Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer dámy, jsem tu nová a prosím vás o radu.
Mám nového přítele a zvažuji, jakou antikoncepci používat. Jsem výslovně proti pilulkám a ani můj zdravotní stav mi to nedovoluje. Tělíska a gely také nemůžu, jelikož trpím na záněty. Kondomy nesnese přítel a vlastně ani já. Zbývá už tedy jen paralen mezi kolena a pesary s přerušovanou.
Zajímá mě, jak to děláte s pesary. Sex mám tak 2× denně, občas jednou. Pesar ale má být nasazen ještě po sexu. To znamená, že bych ho vlastně měla mít pořád a jen občas vyndat a umýt? A necítí jej vaši partneři? Můj je černoch a hrozně se bojím, že to ucítí, nebo že ze sexu nebudu mít takový požitek, když budu mít na čípku pesar a ne přítelovo… ![]()
Děkuji ![]()
@Ňuňanka píše:
Dobrý večer dámy, jsem tu nová a prosím vás o radu.
Mám nového přítele a zvažuji, jakou antikoncepci používat. Jsem výslovně proti pilulkám a ani můj zdravotní stav mi to nedovoluje. Tělíska a gely také nemůžu, jelikož trpím na záněty. Kondomy nesnese přítel a vlastně ani já. Zbývá už tedy jen paralen mezi kolena a pesary s přerušovanou.
Zajímá mě, jak to děláte s pesary. Sex mám tak 2× denně, občas jednou. Pesar ale má být nasazen ještě po sexu. To znamená, že bych ho vlastně měla mít pořád a jen občas vyndat a umýt? A necítí jej vaši partneři? Můj je černoch a hrozně se bojím, že to ucítí, nebo že ze sexu nebudu mít takový požitek, když budu mít na čípku pesar a ne přítelovo…
Děkuji
typicke, aby chlapovi to vyhovavalo, aby to chlap necitil…strasne…tohle preci nesmi byt jen na zene!!kondom by ho asi zabil
![]()
Sexuální prožitek se přeci neodvíjí od děložního hrdla, ne? Kondom by mohlo být fajn řešení. My si dáváme pozor.
@Ladiabola píše:
Nuvaring
hormonalni…a vyvinutejsi chlapi ho citi a vadi jim
Příspěvek upraven 19.03.15 v 18:07
Tak to snad jedine svazat nohy k sobe a nebo pujcit deti od sousedu, kdyz nic jineho partnerovy nevyhovuje.
@KackaDoup
Jak říkám, myslím, že by ho to bolelo, když jsem četla diskuze a psaly tam ženy, které mají „normálně“ vyvinuté partnery, že jim je pesar velice nepříjemný. Kondom by zabil náš sex. Můj partner si to opravdu umí uhlídat a celý život souloží přerušovaně a vzdává se možnosti „udělat se stykem“, vždy je to dokončeno jinak. Opravdu se nebojte, u nás mám hlavní slovo já..jen bych ráda nějakou metodu, která není hormonální a nemusím se bát poranění a zánětů. Pesar už mi byl vymluven díky mé časté aktivitě- musí být 6 hodin zaveden. Takže sex večer, pak ráno, pak 6 hodin, mezi kterými jdu do práce a když přijdu z práce, to abych ho vyndala, umyla a zavedla zase. To není zdravé..
@Ňuňanka
to ne…jinak radu nemam kdyz nechce kondom, jen vim ze existuje metoda kdy muz dokaze plne oddalit ejakulaci…ovladat…
@tronelka píše:
Tak to snad jedine svazat nohy k sobe a nebo pujcit deti od sousedu, kdyz nic jineho partnerovy nevyhovuje.
Nevyhovuje to mně.. Nechci mít v sobě pytlík a ještě k tomu si odepřít orál během sexu atd..
@KackaDoup Moc děkuju
Uklidnila jste mě. Můj to opravdu umí, ale občas mě lidé straší názory, že i během sexu můžu otěhotnět (ikdyby neejakuloval vůbec) kvůli preejakulátu. Jenže nikoho takového neznám a většinou to těhotenství vážně přijde z jiného důvodu.. Takže asi zůstanem u tohoto.:)
Jak jste to delali doted? Stejna diskuse je tu uz v lednu od tebe
@Ňuňanka píše:
@KackaDoup Moc děkujuUklidnila jste mě. Můj to opravdu umí, ale občas mě lidé straší názory, že i během sexu můžu otěhotnět (ikdyby neejakuloval vůbec) kvůli preejakulátu. Jenže nikoho takového neznám a většinou to těhotenství vážně přijde z jiného důvodu.. Takže asi zůstanem u tohoto.:)
myslim ze to tak bude
mozna, mozna bych pouzila nejaky spermicid jen tak pro klid..asi
kdyz uz neco, ale to bude taky hnus.,…pac sex se endela jen penisem ze jo
a chutne to moc nebude---- ![]()
@KackaDoup píše:
myslim ze to tak budemozna, mozna bych pouzila nejaky spermicid jen tak pro klid..asi
kdyz uz neco, ale to bude taky hnus.,…pac sex se endela jen penisem ze jo
![]()
![]()
a chutne to moc nebude----
Právě, hlavně jsou z těch spermicidů dost záněty, to už je pro mě stejné použít ten kondom..:) Takže dál přeruš + občas kondom
@Ondrášovka.N Což je odpověď i pro tebe.. K minulému tématu jsem nedostala radu.. Do teď jsme jeli přeruš, ale také že jsem se pořád bála, že otěhotním, ikdyž se nikdy nestala žádná nehoda. Kvůli lidem, co říkají, že takový sex není bezpečný.. Ale asi to nebude až taková pravda.
@Ňuňanka my uz prerusujem asi 5let. A mame dve deti a obe planovane