Cestování se štěnětem - prosím pejskařky o názor

690
23.7.12 18:59

Prosím pejskařky o názor

Nemohu se rozhodnout - brali by jste 13týdenní štěně do Itálie? Do středy mohu ještě pobyt zrušit a nechat to na příští rok. Jezdíme pravidelně v září s dospělými psy na 14 dní, ale letos bude ještě tento prcek, kterému je ted 6 týdnů a v tom září by jí bylo přesně 13 týdnů. Volala jsem na státní veterinární správu, očkovat vzteklinu lze sice od 12 týdne, ale obranné látky nabíhají měsíc a ještě mi ta doktorka říkala, že co nejpozději se očkuje na vzteklinu, tím lépe. U nás se nevyskytuje, tudíž by prý stačilo až v půl roce, že by necpala do tak malého tělíčka zbytečně brzo vakcínu. A také na tak malé štěně 12ti hodinová jízda autem se mi zdá moc a tam stejně většinou nosit, kvůli kloubům. A 10 kg se krapet pronese. Tak já nevím, jestli tu dovolenou letos zrušit a jet tam pak až jí bude rok, nebo jet. Chtěla jsem jí vzít hlavně kvůli socializaci, která je v tomto věku důležitá. Doma právě moc možností nemá ( ostatní psi, provoz, lidi, voda )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30315
23.7.12 19:05

Já bych osobně nejela. Kdyby už měla kompletní očkování a nemusel se měnit očkovací kalendář bylo by to něco jiného, ale tahle by toho na tak malého drobka mohlo být příliš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
23.7.12 19:07

Já osobně bych to asi neriskla. Necháš ho oočkovat, a hned pojedete. Může mu být špatně po tom očkování, a kontakt s ostatními psi by měl být až po posledním očkování, nejdříve tedy ve třech měsících. Nevím no. Já bych se bála. Co ho jen dát někomu na hlídání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.7.12 19:26

Dovolenou bych zrušila. Socializace je důležitá ale nejdřív se musíte sžít doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
23.7.12 19:28

Dovolenou neruš a dej št+natko někomu, kdo se o něj postará :potlesk:,o
neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.7.12 19:32

Raději bych zůstala doma ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
23.7.12 19:35

Koukam jsem asi jedina, ale ja bych jela oni stejne spi takze cesta autem neni problem, a chozeni - zavisi jak moc chcete chodit, ale mensi prochajdy snad zvladne a klouby to neohrozi

• Citovat
  • Upravit
489
23.7.12 19:46
8o
@tumpach píše:
Dovolenou neruš a dej št+natko někomu, kdo se o něj postará :potlesk:,o
neboj :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
23.7.12 19:57

Nejela bych..ještě nebude ani zvyklej na Vás pořádně a už ho potáhnete někam do horka a cizího prostředí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
23.7.12 20:01

Já bych nejela, bylo by mi ho líto hned ho někam dát, když ještě není ani pořádně zvyklý doma, a tahat ho do horka do itálie, přece jenom je ta cesta dlouhá, a zase bude zmatený někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.7.12 20:09

Moc děkuji za názory. Také se mi to nezdá, ale zase jsem si říkala, že mně na tom nejvíc láká ta socializace. Měla ( a mám ) jsem jednu fenu až od jejích 8 měsíců, nesocializovanou a tak jsme si s ní fakt užili. Dalo nám rok práce jí srovnat. dodnes se to nepovedlo úplně, nevleze např. do autobusu. povedlo se jí jen naučit jakž-takž komunikaci se psy, zvyknout na děti, na lidi, to je v pohodě ale to MHD ne a celkově se bojí aut. Proto mám z toho hrůzu a rozhodně to nechci zanedbat. A tady právě moc příležitostí není, kromě cestování, to bude jezdit vlakem skoro denně. S tím vlastně souvisí i lidi, to je pravda. A stačí k soc. se psy ti, co má doma? Podívám se, jestli není náhodou v okolí cvičák, jen aby se setkala se štěnaty. Rybník je tady hnusný žabinec, tam jí nemůžu dát, aby si zvykla na vodu. S tou první fenou jsme právě bydleli v městě, tak si zvykla na všechno. Tak mně právě na tom nejvíc láká tohle. Jinak hlídání samozřejmě máme, o to nejde, dcera bude doma tak si jí může nechat, ale jak píši, no. To by byl asi jediný důvod jet, protože jinak se nám to také moc nehodí,( finance, potíže s dovčou v práci ) tak bychom vlastně jeli paradoxně kvůli ní :) Zálohu by mi ještě vrátili, když dám do středy vědět. To je dilema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
23.7.12 20:14

Dovolenou bych odložila…s takhle malým štěnětem to není rozumný a hlavně - @tumpach - 13ti týdenní štěně se rozhodně nedává „někomu na hlídání“.

• Citovat
  • Upravit
6945
23.7.12 20:16
@Dorothea píše:
Dovolenou bych odložila…s takhle malým štěnětem to není rozumný a hlavně - @tumpach - 13ti týdenní štěně se rozhodně nedává „někomu na hlídání“.

jo prominte mmi to, já pejskařka nejsem, jen jsem si myslela, když už tu dovolenou, má zařízenou, no nic no, tak to budeš muset asi holt zakladatelko zručit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.7.12 20:17

My normalne cestujeme se psama :nevim: predloni jsme byli s 4 mesicnim stenetem az na sicilii autem a bez problemu. Od te doby nema strach cestovat a je mu vsude dobre. Ja bych klidne jela pokud mu v aute neni zle. Musis zastavovat na curani a probehnuti.
Pokud mas v pohode veterinarku tak ti vzteklinu do pasu napise a naockuje ti ho pak az v pul roce, tak to nase psi doktorka udelala s nama. Akorat ´usi byt nacipovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.7.12 20:19

Ja nevim jak vy, ale mam na chov a vicvik psu zivnost( sice nyni pozastavenou) ale prave cestovani a ruzna pRostredi jsou nejlepsi socializace!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný