Antikoncepce Katya a antibiotika Biseptol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lendie
3.1.19 13:30

Tak si skoc pro pilulku po… ta se ma vzit do 72 hodin. Cim driv tak tim lepe.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
3.1.19 13:30

Sex byl před těmi antibiotiky, chápu to dobře? To by dle mého nemělo mít vlit. Ono to snížuje účinnost antikoncepce, ale určitě ne pozpátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
3.1.19 13:31

Pokud si chces byt 100% jista a ani doktor ti nemohl dat jasnou odpoved, tak si kup Postinor, je do 72 hodin po styku. Ale nechapu, kdyz nemuzes byt tehotna, proc to resis az ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
3.1.19 13:34
@Áňa Máňa píše:
Ahoj :) omlouvám se ta ten titulek, ale opravdu potřebuji pomoct, nebo budu mít nervy :,( Máme doma takový problém. Beru antikoncepci Katya už asi tak 9 měsíců a předevčírem jsem začala brát antibiotika Biseptol. Nějak mi to nedošlo a když jsme spolu měli s přítelem sex, tak 1.1. došlo k ejakulaci do pochvy, jinak provádíme přeruš. soulož i přestože beru HA, spolehlivě tak jak se má. A chtěla jsem se zeptat, sníží mi Biseptol spolehlivost antiko? Mohla bych z toho předešlého pohl. styku otěhotnět? Sex proběhl ráno a odpoledne mi byla daná antibiotika, která beru od večera toho samého dne. Googlila jsem, co se dalo, ale někde se píše že snižuje spolehlivost a někdy že ne :nevim: už nevím co mám dělat, můj doktor mi vysvětlení řekl zcela nejasně :,( a já těhotná být nemohu. DěkujI

Když se bojíš mít dítě, tak nedelej sex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 13:35

@Adula99 protože mi nejdřív nedošlo, že antibiotika mohou mít vliv na spolehlivost HA.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 13:37

@Veru1987 ano, pohl. styk byl před antibiotiky..no já jsem četla na internetu vše ohledně toho a a ve většině případu tam doktoři psali, že nesnižuje spolehlivost HA, ale někde zase psali že ano.. :( jsem z toho zoufalá, antibiotika mam na týden :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.19 13:39

@Delaltctrl no tak s přítelem se milujem a jsme spolu 2 roky (je mi 18), ale ještě studuji a prostě dítě si opravdu nemohu dovolit :( já mu jindy nedovoluji to “pustit” do mě, teď to byla vyjimka a hned poté mi nasadili antibiotika na týden :( mám z toho strach, jinak praktikujem přerušovanou a HA beru tak jak mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
3.1.19 13:40
@Áňa Máňa píše:
@Delaltctrl no tak s přítelem se milujem a jsme spolu 2 roky (je mi 18), ale ještě studuji a prostě dítě si opravdu nemohu dovolit :( já mu jindy nedovoluji to “pustit” do mě, teď to byla vyjimka a hned poté mi nasadili antibiotika na týden :( mám z toho strach, jinak praktikujem přerušovanou a HA beru tak jak mám.

Sex není pro deti i když ho můžou dělat, musíš počítat se vším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
3.1.19 13:41
@Áňa Máňa píše:
@Veru1987 ano, pohl. styk byl před antibiotiky..no já jsem četla na internetu vše ohledně toho a a ve většině případu tam doktoři psali, že nesnižuje spolehlivost HA, ale někde zase psali že ano.. :( jsem z toho zoufalá, antibiotika mam na týden :(

tak já nevím příjde mi že když to bylo před tak to nemělo co zatím snížit tu účinnost. Nebo jak radí holky raději pilulku po

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
3.1.19 13:48

Ano antibiotika můžou snížit účinnost, ale ne zpětně, buď v klidu a nehuntuj si zdraví zbytečnou pilulí. Hlídat se musí po dobu užívání antibiotik a pro jistotu do konce cyklu - takhle mi to bylo řečeno nedávno když jsem antibiotika dostala já, a to hned dvoje plus kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.1.19 14:00
@Áňa Máňa píše:
@Veru1987 ano, pohl. styk byl před antibiotiky..no já jsem četla na internetu vše ohledně toho a a ve většině případu tam doktoři psali, že nesnižuje spolehlivost HA, ale někde zase psali že ano.. :( jsem z toho zoufalá, antibiotika mam na týden :(

snižuje, je to i v příbalových letácích. A že byla antibiotika po sexu až je irelevantní, spermie vydrží v těle až pět dnů. Spíš, cyklus bude pravidelný V jaké fázi toho cyklu jsi? Kolikátý den cyklu byla soulož? Z toho se dá vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
3.1.19 14:03

Česnek je přírodní antibiotikum. Spermie zabíjí taky. Jeden stroužek na provazku vložit co nejdál a nechat do druhého dne by mohl pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Veru1987 píše:
tak já nevím příjde mi že když to bylo před tak to nemělo co zatím snížit tu účinnost. Nebo jak radí holky raději pilulku po

HA zabraňuje dozrávání vajíček a ovulaci, kde není vajíčko, není co oplodnit. Antibiotika snižují účinek té blokace, nebo mohou snížit, takže vajíčko může dozrát, pak je co oplodnit. A spermie vydrží až pět dnů, takže je jedno, co bylo dřív a co později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Delaltctrl píše: Česnek je přírodní antibiotikum. Spermie zabíjí taky. Jeden stroužek na provazku vložit co nejdál a nechat do druhého dne by mohl pomoci…

no prosím tě, ještě takové koniny jí raď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
3.1.19 14:06
@terinka4444 píše:
no prosím tě, ještě takové koniny jí raď

Případně chilli paprička :trinidad scorpio moruga má prý dobre antikoncepční účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí