Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych zašla na ORL, pokud je to tak zlé, pak rozjetý zánět dutin, není nic moc. Těma napářkama to můžeš i zhoršit.
S tímhle jsem šla na ORL a po vyšetřeních jsem dostala silná antibiotika a léčila to snad 3 týdny. Takže radím vykašlat se na babské rady a raději jít na ORL.
Určitě ORL! Jinak suché teplo, léky na rozpuštění hlenu, spát v čepici naražené až na nos, napusit super horkou vanu a v předklonu tam namočit ruce.. Mně zachraňují výplachy nosní konvičkou..
Připojuji se s doporučením navštívit ORL. A to co nejdříve. Já si takto přivodila super zánět, kdy jsem měla pořádnou bouli u ucha, do kterého se mi doktorka ani nedostala - taky jsem si to (blbka) nahřála. Antibiotika jsem brala v tabletách.
Ja neměla tak hrozné bolesti, pomohl mi sinupret. Co mi pak odchazelo z dutin bylo strasny🤢
Určitě běž k lékaři. Já zrovna marodím se zánětem dutin, měla jsem i první tři dny horečky přes 39 a bolest hlavy taky příšernou. Obvodní dr mi dal antibiotika, už cítím trochu úlevu, ale cítím že to bude na dlouho.Tady ti samoléčba nepomůže. Jo, do nosu si stříkám Olynth.
U me pomohl sinupret, spustil to ven + majorankova mast + konvicka + teplo a různý olejicky ne na přímou inhalaci a spousta čajů a cecka, at je brzo dobre ![]()
Určitě si kup Sinupret (i kdyby do budoucna) a zkus výplach dutin. Jestli máš doma aspoň injekční stříkačku, připrav si solný roztok a podle návodu na youtube udělej výplach dutin. I když asi bude lepší zajít na orl, raději zítra, než trpět přes víkend. Tohle nebudou jen ucpané dutiny, to bude zánet dutin. Držím palce, ať je brzy líp.
Pokud nemáš kardiovaskulární potíže a máš vanu, tak si napusť opravdu horkou vanu, abys tam tak tak vydržela, udělej si horká čaj s citronem a medem, neo ještě lépe svařák a vypij to v té vaně. Pak si oblečn něco teplého a pod peřinou (léle ve spacáku pod peřinou ) se pořádňě vypoť. Pak ej potřeb se převlákno do suchého, případně normálně osprchovat a jít spát.
Pozor, pokud máš nízký tlak, tak chceš aby přtiom někdo byl doma a dával pozor, abys sebou nesekla-
Lehká varinta je dást si ten horký čaj a namočit si do horké vody nohy.
A ano - zítra běž k lékaři.
Méně divoká rada je koupit si zítra konvičku na proplachování dutin a proplachovat slanou vodou.
Hadek ma na dutiny uzasny dryjak - Donosol, clovek si lehne do zaklonu a cele kapatko nalit do nosu a nechat pusobit.
Ahoj, mám od včerejška pravděpodobně ucpané dutiny a hrozné bolesti. Nechci tu fňukat, ale nevěřila bych, ze to muže takhle bolet.
Chvilkama je to trochu lepší a snesitelné, ten tlak a “tlačení” čela není až tak hrozny, ale střídá se to s fakt velkými bolestmi, v noci mě to až vzbudilo, přes den jsem si chtěla jít lehnout, ale přes tu bolest mi neslo usnout. Zkusila jsem si dat hlavu nad horkou vodu a napařovat, horký hadr na čelo, coldrex, horké čaje,..
Ty bolesti mi jdou až dozadu hlavy, při opatrném smrkání to také bolí. Nemáte nějaké “babské” rady, co by na to mohlo pomoct, jak to uvolnit? Děkuji!