Péče o seniora
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lilith1 píše:
Byla v tom smeru ze bych se nedohadovala s lidmi v domacnosti, ale bylo jen na me co a jak..
Tak tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aquarius79 píše:
Společnosti vůči stáří.
ANO, a ten který se nejvíc stará na to nakonec nejvíc doplatí - fyzicky, psychicky, finančně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bafonek píše:
To je sice moc hezký, ale ona taky potřebuje z něčeho žít.
Je to pochopitelné a logické, leč naše zákonodárce to moc nezajímá.
- Citovat
- Upravit
@Aquarius79 píše:
Je to pochopitelné a logické, leč naše zákonodárce to moc nezajímá.
JO, dělají všechno pro to, aby to šlo co nejmíň… A ten kdo si toto uváže na krk na to většinou opravdu nejvíc dojede. Ale okolí ho poplácá po rameni jaký je to kabrňák - hlavně, že péče nebyla na nich…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bafonek píše:
U nás to vždycky padlo a padne na mě. Ne proto, že bych byla nejsilnější, ale jsem prostě a jednoduše nejvíc po ruce. Už toho mám za xx let fakt dost. Až se z toho psychicky doslova se.se.ru, tak si všichni sednou na pr.del…
Nesednou, nevěřte tomu, možná chvilku budou čumět jak zaražené prdy, ale nakonec se otřepou a možná vás ještě pomluví, co jste si vůči nim dovolila.
- Citovat
- Upravit
@Bafonek píše:
ANO, a ten který se nejvíc stará na to nakonec nejvíc doplatí - fyzicky, psychicky, finančně…
Staré, dobré… za dobrotu…
- Citovat
- Upravit
@Bafonek píše:
JO, dělají všechno pro to, aby to šlo co nejmíň… A ten kdo si toto uváže na krk na to většinou opravdu nejvíc dojede. Ale okolí ho poplácá po rameni jaký je to kabrňák - hlavně, že péče nebyla na nich…
Nejlepší jsou ty výmluvy jak z mateřské školky.
- Citovat
- Upravit
@Aquarius79 Jsem zvědavá kdo kolem nich všech bude lítat až já vypovím službu. Takhle se to vždycky hodilo na mě, protože to bylo nejrychlejší, nejpohodlnější a nejspolehlivější řešení.
Už mě pomalu chytá amok, když vidím na telefonu jejich jméno - co zas proboha budou chtít.. ![]()
Jo budu za krávu jaktože nepomůžu, když… jsem nejblíž… jsem po ruce… jsem to dělala vždycky…atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aquarius79 píše:
Společnosti vůči stáří.
Nerozumim tomu proc se pricetny senior zene do tripokojaku ke svym detem radeji nez do domova duchodcu
, trapne cekani na koupelnu, poslouchat vriskani deti, diky nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aquarius79 píše:
V takových případech to snad dorovnává stát. Občas můžou pustit nějakou tu miliardu i rozumným směrem.
Promiň, ale píšeš fakt nesmysly. Tyhle domovy důchodců mají stanovený měsíční poplatek, pokud na to stačí důchod a příspěvek na péči, tak je to fajn, ale rozhodně to chudým seniorům stát nedorovnává, prostě do takového zařízení chudého starouše nevezmou. V každém zařízení je to jinak, některé jsou dražší, některé levnější, třeba v některých LDN se nedoplácí nic, jen si berou příspěvek na péči, ale péče je tam opravdu zoufalá. Těch zařízení je v celé ČR málo, čekací doby jsou dlouhé a můžou si bez problémů vybírat movité klienty, co to rádi zaplatí, aby se tam dostali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 A taky je problém s prostorem… Bydlí v obýváku, nebo tam bydlí mladí a senior obývá jejich ložnici, nebo děti přijdou o pokoj a jsou s rodiči v ložnici - také „velmi ideální“ řešení… Spousta „zajímavých“ možností se nabízí. Člověk by to vydržel, kdyby to bylo třeba na měsíc nebo dva, ale tohle se může táhnout roky a péče o seniora čím dál náročnější, až nakonec někdo bude muset zůstat doma a hlídat ho celodenně. Přijde o práci, o příjem, o nervy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bafonek píše:
ANO, a ten který se nejvíc stará na to nakonec nejvíc doplatí - fyzicky, psychicky, finančně…
Ano, to je bohužel pravda. A když takový senior v péči jednoho potomka bere příspěvek na péči, tak se ještě většinou očekává, že to ten potomek bude dělat zadarmo z lásky a peníze z příspěvku bude senior rozdávat dalším potomkům nebo vnoučatům při občasných návštěvách, protože bude vděčný, že se vůbec jednou za čas ukážou. A od pečujícího potomka to je přece samořejmost, že se stará a ještě se k němu dost často chová jako ke sluhovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM Ano, protože ten, který se stará tak seniorovi:
- nakazuje /třeba brát léky a umýt se/
- zakazuje /cpát se sladkostmi, protože má cukrovku/
- nutí ho /jet k doktorovi/
- rozčiluje se /protože už mu docházej nervy a energie/
zatímco ostatní přijedou na návštěvu a :
- né dědečku, když si nevezmeš jednou léky, tak se nic nestane
- né dědečku, když si dáš jednou čokoládu, tak se nic nestane
- né dědečku, doktor si tě přeci přeobjedná, o nic nejde
- né dědečku, ona je Maruška odjakživa jen trochu nervák
A dědeček je spokojený, že má tak milé děti a vnoučata a chce jim nacpat prachy, ale nemůže, protože ta mrcha /pečující/Maruška je zmije hamižná a chce jeho příspěvek na péči pro sebe…
Občas to může dopadnout i takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Promiň, ale píšeš fakt nesmysly. Tyhle domovy důchodců mají stanovený měsíční poplatek, pokud na to stačí důchod a příspěvek na péči, tak je to fajn, ale rozhodně to chudým seniorům stát nedorovnává, prostě do takového zařízení chudého starouše nevezmou. V každém zařízení je to jinak, některé jsou dražší, některé levnější, třeba v některých LDN se nedoplácí nic, jen si berou příspěvek na péči, ale péče je tam opravdu zoufalá. Těch zařízení je v celé ČR málo, čekací doby jsou dlouhé a můžou si bez problémů vybírat movité klienty, co to rádi zaplatí, aby se tam dostali.
Psal jsem snad. To že se ono SNAD nekoná je nepřekvapující. Stát však uzákonil strop takového poplatku. Tuším, že to je 380/den?
- Citovat
- Upravit