Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o názor na Römer Advansafix 2015 je-li bezpečná. Dceři jsou 3 roky je poměrně vysoká ale má jen 13 kg takže na Romer Kidfix ještě nedosáhne. Za odpověd moc děkujiii
@pandora Advansafix je novinka, takže ještě nebyla v testech, ale značka Römer patří mezi nejbezpečnější, takže předpokládejme, že i tato bude bezpečná
trochu limitující je u Advansafixu to, že musíte mít v autě jak isofix tak i oko TT, jinak nejde připoutat, takže pokud vaše auto je obojím vybavené, tak ji můžete koupit
Jak ji mohohou prodávat když není otestovaná? A variantu 2013 přeci stahovali z prodeje ta v testech neobstála vůbec. Nevím co dělat
@pandora no ono jsou 2 různé pojmy, testy a atest, sedačky mají atest( homologaci) proto se mohou prodávat, takže atestem i homologací prošla
a pak jsou nezávislé testy, které dělá třeba ADAC, a ta je dělá 1 max. 2× do roka, a ta testuje již prodávané sedačky testy jsou v květnu, takže ta sedačka, protože přišla na trh někdy v prosinci, tak nyní do května zatím neznáme výsledek těch nezávislých testů.
mmch, v těch testech nejsou všechny sedačky co se prodávají, ročně stihnou otestovat kolem 30 sedaček a vyrábí se jich daleko více, záleží co je za novinku a co koupí do testu
a to co v roce 2013 stahovali z prodeje to byl Xtensafix, měl jinak dělané to poutání a to byl kámen úrazu, při těch testech ji špatně připoutali a proto se zlomila a neprošla, Römer se kvůli tomu s ADACEm soudil, ale pro klid zákazníků ji stáhli z prodeje, aby se nestalo že i rodič tu sedačku špatně připoutá a předělali ji, takže je to nyní jiný model
Ja teda cekam na ty testy adac, i kdyz jim uplne neverim. Xtensafix jsme meli a vracela jsem ho, ale ty vnitrni pasy do 25kg jsou proste nejlepsi. Je to ohromne plus te autosedacky.
Cely test mi prisel divny, jen jsem se bala, ze resili ten pohyb pasu v oblasti panve u cca 8leteho ditete. Proto jsem ji vratila.
Děkuji už to chápu lépe. Chceme ji kupovat na léto takže testy snad stihnem a pak se uvidí. Takže v nejhoršim případě necháme malou v té Safefix plus ikdyž jí bude kratší než jí dát 13kilovou do Kidfixu. A co ta Evolva 123 plus. Není sice isofixová ale prý je bezpečná. Poslední dotaz. Je lepší vzít tu isofixovou nebo tu Evolvu? Která je bezpečnější? Jezdíme docela dlouhé štreky 1500km jedna cesta a tak jde i o pohodlí. Děkuji za trpělivost ![]()
@pandora dokud nebudu mít v ruce ty testy z ADACu tak nemůžu říci, která z nich je bezpečnější, ale interní testy co dělá Römer tak podle nich by měla být ta Advansafix hodně dobrá.
Ohledně pohodlí, ta Evolva je širší, ale zase na úkor menší boční ochrany, a polohovat se dá pouze před jízdou, Advansafix je uvnitř užší, ale zase s lepší boční ochranou a polohovat se dá i za jízdy
Děkuji moc. Počkám na testy nic jiného stejně není směrodatné. Na 99% ale beru Advansafix. Malá je hubená takže užší parametry v sedací části mi nevadí. Moc jste mi pomohl. Objednám ji u vás na krámě vždy jsem byla moc spokojená.
Muzu se jen zeptat co bylo spatne pridelano na te xtensafix pri tech testech? Protoze na cybex strankach prave hodne kritizuji TT…tak jestli nahodou nenarazeji prave na ty testy… a romer zas kritizuje jejich pultik…
A jeste by me zajimalo jak je to s temi petibodovymi pasy u te andvansafix… kdyz jsem na ni v obchode koukala tak je mela maximalne do stejne vysky jako duo pkus ktera je do 18ti kg…nrbo je tam nejaky figl?
@steeve Moc dekuji za odpoved!
@Brokianaa na té Xtensafix tenkrát v testu přidělali velkou figurínu v sedačce, kterou držel jen pás z auta bez isofixu a TT, takže nebyla dostatečně přidělaná sedačka k sedadlu a proto tou váhou figuríny skořepina praskla
ta velikost pásů na Advansafixu je přibližně stejná jako u srovnatelných sedaček 9-18 kg, ale má větší nosnost do 25 kg, protože děti jsou stále silnější,
stejné je to třeba u Besafe, modely IZI Combi a IZI Kid jsou do 18 kg, kdežto IZI Plus do 25 kg, a přitom velikostně jsou to stejné sedačky, jen mají pásy a homologaci na větší hmotnost
@steeve dekuji za odpoved…ja prave v te prodejne spekulovala jestli tam neni nejaky hacek ![]()
Jinak koukala jsem na adac a prekvapilo me ze testovali starsi typ Römer kidfix…ten s tema nezatahovatelnyma bocnicema…
Nemecky neumim a google to prelozil fakt srandovne…tak jsem jen chtela poprosit… kde vysla lepsi bezpecnost- Römer kidfix xp sict nebo Cybex solution Mfix? asi stale vede Romerka ze?
@Brokianaa letos testovali nový typ Kidfix SL SICT ( ty bočnice má sundavací), ten starý Kidfix SICT ( s pevnými bočnicemi)
byl testován v roce 2011, v roce 2013 Kidfix XP SICT( ten má šoubovací bočnice a v roce 2014 Kidfix XP bez bočnic, takže pokaždé to byla jiná sedačka
jinak co do bezpečnosti Cybex Sol. M-Fix má 74%, Römer Kidfix SL SICT 75 %, Kidfix XP SICT 76 %, takže všechny Römery jsou o něco lepší než Cybex
@steeve Steeve ještě jeden dotaz…mimo teda téma v nadpisu… dneska jsem čistila Romer duo plus…mám k němu dokoupený TT a tak mě napadlo…je jedno na které straně je ta spona a na které takový ten indikátor správného napnutí? Tím, že jsem si tam montovala TT sama tak abych to měla dobře…popř. dotyčný kterému ji pak prodám… Jinak teda musím říct, že ta sedačka je furt jak nová…Je teda stará jen rok, ale kdyby mi ji teď syn tochu neumazal od čokolády (poprvé jsem povolila aby v ní dojedl něco s čokoládou a tak to dopadlo
ale šlo to úplně krásně jen vlhčeným ubrouskem setřít - takže potah super…)… Romer je Romer…U Cybexu se mi ale hodně libí to polohování hlavy…I když bych radši dala přednost tradiční značce…v tom jsem konzerva:-) - to jen poznámka k mému rozhodování mezi Cybexem a Romerem 15-36kg…ale to je z jiné diskuze…
Moc děkuji za info ohledně ADACu…
@Brokianaa když se kouknete na Duo zezadu, při nasazování toho pásu, tak ta spona by měla být na levé straně, aby k ní byl přístup shora, kdybyste tu sponu dala napravo, tak ten uvolňovací mechanizmus bude ze spodní strany, nebo bude překroucený pás
@steeve aha…ja mam sponu na prave strane a nezda se mi ten pas nijak prekrouceny… a mela jsem ho i na leve strane a vypadalo to uplne stejne…