Jak šetřit, jsem sama s mimčem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elessar
28.12.13 11:25
@martina.se píše:
kluka mám už odrostlého. Aktuálně mu platím obědy ve škole, já si vařím polévky :think: a jinak vaření na víkend - většinou omáčky s těstovinama a pod. U nás je to o chlup složitější, že kluk je potravinový alergik, ale i tak se to dá. Udělej systém obálek - na každý týden část, koukej, jaké jsou akce na potraviny a pod. Já doma dělám, co se jen dá - od marmelád, přes kompoty až domácímu pečivu, tím se dá taky dost ušetřit. Kupuju kvalitní věci, ale v akcích, nebo mi kámoš jezdí do makra :think: co mám navíc na brigádách, to schovávám na mimořádné výdaje, dovolenou, vánoce a pod.

to máš pěkně vymyšlený :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Jemys
28.12.13 11:27
@Evelína91 píše:
@Airika ja si pred 2 mesici menila trvale bydliste - bydlim u pritele. Musela jsem s nim, jakozto s majitelem domu zajit na obecni urad, kde musel dolozit, ze je majitelem a souhlasi s tim, ze u neho budu mit trv. bydliste… :nevim:

No jo, ale to jste spolu neuzavřeli nájemní smlouvu, ne?
Kdybys měla smlouvu můžeš tam jít bez něj

• Citovat
  • Upravit
148168
28.12.13 11:28
@Acinore píše:
ty jsi mi nějaká chytrá :mrgreen:

Zrovna jsem to chtěla napsat, že tohle jí fakt pomůže. :roll: :roll: Ale byla jsi rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
28.12.13 11:32

@dada77 Co zkusit najít spolubydlící? Neshání nějaká kámoška bydlení? Zkus pohledat i nějaké jednorázové brigády - teď kolem vánoc sháněli hodně v obchodních centrech. Je to sice jen na chvíli, ale každá koruna dobrá.

• Citovat
  • Upravit
11370
28.12.13 11:34
@Acinore píše:
týjojo 8o my máme 2+1 60m2 a platíme se vším všudy 6400 :)

no vidíš to. My bydlíme 15 km do Prahy a původně po mě chtěla 13 tisíc, ale ze známosti mi to dala za 11. Byt je teda kompletně zařízený včetně spotřebičů, nové ložnice atd. Přestěhovala jsem si opravdu jen oblečení a doklady. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.12.13 12:09

Zazadat si o prispevek na bydleni.je to mestsky byt takze trvalej pobyt tam mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
28.12.13 12:22

@Jemys :lol: nene, zadnou smlouvu mezi sebou nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
28.12.13 12:34
@Jemys píše:
No jo, ale to jste spolu neuzavřeli nájemní smlouvu, ne?
Kdybys měla smlouvu můžeš tam jít bez něj

Přesně tak…
A také bych asi radila nějaké spolubydlení. Asi by to nebylo největší soukromí pod sluncem, ale co s nějakou maminkou, co je také sama s dítětem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.13 12:38

Nevím jak máš velké dítě/miminko…co nabídnout hlídání dětí? Občas, ne pravidelně…na pár hodin…víkendy…jde o přilepšení třeba o 2 tisíce měsíčně, takže ti stačí hlídat 1, max. 2 děti…třeba 2 x v týdnu…plus něco o víkendu…myslím, že bys to mohla zvládnout… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
85235
28.12.13 12:44

2+1 mi osobně připadne dost velký, v tom někdy bydlí i 4-členná rodina. Podívej se, kolik stojí ve tvém okolí 1+kk, ušetřila bys podle mě aspoň 2 tisíce korun a to se hodí. Do té doby si snad najdeš práci a něco třeba našetříš a časem můžete jít do většího. S těmi alimenty to tady někdo psal, nebylo by na škodu to zkusit i tak, i když otec nepracuje. Mě už víc řešení nenapadá. Šetřit na jídle se dá podle mě tak, že se kupuje jídlo v akcích, ale pro dítě bych se snažila kupovat dost a ovoce a zeleninu.

S alkoholikem bych taky žít nechtěla, tak ať to dobře dopadne a najdeš si brzo práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
28.12.13 14:36

Holky, chapete ze ten byt ma STATNI?? Takze rozhodne bych se po mensim nedivala i z duvodu TRVALEHO POBYTU.Co si pomuze podnajmem?? Takhle aspon neskonci na ulici a urcite tam ma trvalej pobyt takze si m yslim ze nejaky doplatek na bydleni nez si neco najde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.12.13 14:39

Pokud nemá vyřešené alimenty, nedostane myslím NIC…v první řadě MUSÍ mít alimenty, jinak jí úřady nic nedají…žádné doplatky, příplatky…nic…max. na co má nárok jsou přídavky na dítě…a ty asi má :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24320
28.12.13 14:41
@Jitka1976 píše:
Pokud nemá vyřešené alimenty, nedostane myslím NIC…v první řadě MUSÍ mít alimenty, jinak jí úřady nic nedají…žádné doplatky, příplatky…nic…max. na co má nárok jsou přídavky na dítě…a ty asi má :nevim:

Na bydleni narok ma. Nemela narok na hmotnou nouzi atd…Ale na to bydleni ma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
28.12.13 14:44
@kattkka píše:
Holky, chapete ze ten byt ma STATNI?? Takze rozhodne bych se po mensim nedivala i z duvodu TRVALEHO POBYTU.Co si pomuze podnajmem?? Takhle aspon neskonci na ulici a urcite tam ma trvalej pobyt takze si m yslim ze nejaky doplatek na bydleni nez si neco najde…

JJ z městskýho bytu bych se taky ani nehla. Je problém ho sehnat, takže by udělala velkou chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat