Romer Kidfix XP x Cybex Solution M-Fix

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9578
14.4.15 16:09

Tak jsme jeli sedačky vyzkoušet (do auta) a je rozhodnuto pro M-fix. Synovi byla pohodlnější, šla lépe polohovat (má delší isofixová ramena), šikovné i zvlášť polohování hlavy a celkově do ní „zapadl“ lépe. Při tom je prostornější a i materiálově příjemnější. Tolik alespoň můj pocit, snad budeme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
14.4.15 21:06

Tak jsem po přečtení diskuzí tady na emiminu nakonec objednala také Cybex M-Fix. Už se na ní těším, snad i testy potom budou ok… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 13:52

@jowana děkuji moc, jsi zlatíčko, ještě že existují takové stránky!!! já právě taky chtěla tu Romerku, ale jak jsi už psala, je taková holá. U ní se mi líbí jen ten pás jak je zvětšený o ten plast. Ale jinak Cybex, lepší materiál, polohován zad i hlavy a opěrky na ruce.
A v testech taky nebude asi špatný, když se prodává po celém světě v takovém množství. A conově je dražší ve finále. A to že se montuje v ČÍNĚ? No tak věřím, že tam nemusí být až tak spolehliví, ale v tom případě bych si nemohla koupi své značkové Nike a plazmu a ledničku a auto a ted nový telefon co mám taky Lenovo :D
A když jsem řekla chlapovi co řeším, tak mi zdělil, že pokud chci kupovat vše ve 100% bezpečnosti, tak at nejdřív prodám Citroen a koupím si VOLVO, které má lepší bezpečnost :zed: :D

Takže já ted spíš řeším jestli koupit M ( líbí se mi ta verze pastelová zeleno - modrá) jsem ujetá na světlé barvy a nebo Q PLUS, kde je i lepší potah. Stejně budu kupovat letní potah, takže ta barva sedačky stejně moc vidět nebude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.6.15 20:11

@steeve Tak testy už jsou hotové…i v Dtestu už byly…tak by mě jen zajímal tvůj názor ohledně Mfix? Udávají tam že nelze srovnávat sedačky testované v roce 2015 a ty testované dříve. Můžete mi kdyžtak provést alespoň vaše osobní srovnání Cybex Mfix a Romer kidfix xp sict? Moc děkuji…A ještě dotaz…jdou obě připoutat i bez isofixu, jen pásy? A klesá pak bezpečnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.6.15 20:19

@Brokianaa mohu se prosím zeptat, jak Mfix dopadla, pokud jsi testy viděla? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26234
8.6.15 08:15

@jowana Cybex 74%, Romer 75%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.6.15 08:36

@Brokianaa ano, píšou že starší testy nejdou srovnávat, ale když já jakko laik budu porovnávat obdobné sedačky, tak třeba u té kat. 15-36 loni Kidfix XP SICT má 76 % a letos Kidfix SL SICT má 75%, a tyto 2 sedačky mají zádovou část i hlavovou opěrku stejnou, ale ten XP má navíc čelní pás XP Pad a má pevná isofixová ramena, kděžto SL nemá čelní pás a isofixy na páskách, tak bych z laického hlediska si myslel, že ten dříve testovaný XP bude mít o dost lepší hodnocení.
to samé když porovnám nový Cybex M-FIX, který má 74% a starý X-FIX 73%, tak mě osobně se zdá starší X-FIX takový robustnější, tak bych si myslel, že ten bude mít lepší hodnocení,
i když ono se u těch podobných sedaček ty výsledky liší v řádu jednoho procenta.
ty nové testy 2015 pracují s novými figurínami a ty mají nově senzor v oblasti břicha a je zde hodně vidět jak si pohoršily pultíkové sedačky, ten pultík drží dítě za břicho a u starých figurín když byl senzor na hrudi tak defakto nebyl tlačen, tak měly malé zatížení, u nových kde je senzor na hrudníku i břichu je již vidět zatížení břicha, takže ty vpultíkové si pohoršili 5-10 %, dle typu, takže u nových testů není žádná 5* sedačka.
u těch 15-36 ty s isofixem jdou připoutat i bez isofixu všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.6.15 10:56

@LindaPraha děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.6.15 14:02

@steeve děkuji za vyčerpávající odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.15 00:06

Drahé dámy, tak se musím přiznat, že jsem již zakoupila do auta pro chlapa M fix a jsem naprosto spokojená!!! Našla jsem jí v akci za 3800,– takže sem neváhala. Polohování super a ta hlavová opěrka je fakt BOMBA nápad. Už jsme jeli dálkovku, a malý se super vyspal i bez padání hlavy. Potah je ovšem celkem o ničem ve srovnání s Romerem nebo Be Safe, to jo. Už ted tam mám nějaké tečky na sedadle takové divné. Ale byla jsem kouknout na ten nový potah PLUS a ten už vypadá o 100% lépe.
Takže zase váhám mezi IZI UP a Q2. Posadila jsem dnes do obou malého a v té Q je takový více uzavřený schovaný jak ve skořápce a ta BS je taková plytší se mi zdá. Spíš pro silnější děti. Tak zas nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.6.15 21:47
@Tinkapletinka píše:
Drahé dámy, tak se musím přiznat, že jsem již zakoupila do auta pro chlapa M fix a jsem naprosto spokojená!!! Našla jsem jí v akci za 3800,– takže sem neváhala. Polohování super a ta hlavová opěrka je fakt BOMBA nápad. Už jsme jeli dálkovku, a malý se super vyspal i bez padání hlavy. Potah je ovšem celkem o ničem ve srovnání s Romerem nebo Be Safe, to jo. Už ted tam mám nějaké tečky na sedadle takové divné. Ale byla jsem kouknout na ten nový potah PLUS a ten už vypadá o 100% lépe.
Takže zase váhám mezi IZI UP a Q2. Posadila jsem dnes do obou malého a v té Q je takový více uzavřený schovaný jak ve skořápce a ta BS je taková plytší se mi zdá. Spíš pro silnější děti. Tak zas nevím :zed:

A mohu vedet kde ji ji prosim videla v akci za 3800 Kč? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
14.12.15 15:07

@steeve Dobry den, moc bych vas chtela pozadat o radu - prave mi prisla cybex solution m fix, mame Peugeota 5008. Autosedacka je uzasna, libi se nam ALE pokud ji instaluji na krajnich mistech (doprostred nejde kvuli jine autosedacce) tak se mi pri zavreni dveri dotyka v oblasti hlavovych chranicu dveri auta. Neni to spatne? Nemuze se pri primym styku se dvermi nejak vice prenaset energie z pripadne srazky? Jinak mame i romer kidfix a ta se dveri nedotyka…Dekuji P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.12.15 16:23

@Pé v návodu u Cybexu se nepíše zda se smí sedačka dotýkat dveří či nikoliv, ale třeba u Römerů tam je upozornění na to, že ta boční ochrana se nesmí dotýkat dveří( musí být min. 5mm ode dveří), protože poté nefunguje tak jak má, takže pro váš klid bych se raději zeptal prodejce či výrobce zda to není v rozporu s bezpečností sedačky že se sedačka dotýká dveří
podle mě to není dobře že se dotýká a raději bych zvolil jiný model

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.12.15 20:32

M-fix 2015 x M-fix 2016 ??

Prosím liší se něčím M-fix 2015 a M-fix 2016? :-) Rozdíl v ceně je asi 800,–Kč tak jestli má cenu si připlatit za 2016? :-) Díky za odpověď. PS: doteď jsem byla rozhodnutá pro Cybex Solution Q-fix, ale nějak jste mě tu zvyklali pro to eMko! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.15 00:13

kroucení pásu

Vy co máte Cybex ( nejlépe M ),taky se vám věčně kroutí ten pás? Mají to všechny typy Cybexu nebo jen to M-ko? Mám v plánu nákup ještě Q2 plus a Mko chci jako rezervní do druhého auta, ale ty pásy se kroutí tak, že při každém pásání jsem na nervy. Jak je to zkroucené, tak to nejde ani pořádně vytáhnout, katastrofa toto!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí