Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, přemýšlíme o koupi této sedačky, ale potřebujeme ji do staršího typu auta, bez isofixu. Výrobce mi psal, že je možné ji využívat i bez isofixu. Ale trošku mě to děsí, jelikož to pak bude zapnuté jen o pásem okolo toho pultíku. Máte někdo zkušenost? Moc děkuji. ![]()
Máte zkušenost s Cybex Juno Fix?
Přidejte zkušenost s Cybex Juno Fix@Tesička To, že to bude zapnuté jen pásem kolem pultíku tě děsit nemusí, tak se poutají všechny pultíkové sedačky bez isofixu a i tak vychází v testech velmi dobře…
@j.a.n.i1 my právě v novém autě máme Kiddy pultíkovou s isofixem. a představa, že bych tu samou měla poutat bez isofixu, aby to drželo jen za ten pultík mě trošku straší :-/ Tak právě hledám někoho, kdo tuhle Cybex má a poutá to bez isofixu. Jojo vychází právě dobře v testech. Výrobce psal, že se to bez toho isofixu lehce snižuje ochrana, ale že by to neměl být žádný problém jen za ten pult. Ale raději se 100× zeptám ![]()
Máme taky Juno fix a v mém autě je taky bez isofixu.je pravda že víc jezdíme druhým autem kde isofix je.ale ani bez isofixu se nebojím. navíc je tam pultík což je další bezpečnostní prvek.
Ahoj, je to trošku mimo, ale my máme Cybex Pallas 2 2014 a dej si pozor hlavně at v autě dopneš pásy, stalo se mi to v několika starších autech (okolo roku 2000), že byl pás moc krátký. Je to jen tip, tak sedačku určitě vyzkoušejte ![]()
@luckaa85 takže to střídáte, že vyndáváte sedačku a střídavě jezdíte s iso i bez iso? No chceme ji k rodičům, kde se zase tak často nejezdí. V našem autě máme sedačku Kiddy s pultem na isofixu. ale jelikož našim občas půjčujeme auto, jelikož jejich neutáhne dopravník s koňmi, tak nám oni pak půjčují to jejich starší, kde právě isofix nemají, tak abychom furt nemuseli řešit sedačku, tak mamka chce právě koupit k nim do staršího auta tu Cybex s pultíkem. Takže myslíte, že se nemusím bát? Sedačka se nevyklá? Kdybych právě koupila sedačku, která není na isofix, tak pak ty mají zase pásy přímo na dítě a malá nesnese být připoutaná k čemukoliv, pultík miluje…
@katiiik díky za typ. dáme na to bacha
spíš se mi jednou stalo, že manžel málo „dorazil“ ten pultík a neutáhl pořádně pás a když jsem pak šla malou vyndat, tak koukám a ona měla ten pultík napůl vypadlý. Myslela jsem, mě omflím.. ![]()
@Tesička Fakt bych se toho nebála, my máme Cybex ISIS a naprosto v pohodě… hele kolik je malé? A teď mi došlo, tu Kiddy si necháváte a ten Cybex bude jen do toho druhého auta, nebo mi něco uniklo?
@j.a.n.i1 ono je to takové zamotané. My máme novou Kiu velkou, tam máme novou pultíkovou sedačku Kiddy phoenixfix, přidělanou na isofix. Půjčujeme občas právě tu Kiu našim, aby mohli vozit koně na závody, ale jelikož naši mají starou Octávii bez isofixu, kam naší sedačku nedám, tak mi půjčuje auto děda, který má novou Fábii a já tam naší sedačku přendavám.
Ale abychom nemuseli furt řešit jestli nám děda půjčí auto protože naši potřebují naše. Tak mamka chce do jejich staré Octávie bez Isofixu koupit novou sedačku, nejlépe pultíkovou. Je to chaoz
ale snad jste to pochopila
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě
Naší malé je 15 měsíců.
@Tesička přesně tak střídáme to. možná koupím ještě jednu sedačku nějakou bazarovou do toho mého auta at nemusíme přendávat.
@Tesička Pak bych zauvažovala, jestli by nebyla vhodnější Pallas bez isofixu… já osobně bych tedy šla i jen do ISIS, ale to nevím, zda ti nepřijde „málo“, jelikož nemá polohování.
@j.a.n.i1 no málo to určitě není, ta naše taky nemá polohování, to asi nepotřebujeme. Ale ten pallas kupovat nechcem, ten je do 36kg nebo tak nějak a my chcem sedačku na malé dítě, protože pak budeme mít druhé a ségra taky bude mít mimčo, tak by se to pak nevyužilo. Největší nápor bude mít právě na něch 9-18 kg ![]()
@Tesička Proč by se to nevyužilo? Naopak by se v případě potřeby dala použít i pro to starší a to malé se tam taky dá dát.