Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky nemáte tady některá zkušenost s dissolucí předkožky u syna?My byli včera na zákroku,synovi je 3,5 a je to noční můra,má to celé oteklé,při čůrání ho to strašně bolí,i když čůráme do lahve s heřžmánkem a přetáhnout máme až dnes večer a já se strtašně bojím že to vůbec nepůjde.Jsem z toho na mrtvici a vůbec jsem naštvaná sama na sebe že jsem něco takového dovolila.Prosím poraďte mi kdy to mám zkusit přetáhnout,jestli nebude lepší dřív než až večer,už je to 24hodin po zákroku a jestli není něco aby ho to přestalo pálit a bolet.Děkuju moc
Dobrá je taková mastička, co se tím maže před odběrem krve, aby dítě nic necítilo. Třeba vyzkoušet mazat aspoň před čůráním, ať to tolik nebolí. Název nevím, ale v lékárně ti určitě poradí.
Kuky, vím o čem tu mluvíš, bohužel
, ale dva dny budou nejhorší, pak to přejde, chce to jen sílu a vydržet. Taky jsme museli trpět.
Moc doporučuju mastičku CALCIUM PANTOTENAT. Byla mi doporučená v lékárně, je hodně mastná, má hojivé účinky a na tyto problémy je jak dělaná. My jí poprvé namazali odpoledne, pak večer a ráno se Honzík vyčůral bez jakýchkoliv problémů. Na noc jsem mu to namazala trochu více a do rána to neměl tak rudý. Takže je opravdu hojivá a pomůže. Nám aspoň pomohla, fakt doporučuju. O tom stahování těžko říct, záleží jak rozsáhlý zákrok jste to měli, to by ti měl říct doktor,který to prováděl. Ale tu mastičku rozhodně doporučuju!! A čůrali jsme do vany, to bylo jediné místo, kam jsem ho dostala
. Napustili jsme trochu vody do vany, sedl si do ní tak, aby měl pindíka ponořeného a tam jsme dva dny čůrali. Pak to bylo po té mastičce ok.
Držím palce, ať máte trápení brzy za sebou. Teď jen hlavně nepolevit s přetahováním, snadno to zarůstá, tak pozor!! Hodně sil!!
Děkuju vám.Packo prosímtě a kdy jsi to přetáhla poprvé a jak často?Mě řekli jen večer a jak to prosím tě vypadá po přetažení?Mám se připravit na něco hroznýho?A tu mastičku si mazala okolo toho žaludu po stáhnutí nebo stačí jen na začátek?A stalo se ti že to nešlo vrátit zpátky?Toho já se bojím nejvíc.Promiň že jsem tě tak zahltila otázkama ale…Jo a po jaký době už o tom nevěděl?Děkujuuuuu
Honzíkovi to dělali dopoledne a už večer po koupání jsme museli opatrně stáhnout. No co ti budu povídat, bylo to hrozný, malej se vzpouzel, no hrůza
. Ráno jsem koupila tu mastičku, tak jsme přetáhli, jen trochu, dali mastičku, aby se dostala hlavně pod kůžičku. A večer po koupání opět, to už asistoval i Honzík sám, bylo to tak lepší, když jsme ho nechali, ať si stáhne sám. A tu mastičku jsme mazali po celém staženém pindíkovi, nešetřila jsem. Stáhnou to šlo ztuha, musel asistovat manžel, páč to bolelo a Honzík nám začal protestovat, ale prostě stáhnout se to musí.
Honzík to neměl kdo ví jak hrozný, bylo to jen zarudlý, místama to vypadalo jakoby zakrvavený, ale krev netekla, jen to tak vypadalo. Po té mastičce se to opravdu zlepšilo.
Držím palce a pokud bude s vaším klučíkem „řeč“, nech ho spolupracovat, ať si to zkusí stáhnout sám a ty jen přihlížej, aby to bylo pořádně. Ti kluci bych řekla to pak berou líp, než když se na ně vrhnou rodiče a dělají to násilím. Tak hodně sil, pak napiš, jak jste dopadli!!!!
Packo nám to dělali včera dopoledne a právě sme měli zakázáno večer koupat a přetahovat až dneska večer,ale bojím se že to už třeba nepůjde.No uvidíme,mastičku koupíme a hned to zkusíme.Děkuju moc za podporu,nemohla jsem najít nikoho kdo na tom byl ![]()
Ahojík Packo,tak snad je malej už v pohodě,nesměli jsme na něj sáhnout,plakal při každém čůrání,no hrůza,pak se to uklidnilo a v pátek jsme šli na kontrolu kde nám dr řekla,že jsme to přetahovali málo a že to má na kraji přilepený,tak mu to strhávala,no bolelo to i mě,malej ječel neskutečně a už se mi zas vrážely slzy do očí.Ale teď už je to dobrý a snad z toho nebude mít nějaký trauma ![]()