Zapínání pásu v autě

684
15.3.15 22:19

Zapínání pásu v autě

Ahoj, moc by mě zajímalo:
Dali jsme dozadu v autě druhou sedačku, je široká, pás automobilu se špatně zapíná, spona je skoro za dětskou sedačkou. Hned vedle je spona pro připnutí prostředního pásu (která je ale logicky otočená naopak). Je velký problém, když se pás krajního sedadla zapne do spony pro prostřední pás? Je to rozdíl pár centimetrů, ale je to mnohem pohodlnější. Poraďte prosím, už jsem z té bezpečnosti v autě paf… @Steeve? Prosím… Snad pochopíte, jak to myslím.. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
15.3.15 22:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.3.15 22:24

@valina1 :) Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
15.3.15 22:28

@čarodějka1311 tak je jedno kam sponu zacvaknes, ale musis ji zacvaknout. To cvakatko drzi stejne at je pro prostredni pas, nebo pro krajni. Obcas taky zacvakavam do vedlejsi. Nicemu to fakt nevadi, pokud tam jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
15.3.15 22:30

@čarodějka1311 teoreticky by ti to ten pas mohlo rozepnout. V okamziku kdy se pri nehode napne, muze zpusobit tlak na ten zamackavaci cudlik a je to v haji. Tot teorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
15.3.15 22:33

@Krčka Aha, to mě nenapadlo, ale zní to logicky. Asi si tedy budu lámat prsty.. Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
15.3.15 22:34
@Krčka píše:
@čarodějka1311 teoreticky by ti to ten pas mohlo rozepnout. V okamziku kdy se pri nehode napne, muze zpusobit tlak na ten zamackavaci cudlik a je to v haji. Tot teorie.

My tedy máme odjišťování toho čudlu seshora, takže se ta spona může mačkat kam chce… spíš bych se bála toho, kdyby to člověk potřeboval rychle rozemnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.3.15 22:56

Asi by se to nemelo, v mem aute je i nejspis proto kazda ta spona jina, aby to neslo prehodit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.15 22:58

Máme to v autě stejně. Tu sponu krytou sedačkou nevyužívám - vycvakávátko je nahoře, a sedačka ho může pohybem vycvaknout. Zapínám to té vedle (jako pro prostředního cestujícího). Nikdy mě nenapadlo, že to může být problém. Ale my máme ještě sedačku 9-18, takže dítě je připoutané v sedačce, a pás z auta poutá „jen“ sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
16.3.15 06:26

Ja myslim, ze pas ten cudlik nezmackne, protoze cela ta spona je kovova a na to tlacitko se tolik neohne. ja mam navic na leve strane oba ty siroke konbce orientovane stejne, pas by ani pres tlacitko nesel. Ja bych se spis bala, ze to bude moc navolno.

Mame stejny problem, asi koupime takove ty prodluzky. Dotedka jsme si lamali ruce, ted jsme vymenili vetsi sedacku za podsedak s nadeji, ze to bude lepsi, ale je to uplne stejny,

Myslim, ze reseni „lamat si ruce“ taky neni bezpecne, protoze v pripade nehody takto pridelane dite fakt z auta nedostanes vcas a neodepne se ani samo, coz by jinak treba umelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
16.3.15 07:33

No ty prodlužky jsou prý ještě větší zlo, u nás to prý není ani povolené. Píšu jen co jsem si přečetla, neboť já zase měla problém, že jsem do svého auta nepřikurtovala vajíčko, neboť ten pás byl prostě krátkej. Do druhého auta bych se tam mohla k vajíčku připoutat i já a ještě měl pás rezervu, ale výrobci mého auta na tohle nějak nemysleli. Když jsem si přečetla tolik strašáků, tak jsem nakonec koupila základnu pod vajíčko a tím se problém vyřešil a ještě to přidalo na pohodlnosti.
Ale jak vyřešit tenhle problém to nevím :nevim: Nikdy mě nějak nenapadlo, že to vadí, když pás zapnu do té druhé (prostřední) spony. Občas když přidělávám vajíčko do druhého auta, tak se mi taky povede zajet do té prostřední, ale většinou to zjistím až doma, když to odpínám, neboť tam přes to vajíčko nevidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.15 08:19

@čarodějka1311 měla byste pás zapnout do té spony, která k tomu pásu patří, pokud ho zapnete do vedlejší spony, tak ta je většinou zrcadlově otočená, takže i pás tam musíte překroutit aby tam šel zapnout, a tím pádem máte překroucený pás a již nedrží správně celou plochou a v tom překroucení je pak oslabený, může se přetrhnout, přeříznout o hranu, atd…, prostě již to není zabezpečení na 100%,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
16.3.15 09:33

@steeve Proč by se musel překrucovat, prošlo mi rukama celkem dost značek aut a všechny měly spony na pásy symetrické, takže se pás nijak nepřekrucoval, pouze to odepínací tlačítko bylo schované pod tím pásem a blbě se to rozepínalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.3.15 09:49

@j.a.n.i1 no protože do některých zámků nejde spona zapnout z obou stran, a tím pádem je potřeba pás se sponou otočit, tazatelka nepíše jaké má auto, takže nevím přesně jaký je tam pás, ale sama píše že je otočená obráceně, takže nejspíše i ten pás musí otáčet,
ty zámky nejsou stavěné na to, aby se tam pás dával obráceně, a co to udělá při nárazu kdy ten zámek musí udržet zatížení několik tun, nikdo neví, takže raději neriskovat, vždy se to dá řešit jinak, třeba užší sedačkou, než zapínat pás tam kam nepatří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
16.3.15 09:59

@steeve Ale ona nic o otáčení pásu nepíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí