Těhotná a práce na dobu určitou - poraďte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
5.5.10 13:06

prosim poradte

Ahoj holky tak jsem byla u doktora a cekame miminko je malinkatej teprve 2mm..tak jsem moc stastna..akorat ted resim problem kdyz mam smlouvu v praci jen do 30 cervna a neprodlouzi mi ji tak nevim co budu delat..nemate nekdo nejakou radu??dekuji. mam se pak prihlasit na uradu prace nebo jak dal pokracovat?? :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
5.5.10 13:09

Já se přihlásila na pracák a týden poté šla na neschopenku… Ale to je 4 roky nazad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
5.5.10 13:14

Ahoj, jsi si jista, že Ti smlouvu neprodlouží? Nebo když oznámíš, že jsi těhotná tak Ti ji na 100% neprodlouží? Já bych se pozeptala na socialce nebo uradu prace at Ti poradi. nebo jít na neschopenku do doby nástupu na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
5.5.10 13:28

Já otěhotněla v říjnu 2008 a smlouvu jsem měla do února 2009. Zaměstnavatel mi normálně platil neschopenku díky ochranné lhůtě a sociálka mi potom vyplácela PPM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
5.5.10 16:27
lleennttiillkkaa píše:
Já otěhotněla v říjnu 2008 a smlouvu jsem měla do února 2009. Zaměstnavatel mi normálně platil neschopenku díky ochranné lhůtě a sociálka mi potom vyplácela PPM

Chci se jen zeptat, ty jsi šla na neschopenku ještě v době, kdy jsi měla aktivní smlouvu? Nebo jsi šla až po uplynutí smlouvy?
Byla jsi přihlášená na pracáku?
Mám totiž stejný problém!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
5.5.10 17:15

janik73:Můj nadřízený mi řekl že mi smlouvu asi neprodlouží že nebude dále zaměstnávat někoho kdo mu stejnak přejde za cca 7 měsícu na mateřskou…takže nevím jak dál ale ono to nějak dopadne ale děkuji za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
5.5.10 19:56

Tynko, jsi teprve na zacatku a neni tvou povinnosti o tehu nic rikat,ja bych pockala,jak se zamestnavatel rozhodne a az podle toho se zaridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
5.5.10 20:05
Bronny píše:
lleennttiillkkaa píše:
Já otěhotněla v říjnu 2008 a smlouvu jsem měla do února 2009. Zaměstnavatel mi normálně platil neschopenku díky ochranné lhůtě a sociálka mi potom vyplácela PPM
Chci se jen zeptat, ty jsi šla na neschopenku ještě v době, kdy jsi měla aktivní smlouvu? Nebo jsi šla až po uplynutí smlouvy?
Byla jsi přihlášená na pracáku?
Mám totiž stejný problém!!! :nevim:

Bronny já šla na neschopenku ještě v době aktivní smlouvy. Na pracák jsem se nehlásila, pár dní před tím, než jsem nastoupila na PPM, tak jsem dostala papíry na potvrzení v práci a ti to poslali následně na sociálku. Ale to bylo loni jak je to letos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
5.5.10 20:09

Tak já otěhtněla v červnu 2008 a smlouvu měla do září 2008. Musela jsem ale hned nastoupit na neschopenku. Nebyl žádný problém, při PN mi peníze pořád posílal zamšstnavatel a pak při mateřské klasicky PPM. V tvém případě bych to tajila aby mi zaměstnavatel smlouvu prodloužil, ale pokud opět jen na dobu určitou, zvažovala bych jestli to má ještě cenu, když by pak už určitě podle bříška poznal…stejně by propustil..Ale možná bych i zvažovala jít na neschopenku,máš svý jistý..Peníze ti platit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
5.5.10 20:09

Tak já otěhtněla v červnu 2008 a smlouvu měla do září 2008. Musela jsem ale hned nastoupit na neschopenku. Nebyl žádný problém, při PN mi peníze pořád posílal zamšstnavatel a pak při mateřské klasicky PPM. V tvém případě bych to tajila aby mi zaměstnavatel smlouvu prodloužil, ale pokud opět jen na dobu určitou, zvažovala bych jestli to má ještě cenu, když by pak už určitě podle bříška poznal…stejně by propustil..Ale možná bych i zvažovala jít na neschopenku,máš svý jistý..Peníze ti platit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
10.5.10 15:09

Prosim muzete mi nekdo poradit jak je to s rodicovskou dovolenou?
Sestra je tehotna, od ledna 2010 je na neschopence, termin porodu ma srpen 2010 a mela pracovni smlouvu na dobu urcitou do konce brezna 2010. Nevite, jestli muze mit rodicovskou na 3 roky? Nejaka kamaradka ji rekla, ze musi jit automaticky na 4 roky a z toho teda moc nadsena neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.5.10 15:17

od konce smlouvy na dobu určitou je 6 měsíční ochraná lhůta a v té musí být i termín porodu, jinak nevím jak je to s neschopenkou. např. pokud skončí smlouva v lednu a porodí se do června, tak podle mě nárok na PPM je a jde se na 2 nebo 3 roky…

http://www.cssz.cz/…call-centra/
tady je linka na CSSZ, kde ti se vším ochotně poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.5.10 15:19
Daninka píše:
Prosim muzete mi nekdo poradit jak je to s rodicovskou dovolenou?
Sestra je tehotna, od ledna 2010 je na neschopence, termin porodu ma srpen 2010 a mela pracovni smlouvu na dobu urcitou do konce brezna 2010. Nevite, jestli muze mit rodicovskou na 3 roky? Nejaka kamaradka ji rekla, ze musi jit automaticky na 4 roky a z toho teda moc nadsena neni.

pokud jí smlouva skončila posledního března a TP má srpen, tak podle mě nárok na PPM má :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
10.5.10 15:24
tyna22 píše:
Ahoj holky tak jsem byla u doktora a cekame miminko je malinkatej teprve 2mm..tak jsem moc stastna..akorat ted resim problem kdyz mam smlouvu v praci jen do 30 cervna a neprodlouzi mi ji tak nevim co budu delat..nemate nekdo nejakou radu??dekuji. mam se pak prihlasit na uradu prace nebo jak dal pokracovat?? :cry: :cry:

máš několik možností, říct to narovinu zaměstnavateli at ti prodlouží smlouvu aspon aby ti to vyšlo na PPM pokud jsi ted v 1 měsíci tak do září.. nebo to zatajit do června a nechat si jí prodloužit, to by na tobě ještě nemuselo být nic moc vidět… nebo po skončení smlouvy jít na nemocenskou… na pracák určitě nechod, nemocenskou ti platí zaměstnavatel i po skončení smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
13.5.10 18:10

Já bych o tom zatím pomlčela, do června na tobě nepůjde nic vidět… Zaměstnavatelé se nechovají moc čestně, tak proč to teď řešit. Do června vyčkej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat