Péče o seniora

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
5.2.14 13:24
@Aladina píše:
Příspěvek je na péči. Základní úkony péče jsou, že těm lidem pomůžeš s jídlem, s hygiernou, vezmeš je na vycházku. Jak na to chceš mít doklad?

na to musí být doklad. Prostě se sepíše smlouva, že v rozsahu takovém a makovém bude o osobu pečováno, za to je finanční odměna pro pečující osobu tolik a tolik..člověče, asi bych, být Tebou, nepsala, že v tom děláš. Když neznáš takové základy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
5.2.14 13:25
@martina.se píše:
ano, ale musí to být vyúčtované, podložené smlouvami atd.. viz o chlup výše. Měla jsem v „péči“ tchýni. a fakt bez smlouvy ani ťuk. Museli jsme dokládat, kam všechny peníze došly :think:

Jasne, tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:26
@Syringa píše:
Děláš ekonoma v péči o seniory, v terénních službách to chodí „malinko“ jinak. Vnučka bude normálně zapisovat do sešítku jakou péči poskytovala: od-do a co. Ve smlouvě pak bude uvedeno, kalok peněz za to bude… To jako doklad stačí :palec:.

juchů.. konečně někdo, kdo ví, jak se to má dělat :palec: :mrgreen: díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:26
@Eemii píše:
Jasne, tak to je.
;) jsem hnusný detailista, vim :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:27
@martina.se píše:
na to musí být doklad. Prostě se sepíše smlouva, že v rozsahu takovém a makovém bude o osobu pečováno, za to je finanční odměna pro pečující osobu tolik a tolik..člověče, asi bych, být Tebou, nepsala, že v tom děláš. Když neznáš takové základy :lol:

Nerozumím ti. :nevim: Nemám potřebu s tebou vést slovní fotbálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
5.2.14 13:30
@Syringa píše:
Děláš ekonoma v péči o seniory, v terénních službách to chodí „malinko“ jinak. Vnučka bude normálně zapisovat do sešítku jakou péči poskytovala: od-do a co. Ve smlouvě pak bude uvedeno, kalok peněz za to bude… To jako doklad stačí :palec:.

Ale já přece neříkám, že nemáš pravdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.14 13:45

@martina.se Já sem to nemyslela tak, že jí je ta babička musí dát, ale že je dostává na péči - plnění nějakých potřeb jako např. stravování, oblékání, příprava jídla, mobilita… Jestliže jí v tom pomáhá vnučka dobrovolně, peníze si babička může samozřejmě nechat. Každopádně na jiné peníze už vnučka nárok nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.2.14 13:49

Takze pokud babicka pobira prispevek na peci tak ja uz nemam narok na nejaky dalsi prispevek, chapu to dobre?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.14 13:51

Ano na nic jiného už nárok nemáte. Tedy co se týče té péče. A jak se to dokládá, tak otázka nezněla ne?? :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.14 13:56

Pokud bys babičku dopravovala pravidelně k lékaři, můžete si ještě zažádat o příspěvek na mobilitu. To je 400 kč měsíčně, jestli ti je dá, to je ale taky samozřejmě na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.14 13:58
@Syringa píše:
Jsem vedoucí terénních soc.sl. :lol:.

je to vidět ;)

@Aladina píše:
Nerozumím ti. :nevim: Nemám potřebu s tebou vést slovní fotbálek.

já nerozumím tomu, proč radíš, když o tom evidentně nevíš. Píšeš zakladatelce hlouposti. Kdyby se podle nich řídila, tak to není dobrý :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
5.2.14 14:06

...

Zakladatelka se ptala, zda má nárok. Z otázky není jasné, na kom si co chce nárokovat.
Nárok na příspěvek v závislosti od státu, splňuje-li jakási kriteria, má babička. Jedním z kriterií je i to, že jí někdo pomoc poskytuje, buď osoba blízká anebo sociální služba apod.
Zakladatelka může mít nárok dostat příspěvek od státu tehdy, pokud: by byla opatrovnicí babičky, pověřil ji tím příslušný úřad, babička byla nemožná a zároveň s tím souhlasila; a konečně v případě, že babička zemře, tak bude mít Zakladatelka nárok dostat od státu nevyplacenou částku.
Nárok dostat peníze od babičky nemá automaticky nikdo. Má jej pouze subjekt, který se o babičku stará (ať už sociální služba nebo kdokoliv jiný), ale až na základě smlouvy. Anebo osoba blízká na základě dokladu, jak bylo napsáno výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.2.14 14:30

A mam jeste jeden dotaz. Na zdravotni pojistovne mi rekli, ze pokud se takhle celodenne staram o osobu blizkou, mam narok na to, aby za mne platil pojistné za zdravotni pojisteni stat. Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.2.14 14:36

Já myslím, že určitě jo, ale nejlíp uděláš, když si dojdeš ve vašem městě do centra pro zdravotně postižené, nebo na socku normálně na město. Určitě tam bude někdo kdo tě přesně navede, případně ti pomůže vyplnit potřebné formuláře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
5.2.14 16:16

...

Stát je plátcem pojistného prostřednictvím státního rozpočtu za tyto pojištěnce:…osoby, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni II (středně těžká závislost) nebo stupni III (těžká závislost) anebo stupni IV (úplná závislost)11), a osoby pečující o tyto osoby…
Mají-li osoby uvedené výše… příjmy ze zaměstnání nebo ze samostatné výdělečné činnosti, je plátcem pojistného stát i tyto osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat