Péče o seniora

74
5.2.14 13:04

Péče o seniora

Starám se o babičku která pobíra příspěvek na péči 4000,– mám na něco nárok já?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.2.14 13:07

@Lucioza ne. Má na něj nárok babička a ta si pomoc může zaplatit. Ale Ty nemáš nárok na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.14 13:09

Ne, ty čtyři tisíce jsou v podstatě pro tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:11
@Boudová píše:
Ne, ty čtyři tisíce jsou v podstatě pro tebe…

a na to jsi přišla kde? Tohle je totiž kravina. Ty peníze jsou té osoby, která žádá. A ona s nima může nakládat. Jestli o ni zakladatelka pečuje dobrovolně a očekává, že musí nutně dostat ty prachy, tak to je blbost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
5.2.14 13:11

Není to dotaz pro mě ale pro známou ja už ani babičku nemám… jinak děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
5.2.14 13:12

Ty bys mela dostat ty 4 tis, pokud o ni pecujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:15
@martina.se píše:
a na to jsi přišla kde? Tohle je totiž kravina. Ty peníze jsou té osoby, která žádá. A ona s nima může nakládat. Jestli o ni zakladatelka pečuje dobrovolně a očekává, že musí nutně dostat ty prachy, tak to je blbost :think:

Na to přijdeš lehce. Je to v zákoně o sociálních službách. Příspěvky sice pobírá babička, ale má je na péči. Tzn. na zaplacení toho, kdo se o ní stará. Pokud se stará vnučka, měla by dostat zaplaceno.

Příspěvek upraven 05.02.14 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
5.2.14 13:15
@martina.se píše:
a na to jsi přišla kde? Tohle je totiž kravina. Ty peníze jsou té osoby, která žádá. A ona s nima může nakládat. Jestli o ni zakladatelka pečuje dobrovolně a očekává, že musí nutně dostat ty prachy, tak to je blbost :think:

Tak to ale v podstate je. Penize jsou urceny na zaplaceni pomoci, kterou senior potrebuje.Je jasny, ze je trochu blby, aby vnucka rekla, babi staram se, penize budou moje.Ale ty penize jsou na to urceny.
Napr v domovech pro seniory ten prispevek automaticky patri ustavu, i kdyby se nevim kdo stavel na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:18
@Aladina píše:
Na to přijdeš lehce. Je to v zákoně o sociálních službách. Příspěvky sice pobírá babička, ale má je na péči. Tzn. na zaplacení toho, kdo se o ní stará.

to sice jo, ale na to starání musí být smlouva. To asi netušíš, že. A pokud je to na nákup pomůcek, tak musíš mít od všeho doklady. Kupodivu. Já měla několik let v péči osobu ve 4. st závislosti. Na to, abys o ni pečoval a náležely Ti ty peníze, totiž musíš mít pamflet, protože na žádost úřadu, musíš dokázat, jak byly peníze použity. Takže to, co je tu psáno, je kravina. Jen tak někomu ty prachy nenáleží, pokud o ní pečuje, musí na to být smlouva, že jí za to náleží taková a maková odměna. Né že se automaticky řekne, že ta chce 4 tis, babi je povinná jí to dát. To je prostě kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:19
@Eemii píše:
Tak to ale v podstate je. Penize jsou urceny na zaplaceni pomoci, kterou senior potrebuje.Je jasny, ze je trochu blby, aby vnucka rekla, babi staram se, penize budou moje.Ale ty penize jsou na to urceny.
Napr v domovech pro seniory ten prispevek automaticky patri ustavu, i kdyby se nevim kdo stavel na hlavu.

ano, ale musí to být vyúčtované, podložené smlouvami atd.. viz o chlup výše. Měla jsem v „péči“ tchýni. a fakt bez smlouvy ani ťuk. Museli jsme dokládat, kam všechny peníze došly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:20

Tuším, dělám ekonoma v domově pro seniory. A co jí jako brání v sepsání takové smlouvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:21

Příspěvek je na péči. Základní úkony péče jsou, že těm lidem pomůžeš s jídlem, s hygiernou, vezmeš je na vycházku. Jak na to chceš mít doklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:23
@Aladina píše:
Tuším, dělám ekonoma v domově pro seniory. A co jí jako brání v sepsání takové smlouvy?

to je právě to, co asi zakladatelka neví, že je na to třeba smlouva, pak by jí odměna náležela. Ale nejde prostě napsat, že té pečující osobě ty prachy náleží automaticky, protože to tak prostě není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:23
@Syringa píše: :D nic, ale ona se ptala, zda na to nemá nárok, a to nemá!

Což je fakt. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
5.2.14 13:24
@Syringa píše:
Tak úplně ne. Pokud se nedohodnou, tak právo na ty peníze nemá! Je to smluvní vztah jako každý jiný - bude to mít normálně jako příjem. Pokud se nedohodnou, tak si babička může služby nakupit jinde.

Tak samozrejme, ze pokud se nedohodnou, penize mit nebude. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat