Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Syn má teď 129cm a 35kg, jezdí v Romerce (15-36kg), od září ho bude vozit do školy manžel, takže řešíme druhou sedačku k němu do auta.
Podsedák nechci, ale pokud bude mít víc jak těch 36kg, jak je to s bezpečností?
Poradíte? Díky ![]()
@Alex Adrian sedačky jsou do 36 kg, takže až dosáhne 36 kg jede bez sedačky
@steeve Díky. Myslela jsem si to :-/ A pořídit aspoň podsedák, aby neměl pás na špatném místě?
@steeve mě to přijde strašně nebezpečné, vozit tak malé dítě jen na pásu. A podsedák je taky do 36 kg a není tam žádná boční ochrana. Opravdu není jiná možnost? A co nechat dítě v sedačce, když se do ní velikostně ještě vejde (i když váhově přesahuje)
@steeve píše:
@Alex Adrian sedačky jsou do 36 kg, takže až dosáhne 36 kg jede bez sedačky
A nepíšeš všude, že důležitější je výška? Ano, vím, že zákon přikazuje sedačku pouze do 36 kg, ale se 129 cm mi pouze pás nepřijde zrovna bezpečný
pokud tedy dítko neposadím na ten střed jen na 2 bodový.
Bez sedačky se mi moc jezdit nechce, výška je v pohodě, místa tam má ještě dost.
Jde mi o to, když ho v sedačce nechám i když přesáhne těch 36kkg, jestli to bude horší než jen s podsedákem? ![]()
Já bych ho nechala v sedačce. V této sedačce je jištěný pásem z auta, tím pádem nehrozí vytržení pásů ze sedačky z důvodu přetížení. A dle mě, když na tom bude jen sedět, tak to určitě musí být předimenzované a nějaké to kilo navíc udržet. 6 leté dítě bych jen s pásem jezdit nenechala.
@Alex Adrian na váhu bych se vykašlala - určitě je bezpečnější, když zůstane v té sedačce, i když bude mít víc jak 36 kg. Nechala bych ho v ní jezdit dokud mu nebude velikostně malá ![]()
@lokynka sedačky jsou povinné do 36 kg nebo 150 cm, v zákoně je to tak, že když splní jedno nebo druhé jezdí už bez sedačky.
osobně jsem také dítě vozil i když mělo něco málo nad 36 kg, protože byla malá výškou a pás ji škrtil
@j.a.n.i1 ne, nepíšu, vždy píšu do 150cm nebo 36 kg, a osobně bych nechal dítě taky ještě chvíli v sedačce pokud jde pás na krk, těch 129 cm je málo
ale také proto výrobci autosedaček tlačí na výrobce aut, aby i na zadních sedadlech byly výškově stavitelné pásy jako jsou na předních, tím se dá bez problému regulovat ta výška a pak není problém se škrcením
@steeve Nojo, ale stačí jen jedno z toho (což mě osobně přijde nelogické, ale beru to) nicméně taky bych nechala dítko v sedačce i přes těch 36kg, nějak mě nenapadá, jak by mohla o něco vyšší váha vadit, kor když ty další už budou mít homologaci podle výšky a pochybuju, že budou kontrukčně jiné.
@j.a.n.i1 ano, proto se ta homologace nyní mění podle výšky místo podle váhy, protože populace celkově tloustne