Cybex Solution X2-Fix nebo Cybex Solution Q2-Fix

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
1.3.15 12:10

Cybex Solution X2-Fix nebo Cybex Solution Q2-Fix

Dovolím si zde založit diskuzi-dotaz, zda jste někdo neměli možnost či prostě nevyzkoušeli v reálu obě tyto sedačky. Do léta budeme kupovat novou autosedačku a bude to jedna z těchto. Obojí je stejný výrobce, Q2-fix je dražší. Beru to tak, že další sedačka už se kupovat nebude, tudíž jsme případně ochotni investovat i do té dražší, ale ne za každou cenu. Ráda bych vybrala jeden model a sledovala ceny.
Oč mi konkrétně jde, po shlédnutí videí na netu, jsou zjistila, že Q2-se rozšiřuje, tudíž se mi zdá, že bude pohodlnější pro větší - třeba 8-mi leté dítě. Radši bych i pro větší (starší) dítě používala sedačku než podsedák. Na druhou stranu se mi zdá mohutnější (zabere víc místa v autě) a víc se mi líbí X2-fix. Kdybyste někdo měl zkušenost - či je již vyzkoušel, budu vděčná za info či připomínky. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1746
1.3.15 13:48
@Pumouš píše:
Dovolím si zde založit diskuzi-dotaz, zda jste někdo neměli možnost či prostě nevyzkoušeli v reálu obě tyto sedačky. Do léta budeme kupovat novou autosedačku a bude to jedna z těchto. Obojí je stejný výrobce, Q2-fix je dražší. Beru to tak, že další sedačka už se kupovat nebude, tudíž jsme případně ochotni investovat i do té dražší, ale ne za každou cenu. Ráda bych vybrala jeden model a sledovala ceny.
Oč mi konkrétně jde, po shlédnutí videí na netu, jsou zjistila, že Q2-se rozšiřuje, tudíž se mi zdá, že bude pohodlnější pro větší - třeba 8-mi leté dítě. Radši bych i pro větší (starší) dítě používala sedačku než podsedák. Na druhou stranu se mi zdá mohutnější (zabere víc místa v autě) a víc se mi líbí X2-fix. Kdybyste někdo měl zkušenost - či je již vyzkoušel, budu vděčná za info či připomínky. Děkuji

Tak podsedak rozhodne nepoužívat nikdy, mě se spíš líbí ta jejich nová solution M fix, syn má teda od listopadu solution X fix, ale ta M fix má boční ochranu po celé délce a když jsme sedačku kupovali, tak ještě nebyla dostupná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.3.15 14:49

@Pumouš kolik je diteti? Zivotnost sedacky je 5-6 let, pokud prechazite z 9-18kg, budete tuhle kategorii alespon jednou menit, tam bych se vyprdla na sirku sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
1.3.15 15:02

Tři roky. Já si myslím, že by to ještě zvládla v té co má teď (Römer), ale manžel prudí, že mám hledat. Blbě se mu totiž nandavá v zimní bundě do pásů. Ale to je asi u každého dítěte, které není jak somálec. Má 17 kg, vel. 104.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.3.15 09:19

@Pumouš určitě budete ještě jednou měnit. kupovala jsem X.fix tehdy dítěti necelé tři roky (ehm, romer safefix mu byl malý..) a teď je klukovi 7,5 a sedačka vypadá dooost jetě.. k 8.narozeninám dostane novou. Jezdíme autem hodně, a dojížděl do školky, tj. denně dvakrát v autě..
X-2 fix je stejná, jen má bočnice větší.. Tu tento týden vyrobím z Pallas 2 fix, co má mladší.
Jinak 7.5letý kluk (cca 126cm, 25kg) se vejde v pohodě do Xfix.

Pointa je, že je to dost jedno ve 3 letech, jestli je sedačka vhodná pro 8-9leté dítě, protože prostě do té doby nevydrží, pokud autem jen trochu jezdíte.. (nehledě na životnost, která je 5-6 let, pak výrobce nedeklaruje bezpečnost.. )

Já tedy pokukuju po nové M.fix. Q fix se mi zdá už moc překombinovaná, i když se mi taky líbí..

jinak určitě jezděte co nejdéle v 9-18kg. ono ten přechod na tříbodový pás není nic moc. a je tím lepší, čím je později..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
10.3.15 20:38

Máme pro dceru Q-fix a přijde mi moc fajn. Starší dcera má Kidfix od Romer a sama tvrdí, že rozhodně pohodlnější je Q-fix. Bezpečnost samozřejmě nevím, když nebyla testovaná, ale snad to nebude žádný průšvih. Kdyby mi nebylo hloupé po 3 letech sedačku měnit, tak té starší hned koupím buď Q-fix nebo se mi líbí i M-fix. Ty cybexy na mě momentálně působí prostě líp. Původně jsem chtěla Kidfix XP nebo jak se to jmenuje, ale i té malé po pár minutách vadilo, že je krátký sed, byla nesvá a chtěla rychle ven. A při zkoušení X2-fix od Cybexu seděla a seděla a pohoda. Jinak mi přišlo, že X2-fix i Q-fix seděly dceři stejně dobře, ale u Q-fix se mi líbilo to rozšiřování a ta boční ochrana mi přišla lepší než i X2-fix. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
12.3.15 20:05

Moc děkuji za názory. Přiznám se, že M-fix mi nějak unikla. Právě u Q2-fix se mi též líbí to rozšiřování. Jinak současnou sedačku právě máme Römer a ta byla, pro nás, šikovnější než Cybex, protože byla na sed širší-prostornější. Jenže v 15-36 jsem už nevybrala, to vyhrál Cybex. Teď už jen ten model :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.15 02:58

@Pumouš taky tohle už řeším asi 48h v kusu ani spát skoro nchodím a koukám, že uvažujem podobně :mrgreen:
Začla jsem Romerem, pak Concord Transfomer a trochu Stromechler či jak se to píše a na Cybexy sem zapoměla. A dnešek je ve znamené Cybexu a i když mi Steeve ještě teda nenapsal jeho názor, tak už jsem skoro rozhodnutá pro C jen ted taky řeším ten model. Ale asi to nechám na rozhodnutí přímo na prodejně u odborníků. Přeji dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
9.5.15 06:22

@Tinkapletinka mám pocit, že jsem někde tvůj dotaz zahlédla (pro steeveho). Já to řešila nedávno, radil mi Romer (on sám je pro děti má a jsou prý nejlépe hodnocené co se testů týče). Já měla ve výběru Romer (9-18kg jí máme a byla jsem spokojená) a Cybex, ale po tom co jsem je viděla v reálu a hlavně dítě do ní posadila, tak vyhrál Cybex (Romer v autě nešel moc napolohovat, seděl by docela zpříma (nejdou nám polohovat zadní opěradla v autě) a podsedák je docela krátký). Původně jsem chtěla X2-fix, ale nemá boční ochranu po celé délce, takže jsem nakonec sáhla po M-fix. Hezky se polohuje, příjemné materiály, syn do ní krásně zapadl, dá se polohovat opěrka hlavy..no, prostě za mě měla nejvíce +.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
9.5.15 06:26

@Tinkapletinka jinak tady najdeš názor od steeveho, proč Romer (obnovovala jsi kvůli tomu jinou diskuzi, proč jinou značku) https://www.emimino.cz/…-fix-223839/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 13:53

@jowana děkuji moc, jsi zlatíčko, ještě že existují takové stránky!!! já právě taky chtěla tu Romerku, ale jak jsi už psala, je taková holá. U ní se mi líbí jen ten pás jak je zvětšený o ten plast. Ale jinak Cybex, lepší materiál, polohován zad i hlavy a opěrky na ruce. Já žiji u moře a do cz jezdím s malým skoro každý měsíc, takže to spaní a pohodlí je pro mě taky DOST důležité!!!

A v testech taky nebude asi špatný, když se prodává po celém světě v takovém množství. A cenově je dražší ve finále. A to že se montuje v ČÍNĚ? No tak věřím, že tam nemusí být až tak spolehliví, ale v tom případě bych si nemohla koupi své značkové Nike a plazmu a ledničku a auto a ted nový telefon co mám taky Lenovo :D

A když jsem řekla chlapovi co řeším, tak mi zdělil, že pokud chci kupovat vše ve 100% bezpečnosti, tak at nejdřív prodám Citroen a koupím si VOLVO, které má lepší bezpečnost :zed: :D

Takže já ted spíš řeším jestli koupit M ( líbí se mi ta verze pastelová zeleno - modrá) jsem ujetá na světlé barvy a nebo Q PLUS, kde je i lepší potah. Stejně budu kupovat letní potah, takže ta barva sedačky stejně moc vidět nebude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
10.5.15 16:06

Ahoj, tady v Brně třeba není jediná prodejna kde by se dala M FIx vidět naživo. Kdyžtak mě opravte pokud jste někdo narazil ale já fakt ne, obvolávala jsem to. To mě trošičku točí, nechápu jako proč :zed: nakonec mi to na jednom e-shopu objednali, že má objednačku měsíc a že až přijde tak si ji vyzkoušíme v autě a buď koupíme nebo ne. Objednala jsem červenou protože malá strašně chtěla furt růžovou a taková v té řadě není, tak jsem si řekla že teda jen kvůli ní červenou no jsem zvědavá jak to v tom autě bude vypadat :mrgreen: hlavně ať je pohodlná, taky občas jezdíme hodně dlouhé trasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 18:10

A co takhle Vyškov? http://mimi-vyskov.com/…36-kg/cybex/
A tady je taky asi 5 prodejen, jinak nevím teda http://www.babystar.cz/…blika/t-354/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
11.5.15 09:41

Ono v sortimentu ji má spousta obchodu ale na prodejne :nevim: na odkazy mrknu diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.15 11:53

Aha, no to máš asi pravdu, to mě nenapadlo. ALe to by měly mít ted ty nejnovější, nechápu ty prodejce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí