Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja nevim jak vy, ale mam na chov a vicvik psu zivnost( sice nyni pozastavenou) ale prave cestovani a ruzna pRostredi jsou nejlepsi socializace!!!
@Tůmička to co pises je pekna blbina
jako ze prvni kontakt se psama bude mit moje stene az v pul roce kdy mu daji vzteklinu ![]()
Cestování mi připadá menší zlo, než ho odložit…mám dva psy, gaučáka shi-tsu a aktivní flat coated retriver a my se v rodině střídáme, vždycky je někdo doma s holčičkama…
@lenulik píše:
Moc děkuji za názory. Také se mi to nezdá, ale zase jsem si říkala, že mně na tom nejvíc láká ta socializace. Měla ( a mám ) jsem jednu fenu až od jejích 8 měsíců, nesocializovanou a tak jsme si s ní fakt užili. Dalo nám rok práce jí srovnat. dodnes se to nepovedlo úplně, nevleze např. do autobusu. povedlo se jí jen naučit jakž-takž komunikaci se psy, zvyknout na děti, na lidi, to je v pohodě ale to MHD ne a celkově se bojí aut. Proto mám z toho hrůzu a rozhodně to nechci zanedbat. A tady právě moc příležitostí není, kromě cestování, to bude jezdit vlakem skoro denně. S tím vlastně souvisí i lidi, to je pravda. A stačí k soc. se psy ti, co má doma? Podívám se, jestli není náhodou v okolí cvičák, jen aby se setkala se štěnaty. Rybník je tady hnusný žabinec, tam jí nemůžu dát, aby si zvykla na vodu. S tou první fenou jsme právě bydleli v městě, tak si zvykla na všechno. Tak mně právě na tom nejvíc láká tohle. Jinak hlídání samozřejmě máme, o to nejde, dcera bude doma tak si jí může nechat, ale jak píši, no. To by byl asi jediný důvod jet, protože jinak se nám to také moc nehodí,( finance, potíže s dovčou v práci ) tak bychom vlastně jeli paradoxně kvůli níZálohu by mi ještě vrátili, když dám do středy vědět. To je dilema.
to musíte stím psem chodit ven…naše už má v okolí asi 15psů se kterýma se potkáváme a hrajem…na to nemusíte jezdit na dovolenou.. ![]()
Jj jak pise janichka, my byli s nasim 14 tydennim v alpach a uplne v poho a taky nema problem cestovat
A budeš ho mít už načipovanýho? Já jezdím často do Německa a pejsek tam se mnou mohl až když měl vlastní pas a byl načipovaný. Takže někdy v 5 měsících myslím… Jinak s povahou našeho bych jela. Ten byl od mala zvyklý na cestování a jezdil se mnou denně a byl moc hodný. Pospával nebo chvilku běhal, ale na nošení je drobet menší zátěž ![]()
Nasi psi meli pas uz pri odberu stenete od chovatele a nasledne jsme je nechali nacipovat u v
eterinarky
@Janichka špatně jsem to napsala. Nemyslela jsem úplně poslední očkování. Ale to co se dává v těch třech měsících. Do té doby by štěně nemělo přijít do kontaktu s ostatními psy. Alespoň toto jsme se dozvěděli od svého veterináře my. Máme 2. pejska.
Jinak do 3. měsíců věku vycestovat do Itálie nesmí, další podmínky jsou tady http://www.svscr.cz/index.php?…
@Tůmička to e lbina, vzdyt spousta lidi ma doma x psu a chovatelske stanice a stenatka jsou tam s ostatnima pejskama. Nevim proc te tak blbe strasila ![]()
@Janichka dobře tak ještě jinak - neměl by přijít do kontaktu s cizími psy. Myslím, že to blbina rozhodně není. Nikdy nevíš, co ti psi jsou zač a dokud to štěně není očkované, tak by to všechno mohl chytit. Nevím, jenom prostě můj názor (a hlavně MVDr. názor)
né všechno s čím nesouhlasíš musí být blbina ![]()
@Janichka píše:
@janine24 vsak psala ze prcek ma 14 tydnu.
jj, já jen, že je tam jen to omezení na věk + pas + čip, tetování místo čipu bylo myslím dřív
Aha, domluva s veterinářkou mně vůbec nenapadla ( naočkovat až v půl roce )Teda - vy mi dáváte
když jsem četla první názory, tak jsem si říkala, kašlu na to, dovču zruším a ted čtu zase tyto, že by to mělo být spíš ku prospěchu, tak ted jsem jelen
A kdyby to očkování neměla - nemůžu jí ohrozit, aby jí nechytla? Jedeme si pro ní v pátek, bude mít jen to první očkování + Europas. Bude jí 6 týdnů a něco, tak by vlastně doma " na sžití a zadaptování " měla dalších 6 týdnů. Ted nevím jaký termín bude v očkováku na druhé očkování, k tomu chci i Leptospirozu a musela bych dát čip. Ten by stačil až těsně před cestou? Stejně tak pipeta proti srdeční červivosti. Já je asi poprosím v té cestovce ještě o pár dní na rozhodnutí. At jí vidím doma, jak se chová, jaká vůbec je ![]()
@janine24 no to tetovani uz od lonskeho roku nestaci
museji se ted cipovat.
@lenulik ja srdecni cervivost nikdy nedavala. Davam je ty povine, neladovala bych stene zbytecnym ockovanim ![]()