Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky prosim o radu
Je mi 20 let ne dite nemam a zatim neplanuji.. Mam od neděle menstruaci, vcera jsem dostala silenou krec v brise sla jsem na zachod vyndala vlozku a na vlozce bylo kus vetsi kuze zakrvacena ktera mi vysla z vaginy
.. lekla jsem se a prohlizela co to je.. bohuzel nevim z ceho to muzu mit? Ma nekdo zkusenost? Splachla sem to ihned do zachodu
Na gyndu se stydim jit s timhletim. Prosim poradte mi jsem zoufala a premyslim z ceho to muze jit a na internetu jsem nic nedohledala:nevim: Dekuji ![]()
Je to úplně normální, čistíš se tak s tebe kolikrát vypadne i větší kus ![]()
@Dianany fakt upřímně žasnu nad úrovní výuky biologie v tomhle státě… vzduch ve vagíně zabíjí spermie a při menstruaci odchází kůže. Nic ve zlém ![]()
Každopádně kůže to být nemohla, protože v děloze nic takového nemáš, tam je pouze sliznice a hádej co, její svrchní část se opravdu při menstruaci odlučuje
menstruace není čistá krev. Každopádně pokud to byl nějaký větší kus, mohlo se klidně jednat jen o sraženou krev. Když jsem ještě používala vložky, občas se mi to stávalo taky. Nic moc pohled ![]()
Možný potrat nekomentuju, s tímhle zkušenosti fakt nemám. ![]()
@LAlezane Promiň, ale vás na základce učili, že v menstruační krvy jsou kusy (kusy, ne kousky) sliznice? Nás ne. ![]()
@Dianany Je to normální, neplaš se ![]()
@ka2ka píše:
Holky a vy jste se o tomto na základce učili?
My se teda učili, že dochází ke krvácení, celkem chápu, že pak někoho vyděsí kemr ![]()
Je to kus sliznice která se při ms odlučuje. Je to normální.
Jo a my jsme se toho učili na ZŠ velmi malo. A i z gymplu z diskuzí a z hodin biologie si pamatuju nic moc. Většinu věcí znám až od doby kdy jsem pomýšlela na dítě a začala mě tyhle věci zajímat.
My se tohle na ZŠ taky neučili, spíš se o tom tak nějak vůbec nemluvilo ![]()