Přiznání výdělku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Anonymní
Tak se neptej, vlastně sis teď odpověděla… a doufej na schovívavé okolí, že tě nikdo nenahlásí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemůžu to přiznat to bych musela dostavat od těch co to kupuji doklad a ten oni neposílají. Je to z cizny. Takže nemůžu…
i z ciziny ti pošlou fakturu, stačí jen požádat… jinak pokud uplatňuješ náklady paušálem, tak si eviduješ jen příjmy, náklady nemusíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nemůžu to přiznat to bych musela dostavat od těch co to kupuji doklad a ten oni neposílají. Je to z cizny. Takže nemůžu…
Tohle je docela tenky led. Pokud na to máš žaludek, tak to nepřiznávej, ale každopádně z toho můžeš mít problémy. A nejen ze strany daní. Ale například i hygiena by mohla dát nějakou pokutu (pokud se jedná o kosmetiku). Atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud jsi to kupovala a prodávala bez dokladu, tak si dej pozor, aby tě někdo nenaprášil. Bylo by ti to pak zpětně dopočítáno a dodaněno a to by asi u tvých příjmu co si uvedla nestojí za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ty to prodáváš na svoje IČO na základě živnostenského oprávnění. Ne, jako mamina, která prodává sukýnku po své holčičce. Ty jsi obchodník, ti mají jiné podmínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janisi ![]()
anonymní, asi by bylo dobré se někde optat, co se týká podnikání (živnosti). Pokud kupuješ výrobky na živnostenský list - doklad původu musíš uvádět v účetnictví, které jsi povinna si vést at´ máš příjem jaký koliv. Tím myslím plusové i mínusové příjmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mohu se mi podívat na účet?
Samozřejmě musíš mít podnikatelský účet. Jak jsem již psala všechny příjmy a výdaje musíš mít účetně doloženy pokud to máš na ič. Vedeš si vůbec nějaké účto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vedu si účetnictví v te kosmetice což je moje hlavní prace.Ale nikdo nic neříkal o podnikatelské účtu!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vedu si účetnictví v te kosmetice což je moje hlavní prace.Ale nikdo nic neříkal o podnikatelské účtu!
Pokud jsou platby pouze v hotovosti tak nemusíš mít žádný účet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Podnikatelský účet mít nemusíš, ale všechno jedeš na jeden ŽL, tedy nemůžeš nijak rozlišovat co je hlavní a co přivýdělek, prostě všechno počítáš dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit