolikrát při nástupu ani to, tak se špagety ve školkách podávají často nakrájené. No a ty pidi kousky v omáčce se vidličkou jíst nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
24.10.17 14:18
@Svistice píše:
Takže pokud to dítěti nešlo jíst lžící, proč není vedeno říct si o vidličku nebo o nějakou pomoc (např nakrájet dlouhé špagety, aby se tou lžící jíst daly)? Jedení rukama prostě vhodné není a chápu, že pí. učitelka s tím nesouhlasila.

A proč to nenapadne samotnou paní učitelku, když vidí, že to dítě jí rukou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
24.10.17 14:18
@nelamh píše:
Jejda…a mamince jsou take tri roky, ze situaci resila ukazovanim prstikem a „ale ona to taky dela“? :lol:
:mrgreen: :palec:
Ještě měla říct Avavavavaaa. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí