Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Takto měla Viki ve 2 letech-záda jeden oheň,měla to v hrozném stavu…nechceš zajít ke kožní?Nám předepsala několik mastí,žádný nezabral,jen jeden,ale ten je na předpis,název už nevím,byl ale s hormony,tak jen na krátkodobé použití a ten zabral,kupodivu od té doby-nekecám-polevilo,sem tam jsme mázli Excipial krémem a ted v 6ti je bez ekzému.
Držím palce,at je bobečkovi brzy líp ![]()
Nemuze to byt alergie? Nemam zaple podpisy (tak nevim jestli je to ten mladsi nebo starsi - kolik mu je), ale bracha mel na lepek a laktozu a mel mokvave fleky na rukach… co doktorka?
Taky bych zkusila přímo odborníky - kožní, nejlépe dětské, u nás je to v nemocnici. Ale tam jsi asi už taky byla, když jsi zkoušela masti s kortikoidy, ty nám teda zabraly. A jestli ho to svědí, a proto se pak škrábe a bolí ho to, tak zkus Fenistil kapky. Malý je dostal, aby ho ekzém nesvědil a neškrábal se.
Já mám na svědění ekzému na rukách teď čerstvě vyzkoušený konopný olej, zrovna jsem ho zas musela ráno mazat. Nevím, jestli je to náhoda, nebo ne, ale zatím pomáhá. Existují i různé další konopné masti, krémy- možná jste už taky zkoušeli…
Jinak se taky přimlouvám za nějaké imunotesty, když ho to takhle hodně trápí (sama jsem nebyla, ale s dítětem nás poslali právě z dětského kožního- kolem 1-2roků ji to trápilo, nenašlo se nic a naštěstí to pak samo polevilo, ťukťuk!)- třeba se vám ujasní, čím to je, a budete to moct vyřešit rovnou od základu. Držím palce!
Holky,zkouseli jsme i kapky, Fenistil, Zyrtec, i konopnou mast mame.. uz fakt nevim, brecela bych nad jeho rucickama, je to sileny, takove to nikdy nemel..
A testy na alergii mame NEGATIVNI.
Ahoj!
Testy nejsou 100%, takže i když vyjdou negativní, nemusí to tak být. Chce to vyzkoušet eliminovat příp. alergen…, to bývá přesnější.
Kolik Filípkovi je?
Jani kam chodite na kožní?Vím že už s tim bojujete docela dlouho.Mám kamaradku kožařku,ted bude mit svoji ordinaci v Liberci,ve středu s ni budu mluvit a můžu se ji optat jestli by si s tim nevedela rady,jasný že by to musela vidět pokud budeš chtit.
Ahoj, já teda nemám dítě ale můžu napsat co pomohlo mě. Vyzkoušela jsem kde co už od děcka a nakonec mi zabral Advantan krem a to téměř okamžitě a exém se vrací jen hodně hodně mírně tak 2× do roka při změně počasí.
Jen by ses musela optat, jestli můžou děti. Hlavně je to na předpis. ALe není to kortikoidní, naopak kožní mi řekla že je to jeden z nejslabších krémů a mně zabral.
My jsme meli problemy s kuzi,vubec se to nelepsilo,ekzem byl horsi a horsi, az se malej dostal do spitalu,tam mu ze steru zjistily streptokoka a pichali mu penicilin.Jinak mu potom pomohla mast Endiaron,tak zkuste.
Advantan obsahuje kortikosteroidy a nam taky moc pomohl,Bara když byla mimčo tak měla v mistě pleny ekzem a fakt ošklivej až do masa a já měla na rukach taky,Advantan nam zabral suprově.
Ahoj,
zkuste koupele v černém čaji. Nám zatím zabral u obou…krásně jim to zklidnil…
Má to suché? Tak hodně promazávat (to určitě víš…) Já mažu obyč vazelínou z lékárny (nesmí být voňavá…) a dobře promazává i purelan - 100% lanolin od Medely.
Hlavně ne heřmánek!!
Holky, diky, diky..
MISO, mas SZ..
Ted jsem jeste nasla krem od OILATUM, uvidime, ted se neskrabal v noci, ale ma to sileny, rozdrapany do ziveho..
Mame i koupele od OILATUM a zda se to po te koupeli byt super, ale co dal??
Suche to ma jako trout, tak mazeme a mazeme a mazeme, i ve skolce mazou..
Filipkovi je pet a pul..
Ahoj,prosim o radu, uz nevime,jak dal.. Nas Filipek ma ekzem na rucickach..
Cele telicko ma ciste,hladke,bez ekzemu, obcas maly flicek.. ale rucicky ma zedrapane do krve,prstiky,hrbet ruky, uplne do ziveho.. Mazeme a mazeme, vyzkouseli jsme vse mozne.. LENIENS, INDULONU, LINOLU, koupele, Masti s kortikoidem, bez kortikoidu, s antibiotikem,atd.. Proste fura.. ale NIC!!!
Filipek uz breci,jak ho to boli, ma to opravdu osklive, do ziveho rozdrapane.
Mate prosim nejakou radu, co s tim???
Ty rucicky vypadaji,jako by nebyly jeho, kdyz ma cele telicko ciste.. je to opravdu osklive a bolave..
Dekuji a preji vsem krasny novy rok..