Přiznání výdělku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je to výdělek? je.. předpokládám, že není jediný, takže uvádět bys ho měla
jestli to děláš, nebo ne, to už je věc jiná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to přivýdělěk. Četla jsme že když to měsíčně nepřesahne částku 2000Kč že se to uvádět nemusí ani daně nic…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je to přivýdělěk. Četla jsme že když to měsíčně nepřesahne částku 2000Kč že se to uvádět nemusí ani daně nic…
přivýdělek k normálnímu výdělku. Jo, četlas dobře, ale to by celková částka výdělku nesměla být vyšší než 2 tis. Né, že si řekneš, že v hlavní práci máš tolik, vedlejšku tolik to nepřiznam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vedlejší přijem je do 2000Kč měsíčně. Mám to někde uvádět nebo nemusim? Co když mě někdo udá na čoi?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vedlejší přijem je do 2000Kč měsíčně. Mám to někde uvádět nebo nemusim? Co když mě někdo udá na čoi?
však právě.. zkus to risknout. Nevím, co chceš slyšet
buď to prostě normálně přiznáš, nebo budeš riskovat, že se to jednou provalí. Spousta lidí riskuje, nic se nestane, někdo riskne jednou, dostane přes prsty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to je vlastně nákup - prodej… máš na to ŽL, takže je to jedna z tvých podnikatelských činností… 2000 měsíčně je 24 tisíc za rok… no když tě někdo udá, tak si holt poneseš následky… doměření daně, pojištění, pokuta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAkže to přiznat mám? Četla jsme právě že pokud je to do 2000Kč tak nemusim.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
TAkže to přiznat mám? Četla jsme právě že pokud je to do 2000Kč tak nemusim.
a to jsi četla kde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedavno to bylo v tv, jak si ten kluk vydelaval na pocitac, vyrobou krizal..ze do 30 000 rocne se dan neodvadi
- Citovat
- Upravit
Normálně to přiznej. Stejně z toho nebudeš platit dan, máš slevu na poplatníka ve výši 24840,–. Tvůj příjem je za rok 24 000,– dan 15% je 3600,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano zdanit se to musí. Jde o soustavnou a opakovanou činnost. Žádný příležitostný přivýdělek.
- Citovat
- Upravit
Nebylo to kdysi tak že do 20.000Kč ročně??? Ale zisk třeba z takových zahradních produktů, prodej jablek apod… ale třeba to už neplatí, nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale IČO máš jedno, ne? A měla bys přiznávat všechny příjmy, které na to IČO máš. Kdyby někdo měl ŽL na dvacet věcí a každou by si vydělal jen do 2000 měsíčně, tak by to dělalo kolem 40 000 měsíčně a myslím, že kdyby mu přišla kontrola, tak by mu nepomohlo, že každou má z jiné činnosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky chtěla bych se na něco zeptat. Podnikám v kosmetice a mám živnostenský list i na to že věc mohu koupit a prodat dál. Být jako prostředník.
Musím to překupnictví někde uvádět? Když výdělek měsíčně jak tak do 2000Kč? Děkuji za radu.