Romer Kidfix XP x Cybex Solution M-Fix

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9578
14.4.15 07:04

Romer Kidfix XP x Cybex Solution M-Fix

Ahoj, nějakou dobu už koukám po autosedačce 15–36 kg, výběr jsem zúžila na tyto 2 (zatím :) )a zajímalo by mě, jaké s nimi máte zkušenosti? U Romer Kidfix XP by mne hlavně zajímalo, jak je dětem pohodlná a máte někdo problém s kratším sedákem? Jak je pohodlná 6letému a staršímu dítěti? U M-Fix se mi líbí jak sedák, tak nově i boční ochrana, ale zas je na trhu krátce, není ještě testovaná :think: Obě jsem včera zkoušela, M-Fix má sedák o cca 5cm delší, ale malému se sedělo pohodlně v obou. Jen je otázka, jestli by tomu tak bylo i za 4-5let, když by sedák byl kratší. Jakou byste zvolili vy a proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.4.15 07:25

Mám Romer kidfix XP, sedák ti ještě nepovím, ale jinak jsem spokojená, malá je v ní krásně zapadlá. Malý je tři a půl, ale je vysoká a naopak jí nohy netrčí dopředu, ale má je krásně ohnuté. Přinejhorším jí tam sroluju deku :mrgreen: Cybex je určitě taky dobrý, ale my kupovali před pár měsíci a to nové ještě nebyly. A kidfix je prostě jedna z nejbezpečnějších a nejpohodlnějších sedaček. Polohování je spíš podle sedaček u auta, u Cybexů je i u té hlavové opěrky, jenže to já fakt neocením, nejezdíme dlouhé trasy. To je asi jediná výhoda co mluví pro Cybex. Ale jestli to „zaklánění“ opravdu funguje nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.4.15 08:26

Máme tu Romer, spokojenost, ani jsem si nevšimla, že má krátký sedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
14.4.15 09:28

Mame M-fix. Puvodne jsem byla rozhodnuta, ze koupime Romer XP Sict, at vyzkousime i romer sedacku, ale kdyz jsem tyhle 2 sedacky videla v obchode vedle sebe, bylo rozhodnuto. Cybex jsme meli doted pro obe deti, spokojenost vzdy. Ta Roemerka mi prisla vedle nadherne cybexky jako"chuda pribuzna"… to je jen muj nazor, komu se vic libi romer, at ho ma. Myslim, ze neudelate chybu ani s jednou z tehle sedacek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 10:49

Děkuju holky za názory. Nenašla by se nějaká hodná duše co má Kidfix XP a nevyfotila sedačku v autě? Jde mi o max. úhel „lehu“. Narazila jsem na diskuze, kde říkají, že dítě sedí skoro v pravém úhlu a při usnutí mu pak někdy padá hlava :think: tak jestli sedí dítě opravdu zpříma..Jednu Romerku (9-18kg) už máme a jsem s ní spokojená, tak se furt nějak přikláním k ní :think: ale přijde mi, že ta XP má nějaké „mouchy“ oproti M-fix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.4.15 11:18

@jowana v každém autě jsou jinak hluboko isofixy a každé má jiný sklon sedáku a opěradla, to by někdo musel mít stejné auto, aby jste dopředu věděla jak to bude vypadat, tady je fotka z mého auta:,a protože můžu i polohovat opěradla v autě, tak si ji můžu třeba takto sklopit:

Příspěvek upraven 14.04.15 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 11:21

@steeve děkuju za foto i komentář. Polohovat jde pěkně, tak se zeptám manžela, jak to máme se sedačkama my. Máme Fabii Combi myslím 2009. Jakou bys vybral ty? XP nebo M-Fix a proč by ses k ní klonil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.4.15 11:24

@jowana tak já si myslím, že z pohledu na mé auto je jasně vidět, kterou sedačku bych si vybral…
a proč? protože je to v současné době nejbezpečnější sedačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 11:32

@steeve děkuju. Nevěděla jsem, jestli jsi jí tam nedal jen pro foto (když je prodáváš, tak nejspíš skladem máš), nebo je opravdu využívaná :) Sedák dětem vyhovuje? Jestli v jeho délce nevidíš (nebo děti) problém. Jak staré dítě v ní jezdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.4.15 11:51

@jowana má ji 7 letá dcera a 4 letý syn a jezdí se mnou dost často, i cestu k moři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 12:02

@steeve moc děkuju, vážím si tvého názoru. S tou bezpečností mě ještě napadá, že XP je sice momentálně nejlepší, ale není to proto, že není testována M-fix? 8) Přeci jen, hlavní „moucha“ byla na cybex sedačkách krátká bočnice, tak když jí M-fix už má :think: Když posoudíš kvalitu zpracování, materiály atd., tak ti přijdou kvalitou shodné? Popř. míváš na ně reklamace (něco povolí, praskne)? To je snad už poslední dotaz :) Věřím, že i ostatním tvé rady na mé otázky pomohou v rozhodování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.4.15 12:09

@jowana přijde mi u Römeru kvalitnější materiály, Cybex má zase hezčí barvy, reklamace u sedaček jsou téměř nulové( pokud nepočítám prasklé polystyreny, ale tam je to většinou při manipulaci se sedačkou, nebo potahem že to někdo urve) co mě více kloní k Römeru je to že je vyráběn v německu, a Cybex v hong Kongu
a ohledně toho testování, M-Fix sice ještě nebyl testován, ale u starších Cybexu byl X-.Fix, X2Fix, jsou také dobré, ale stejně ten Römer má o nějakou destinku lepší hodnocení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 12:15

@steeve tak ještě budu mít dotaz - manžel už přišel a prý v autě je jen jedna poloha sedaček :| Takže v Romeru by seděl dost zpříma..nebo tam je třeba víc poloh na samotných úchytkách? Jde mi hlavně o to, když mi v autě usne (a že to je docela často), tak jak zamezit přepadávání a povolení pásu :? Cybex má „delší“ isofixový úchyty, že by šla sedačka napolohovat lépe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.4.15 13:37

@jowana polohuje se posouváním isofixových ramen, ale je to v každém autě jinak( jinak hluboko isoifx, jiný sklon opěradel…), takže je potřeba to vyzkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.4.15 13:45

@steeve děkuju moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie