Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
měla bych rosbičku chtěla bych pro svou druhou dcerku koupit autosedačku. Koukala jsem i na testy ADAC. Máme už jednu autosedačku 15-36 RÖMER Kidfix SICT, je výborná i podle testů vychází dobře. Druhou bych ale chtěla koupit jinou, tato má po celé boku plast který se mi zdá že zabírá docela dost místa. Podle testů ADAC je nejlepší Römer KIDFIX XP SICT ale ta cena
6000Kč mě celkem zaráží. Hledám sedačku s isofixem. Mohl by mi tady prosím někdo poradit jakou sedačku koupit? ještě jsem koukala na sedačku AUTOSEDAČKA STORCHENMÜHLE SOLAR SEATFIX.
Nebo nemám koukat na místo a koupit tu co už máme? Jak nejlépe vybrat tu bláznivou autosedačku? ![]()
Předem moc děkuji za pomoc.
Ta SICT má zvýšenou boční ochranu, bez ní je Römer KIDFIX XP, samozřejmě ta boční ochrana zabere víc místa, my máme pro syna Cybex solution X FIX a moc se mi líbí nová M FIX a jsem v pokušení ji za ni vyměnit, ikdyz ji má v teprve od listopadu, líbí se mi ta boční ochrana po celé výšce autosedacky
@maminka159 píše:
Na cenu koukám jen tam, kde je více možností srovnatelných kvalitou. Autosedačka je dle mého jedna z těch věcí, na kterých je lépe nešetřit, pokud to rodinný rozpočet utáhne.
@Amalka1502 mame tu solar a vybrali jsme z důvodu, že proti romerce mela hlubsi sed. Dcera v ni lepe sedela. Zatím po 3mesicich uzivani jsme spokojeni. Dcera v ni i sem tam spala a nikam se nesune ani nehrouti.
@Amalka1502 koukni na Cybex Solution (teď mají nějaký ty specifikace další k tomu, toto je ten základní typ), finančně vychází líp než Römer a v testech se s ním na předních příčkách celkem střídá.
já jsem koupila ten Römer KIDFIX XP SICT, ale rozhodovala jsem se právě mezi ním a Cybex Solution X2-FIX, Römer zvítězil víceméně jen proto, že kategorii 9-18kg mám Cybex Junofix a přes maximální spokojenost (nechávám pro dcerku) jsem prostě chtěla zkusit, jak dělá sedačky přímý konkurent
, jsem holt takový tester. Ale cena je tu toho Cybexu podstatně nižší než u R., nemyslím rozhodně že na úkor kvality a bezpečnosti, takže bych klidně volila tuhle.
Holky moc díky za doporučení, juknu na net. Já samozřejmně také koukám na bezpečnost, proto jsem i pro svou první dcerku koupila Romera ta tenkrát stála 4.300Kč Vycházla v testech také dobře
Ten to místečko drobet zabírá když má ty boční plasty viz obrázek, jen máme jinou barvu ![]()
Tak uvidíme jak se rozhodnu, v každém případě díky moc
![]()
@Amalka1502 pokud by se vám Kidfix XP SICT zdála drahá, tak pořiďte Kidfix XP( bez toho SICT): http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je o tisícovku levnější, a v bezpečnosti jsou mezi nimi rozdíly jen 2 %, na čelní náraz jsou srovnatelné