Jak odmítnout zděděné nosítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
jancic
25.3.11 19:15

Prosím pomoc!!!

Prosím pomoc, zdědili jsme dvě krosny, jedna má sedací část zcela rovnou, nožičky od sebe, druhá jí má jako klokanka - úzkou. Ale já bych radši Manducu, či jiné ergo nosítko. Malému je 8,5 měsíce, ještě nesedí, časem chceme druhé dítě (takže by ergo nosítko podědilo). Přítel ale chce používat krosny, snažila jsem se mu vysvětlit podsazení nožiček do M, že v krosně - klokance visí za rozkrok, že je to zátěž na páteř, protože vlastně musí sedět (až bude sedět). Jako protiargument mi vmetl, že se v tom odnosili čtyři děti a nic jim není, že je to vyhazování peněz, že v tom malého nosit nebudu (prý to bude akorát ležet doma). No, jsem vytočená, já mu tedy zdraví ničit nehodlám, nosit ho v tom nebudu (to jsem mu řekla). Prosím, poraďte, jak ho přesvědčit? Moc moc díky!!!! :kytka:

Příspěvek upraven 25.03.11 v 20:09

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
25.3.11 19:21

tak si to vem a prodej to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
25.3.11 19:28

No a kdo z Vás v tom bude dítě nosit…? Předpokládám, že většinu času Ty - takže rozhodovat o tom, v čem ho budeš nosit, bys měla taky Ty, ne? 8-o

Krom toho, krosna (ta klasická, pro větší a sedící děti) je na nošení nepraktická proto, že nejvíc zatěžuje záda nosiče - dítě není přitisknuté k jeho zádům… Takže když nepomůže nic jiného, nosítka bych si vzala a po dvou týdnech prohlásila, že do klokanky už se prcek nevejde a v krosně ho nemůžeš nosit, protože Tě z toho šíleně bolí záda. :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1435
25.3.11 19:34

udělala bych to taky tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.11 19:41

Abych řekla pravdu, měla jsem doma nosící vak na mimi, klokanku na větší mimi a krosnu na cac roční dítě (a výše). Obě nosítka na menší jsem vesměs nosila jen já, a stejně minimálně. Po deseti minutách jsem měla pocit, že se mi jaksi páteř loučí se zbytkem těla a odchází do věčných lovišť. Takže to bylo stejně jen na nějakou nezbytnou rychlovku typu pověsit prádlo. Krosnu nosil tatínek, a to úspěšně a velmi dlouho. Ale až tak od cca 19 měsíců. A nosil by i dál, nebýt toho, že jednak už je to dost těžký (prcek plus krosna samotná) a jednak náš prvorozenný je od mala drsně cvičen na dlouuuuuuhééééé procházky (když mu byly dva, měla jsem další mimi a dva kočárky jsem prostě neuvezla. Musel po svých.) Jinak já do těch dvou let jsem ho nenosila, kamkoli prostě s kočárem (a když to nešlo, tak jsme tam nešli … )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.11 19:52

Pokud někdo má argument typu „odnosilo se v tom tolik a tolik dětí“, tak pro mě ztrácí význam argumentovat.
Když někdo chce slyšet, tak slyší, když nechce, tak jediný můj argument je „protože to chci takto“.
Takže bych řekla, že krosnu nechci, že jsem si zvolila jiný způsob nošení a je to moje dítě, oni ať si tahají dítě v čem chtějí :nevim:

Akorát se trochu bojím, aby manduka nebyla pro tak velké dítě už malá, my jsme ji opustili někdy v 15m, protože už byla moc úzká mezi nohama, nohy už lehce viseli, což by u sedícího a chodícího dítěte nebyl takový problém, ale svěšením nohou se zatěžovali místa styku okrajů manduky a stehýnek a otláčeli. Kvůli komfortu nošení jsem proto pořídila nosítko batolecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 20:16

Já bych zavěsila přítele někam na dopoledne za rozkrok, co bude říkat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.11 20:17
Angua píše:
Já bych zavěsila přítele někam na dopoledne za rozkrok, co bude říkat :mrgreen:
:palec: :palec: :palec: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 20:18

Jinak bych teda obě nosítka vzala, prodala a za utržený peníz bych koupila nějaké jedno podle tvého gusta. Na to nemůže říct ani popel, protože žádné peníze nevyhodíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.3.11 20:25

ha a ja az ted kdyz to ctu znovu sem pochopila ze pritel jako pritel otec ditete…sem to chapala ze pritel od kteryho mas krosnu :mrgreen: no tak to uz se musite domluvit spolu…ja si zase treba chlapa s nositkem neumim predstavit…tem lip sekne ta krosna…u nas nosi martin..takze malou nosi taky v krosne…ale rozhodne az kdyz uz sedela…a ja mela nositko…ale tak nejak v tech 8 mesiosch sem ho prodala..uz mi nepripadalo potrebny :nevim: jinac treba mu jde o penize…muj pritel taky chapal spoustu veci jako naprosto vyhozeny penize…tak sem prodala neco a koupila to novy…a tak mi to prochazelo…tak prodej krosny a kup z toho nositko. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.3.11 20:58

Taky bych si ty krosny vzala, aby nebylo dusno, chvíli je nechala doma ležet a časem je buď nabídla zpět (že mi nevyhovují) a kdyby odmítli, tak bych je prodala :nevim:
Manducu máme a jsem s ní maximálně spokojená - nevyužívám každý den, ale určitě to vyhozený peníze nebyly. Ale manža taky ze začátku brblal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
25.3.11 21:15

Ta lepší krosna se může hodit. Můj chlap nosil na výlety, cca od 15 měs. do 3 let a byl spokojený. Nosítko by na sebe nevzal. Já byla spokojená taky (když nesl chlap, že - ale sama jsem s krosnou déle než půl hodiny nevydržela). Dítěti se sedělo taky dobře. Tak tu bych si nechala. Tu úzkou ne, jako argument bych řekla, že jedna krosna stačí. No a pro malé dítě krosna prostě ještě není vhodná, tak si na mezidobí pořídíš ještě nosítko. (To, že se to „mezidobí“ asi dost protáhne, říkat nemusíš.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí