Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
prosím o radu, jakou koupit autosedačku v kategorii 9-18 kg do starší Felicie bez isofixu v cenové relaci 3-5 tisíc…
@snowball my máme Romer King, přesný název už nevím. Stála nás 4700,–
Romer King je fakt dobra, vysla dobre v testech a je velka, vydrzi fakt snad az do tech 3-4 let. Mame jeste Maxi Cosi Pearl a ta je malicka.
@Busy Bee jak komu vydrží, malá má 20m a na výšku ji bude mít ještě tak půl roku
tak teď zvažuju cybex 9-36 nebo 15-36kg, malá je dlouhá a váží 14kg…
@hdanca
A kolik meri? Muj syn ma 20 mesicu a 89cm a urcite ji bude mit dyl nez pul roku. ![]()
Díky za rady. Ta Römer Plus vypadá dobře. Ještě jsem uvažovala o Cybex, ale bojím se toho pultíku…
Romer king safe plus nám vydržela u syna do 3 let, kdy měl skoro těch 18kg.
Teď máme Cybex 9-36kg, super prostorná.
Taky máme King Plus, syn má 100cm a necelých 16kg a přes léto v ní ještě bude.
@hdanca přijde mi zvláštní, že by jí nebyla..U těhle větších už přesah hlavy nevadí, tak jestli to nebereš jako u té menší kategorie, kde by přesahovat neměla.
Taky Romer king plus, v dtestu vysla nejlip v kat.bez isofixu:)
@Busy Bee taky cca 89cm a i když má opěrku úplně nejvýš, tak má rezervu tak 3cm ![]()
@jowana beru to tak aby nepřesahovala hlava:-) co vím, tak vadí, ani u dospělých nesmí hlava přesahovat hlavovou opěrku…
@hdanca já to řešila nedávno, taky jsem si říkala, že mu už nevydrží, ale jak v diskuzích, tak myslím i steeve říkal, že to být může (pár cm nad opěrku), že nemusí být jen pod ni
Ona asi hlava musí být opřená, aby nešla při nárazu do záklonu, ale pokud se opře a přesahuje 2-3cm?
tak jsem pohledala a tady je odpověď od steeveho co mi psal:
u té mojí fotky ještě není opěrka úplně nahoře, dá se ještě kousek vysunout, a u sedaček 9–18 může hlava přesahovat přes okraj až do úrovně očí, což ale u sedaček s hlavovou opěrkou většinou nedosáhnete, protože se ramena zaseknou pod opěrkou a opěrka chrání cellou hlavu. Do Kinga se standartně vejdou děti do cca 105 cm, takže jestli má to vaše nyní 92cm, tak mu ještě notnou chvíli vydrží.