Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Krásný sobotní večer maminky:) Malému je 7 měsíců a už pomalu se mu koukáme po nějaké dobré autosedačce? chci se zeptat jaky typ je nejlepší a váhově které? 9-18 nebo 9-36kg. Všude píší něco jiného a mě zajímá Váš názor:) Děkuji předem za Vaše odpovědi a názory:) Hezký večer ![]()
Příspěvek upraven 04.04.15 v 20:23
No pro tebe asi zadnou… Pro dite bych doporucila zname znacky, dal zalezi zda mate isofix.
Dcera ma Kiddy v kategorii 9-18.. Mela vyborne vysledky v testech
Zalezi na kvalite, ja se alespon orientacne ridila ADACem. Mam rada sedacky Cybex, jsou cenove priznive a vesmes vsechny v top kvalite.
@Romik2
Zrovna včera jsem objednávala, vybrala jsem „Kiddy Phoenixfix Pro 2“ protože vychází nejlépe z testů a chtěla jsem aby byla bezpečná, prostě život mého dítěte na prvním místě.
Je to 9-18 kg a na pink or blue ji mají za 5 200 Kč + jsou tam do 6.4. nějaké narozeninové slevy, tak jsem zrovna toho využila a mám tuto autosedačku + ještě nějaké blbinky za 5 000 Kč ![]()
Tato autosedačka je i na Isofix i jde bez něho.
Však si sama na to přečti recenze a mrkni na Adac + Dtest výsledky a uvidíš. ![]()
Jako hlavní sedačku bych určitě volila 9-18kg. Já mám ráda pultíkové, máme Cybex Junofix a nemůžu si stěžovat, podruhé bych koupila stejně. Chce to ale vyzkoušet, některé dítě pultík neakceptuje (není jich mnoho, ale jsou) a navíc přece jen k pultíkové to chce malinko delší pás, takže je dobře fakt nekupovat naslepo, ale vyzkoušet i do konkrétního auta. My teda nikdy neměli problém (celkem procestovala tak 7 typů aut), ale vím že jsem to četla jako jednu z jejich nevýhod, tak to uvádím.
Tak je to na kila a na cm, ty musí dítě splňovat. A pak na vás, co si představujete. Určitě se dá najít kvalitnější 9-36, jak 9-18. Rozhodně neplatí, že 9-36 jsou automaticky horší.
Nejlépe zajít do obchodu a do pár dítě posadit.
Každopádně si myslím, že v 7 měsících je ještě dost brzy.
@elanaa Tak zrovna pultíková Cybex je spíš 9-36, ne? Mají jeden typ 9-18 a 6 typů 9-36, co tak aktuálně koukám…
A abych byla konkrétnější. Máme Römer, jak 9-18, tak 15-36. Asi dobrý. Děti v tom sedí dobře, testy měli taky dobré. Ale jinou jsme neměli, tak nemůžu soudit. Ale pultík jsme ani nezkoušely, u nás by fakt neprošel…
@Aries6 ta Junofix je 9-18kg. Pak jsou různé typy těch Pallas a ty jsou 9-36kg s tím, že do 15kg je tam pultík a pak se dá pryč a poutá se jen pásem (tj. udělá se z toho vlastně Cybex Solution, což je základní sedačka od Cybexu v kat. 15-36kg). Tu Pallasku jsme kupovali k druhé babičce do auta, vozí vnoučata různýho věku a ne tak často. Ale do našeho auta jsem vůbec neuvažovala o té přes dvě kategorie, ty beru postupně.
@elanaa Jo, já se dívala a pochopila tě. Ale vím, že když už ji někdo má, tak s tím, že je 9-36. Už dávno neplatí, že 9-18 ne bezpodmínečně bezpečnější než 9-36…
@Aries6 já nevím…kolem mě zas kdo má Cybex, tak Junofix a pak (pokud zůstane u značky), tak Solution. Jinak asi je to každého věc, je to o pocitu, mě se prostě zdá, že je lepší to brát postupně, už proto, že ty sedačky nemají zas tak dlouhou životnost a než dítě přeleze z 9kg do 36kg (jasně, nelze to brát takhle doslova)-ale prostě je to běh na fakt hooodně let, tak si ta sedačka zažije (kor u negarážovanýho auta) takový přechody teplot, že se mi to příčí. Navíc i v té kategorii 9-18kg je to záležitost na rok a půl, dva (někdy i víc) roky, nepřijde mi to zas taková investice, v porovnání např. s vajíčkem, ze kterýho tak 80% dětí musí kolem roku pryč.
Dobry den, potrebovala bych poradit s veberem autosedacky pro 3 mesicni miminko. Mozna nekdo slysel pro autosedacky sitnstroll, je to autosedacka a kocarek dohromady, a muzete o tom neco povedet a nebo mate dokonce i zkusenosti. Dekuji