Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dovolím si zde založit diskuzi-dotaz, zda jste někdo neměli možnost či prostě nevyzkoušeli v reálu obě tyto sedačky. Do léta budeme kupovat novou autosedačku a bude to jedna z těchto. Obojí je stejný výrobce, Q2-fix je dražší. Beru to tak, že další sedačka už se kupovat nebude, tudíž jsme případně ochotni investovat i do té dražší, ale ne za každou cenu. Ráda bych vybrala jeden model a sledovala ceny.
Oč mi konkrétně jde, po shlédnutí videí na netu, jsou zjistila, že Q2-se rozšiřuje, tudíž se mi zdá, že bude pohodlnější pro větší - třeba 8-mi leté dítě. Radši bych i pro větší (starší) dítě používala sedačku než podsedák. Na druhou stranu se mi zdá mohutnější (zabere víc místa v autě) a víc se mi líbí X2-fix. Kdybyste někdo měl zkušenost - či je již vyzkoušel, budu vděčná za info či připomínky. Děkuji
@Pumouš píše:
Dovolím si zde založit diskuzi-dotaz, zda jste někdo neměli možnost či prostě nevyzkoušeli v reálu obě tyto sedačky. Do léta budeme kupovat novou autosedačku a bude to jedna z těchto. Obojí je stejný výrobce, Q2-fix je dražší. Beru to tak, že další sedačka už se kupovat nebude, tudíž jsme případně ochotni investovat i do té dražší, ale ne za každou cenu. Ráda bych vybrala jeden model a sledovala ceny.
Oč mi konkrétně jde, po shlédnutí videí na netu, jsou zjistila, že Q2-se rozšiřuje, tudíž se mi zdá, že bude pohodlnější pro větší - třeba 8-mi leté dítě. Radši bych i pro větší (starší) dítě používala sedačku než podsedák. Na druhou stranu se mi zdá mohutnější (zabere víc místa v autě) a víc se mi líbí X2-fix. Kdybyste někdo měl zkušenost - či je již vyzkoušel, budu vděčná za info či připomínky. Děkuji
Tak podsedak rozhodne nepoužívat nikdy, mě se spíš líbí ta jejich nová solution M fix, syn má teda od listopadu solution X fix, ale ta M fix má boční ochranu po celé délce a když jsme sedačku kupovali, tak ještě nebyla dostupná
@Pumouš kolik je diteti? Zivotnost sedacky je 5-6 let, pokud prechazite z 9-18kg, budete tuhle kategorii alespon jednou menit, tam bych se vyprdla na sirku sedacky.
Tři roky. Já si myslím, že by to ještě zvládla v té co má teď (Römer), ale manžel prudí, že mám hledat. Blbě se mu totiž nandavá v zimní bundě do pásů. Ale to je asi u každého dítěte, které není jak somálec. Má 17 kg, vel. 104.
@Pumouš určitě budete ještě jednou měnit. kupovala jsem X.fix tehdy dítěti necelé tři roky (ehm, romer safefix mu byl malý..) a teď je klukovi 7,5 a sedačka vypadá dooost jetě.. k 8.narozeninám dostane novou. Jezdíme autem hodně, a dojížděl do školky, tj. denně dvakrát v autě..
X-2 fix je stejná, jen má bočnice větší.. Tu tento týden vyrobím z Pallas 2 fix, co má mladší.
Jinak 7.5letý kluk (cca 126cm, 25kg) se vejde v pohodě do Xfix.
Pointa je, že je to dost jedno ve 3 letech, jestli je sedačka vhodná pro 8-9leté dítě, protože prostě do té doby nevydrží, pokud autem jen trochu jezdíte.. (nehledě na životnost, která je 5-6 let, pak výrobce nedeklaruje bezpečnost.. )
Já tedy pokukuju po nové M.fix. Q fix se mi zdá už moc překombinovaná, i když se mi taky líbí..
jinak určitě jezděte co nejdéle v 9-18kg. ono ten přechod na tříbodový pás není nic moc. a je tím lepší, čím je později..
Máme pro dceru Q-fix a přijde mi moc fajn. Starší dcera má Kidfix od Romer a sama tvrdí, že rozhodně pohodlnější je Q-fix. Bezpečnost samozřejmě nevím, když nebyla testovaná, ale snad to nebude žádný průšvih. Kdyby mi nebylo hloupé po 3 letech sedačku měnit, tak té starší hned koupím buď Q-fix nebo se mi líbí i M-fix. Ty cybexy na mě momentálně působí prostě líp. Původně jsem chtěla Kidfix XP nebo jak se to jmenuje, ale i té malé po pár minutách vadilo, že je krátký sed, byla nesvá a chtěla rychle ven. A při zkoušení X2-fix od Cybexu seděla a seděla a pohoda. Jinak mi přišlo, že X2-fix i Q-fix seděly dceři stejně dobře, ale u Q-fix se mi líbilo to rozšiřování a ta boční ochrana mi přišla lepší než i X2-fix. ![]()
Moc děkuji za názory. Přiznám se, že M-fix mi nějak unikla. Právě u Q2-fix se mi též líbí to rozšiřování. Jinak současnou sedačku právě máme Römer a ta byla, pro nás, šikovnější než Cybex, protože byla na sed širší-prostornější. Jenže v 15-36 jsem už nevybrala, to vyhrál Cybex. Teď už jen ten model
.
@Pumouš taky tohle už řeším asi 48h v kusu ani spát skoro nchodím a koukám, že uvažujem podobně ![]()
Začla jsem Romerem, pak Concord Transfomer a trochu Stromechler či jak se to píše a na Cybexy sem zapoměla. A dnešek je ve znamené Cybexu a i když mi Steeve ještě teda nenapsal jeho názor, tak už jsem skoro rozhodnutá pro C jen ted taky řeším ten model. Ale asi to nechám na rozhodnutí přímo na prodejně u odborníků. Přeji dobrou noc ![]()
@Tinkapletinka mám pocit, že jsem někde tvůj dotaz zahlédla (pro steeveho). Já to řešila nedávno, radil mi Romer (on sám je pro děti má a jsou prý nejlépe hodnocené co se testů týče). Já měla ve výběru Romer (9-18kg jí máme a byla jsem spokojená) a Cybex, ale po tom co jsem je viděla v reálu a hlavně dítě do ní posadila, tak vyhrál Cybex (Romer v autě nešel moc napolohovat, seděl by docela zpříma (nejdou nám polohovat zadní opěradla v autě) a podsedák je docela krátký). Původně jsem chtěla X2-fix, ale nemá boční ochranu po celé délce, takže jsem nakonec sáhla po M-fix. Hezky se polohuje, příjemné materiály, syn do ní krásně zapadl, dá se polohovat opěrka hlavy..no, prostě za mě měla nejvíce +.
@Tinkapletinka jinak tady najdeš názor od steeveho, proč Romer (obnovovala jsi kvůli tomu jinou diskuzi, proč jinou značku) https://www.emimino.cz/…-fix-223839/
@jowana děkuji moc, jsi zlatíčko, ještě že existují takové stránky!!! já právě taky chtěla tu Romerku, ale jak jsi už psala, je taková holá. U ní se mi líbí jen ten pás jak je zvětšený o ten plast. Ale jinak Cybex, lepší materiál, polohován zad i hlavy a opěrky na ruce. Já žiji u moře a do cz jezdím s malým skoro každý měsíc, takže to spaní a pohodlí je pro mě taky DOST důležité!!!
A v testech taky nebude asi špatný, když se prodává po celém světě v takovém množství. A cenově je dražší ve finále. A to že se montuje v ČÍNĚ? No tak věřím, že tam nemusí být až tak spolehliví, ale v tom případě bych si nemohla koupi své značkové Nike a plazmu a ledničku a auto a ted nový telefon co mám taky Lenovo ![]()
A když jsem řekla chlapovi co řeším, tak mi zdělil, že pokud chci kupovat vše ve 100% bezpečnosti, tak at nejdřív prodám Citroen a koupím si VOLVO, které má lepší bezpečnost
![]()
Takže já ted spíš řeším jestli koupit M ( líbí se mi ta verze pastelová zeleno - modrá) jsem ujetá na světlé barvy a nebo Q PLUS, kde je i lepší potah. Stejně budu kupovat letní potah, takže ta barva sedačky stejně moc vidět nebude ![]()
Ahoj, tady v Brně třeba není jediná prodejna kde by se dala M FIx vidět naživo. Kdyžtak mě opravte pokud jste někdo narazil ale já fakt ne, obvolávala jsem to. To mě trošičku točí, nechápu jako proč
nakonec mi to na jednom e-shopu objednali, že má objednačku měsíc a že až přijde tak si ji vyzkoušíme v autě a buď koupíme nebo ne. Objednala jsem červenou protože malá strašně chtěla furt růžovou a taková v té řadě není, tak jsem si řekla že teda jen kvůli ní červenou no jsem zvědavá jak to v tom autě bude vypadat
hlavně ať je pohodlná, taky občas jezdíme hodně dlouhé trasy.
A co takhle Vyškov? http://mimi-vyskov.com/…36-kg/cybex/
A tady je taky asi 5 prodejen, jinak nevím teda http://www.babystar.cz/…blika/t-354/
Ono v sortimentu ji má spousta obchodu ale na prodejne
na odkazy mrknu diky
Aha, no to máš asi pravdu, to mě nenapadlo. ALe to by měly mít ted ty nejnovější, nechápu ty prodejce ![]()